Netwerk

Communicatie is belangrijk, tussen mensen maar ook tussen computers. Of u nu alleen, met z’n tweeën of met een hele groep werkt, altijd moeten er wel bestanden uitgewisseld worden, of van en naar klanten. Een gezamenlijke foto- en muziekbibliotheek voor mediaproducties, centrale backup, gedeelde agenda’s, gedeelde contactpersonen. En vaak wilt u dat ook nog mobiel kunnen raadplegen en besturen. Kortom, een werkend netwerk is essentieel voor de moderne professional.

NAS

U hebt een klein bedrijf met 1 of enkele Mac’s, met veel data en wil dit veilig beheren en delen? Denk dan eens aan een NAS-server. Dit staat voor Network Accessable Storage. Deze apparaten zijn eigenlijk kleine, maar krachtige en complete computers met een of meerdere harddisks erin. Volledig via een web browser te bedienen. En ze kunnen heel erg veel: bestandsdeling, automatische backups, raid-configuraties, websites, blogs, muziekbibliotheken, fotobibliotheken, toegang vanaf thuis en nog veel meer. Er is al een NAS vanaf een kleine 200 EUR en wij configureren hem helemaal voor u. En ja, ze werken perfect samen met  Apple apparatuur! Mackelijk adviseert NAS stations van Synology en Qnap.

OSX Server

Een stap verder is een ‘echte’ OSX Server met Snow Leopard Server. Bijvoorbeeld een Mac Mini server met twee disks in RAID voor optimale bedrijfszekerheid, al verkrijgbaar vanaf zo’n 800 EUR. OSX Server biedt professionele netwerktoepassingen zoals bestandsdeling, IP-adresbeheer, VPN-verbindingen, Mail server, FTP-toegang, Ical Server en nog veel meer. Een flexibele en perfecte oplossing voor wie zijn netwerk veilig en snel wil maken. En met een MACPAC servicekaart van Mackelijk krijgt de server een maandelijkse controle op functioneren, en installeren we belangrijke updates.

Airport en Time Capsule

Apple’s Time Capsule en Airport Express en Extreme bieden draadloze oplossingen die het mogelijk maken niet alleen draadloos te werken binnenshuis of op kantoor, maar ook aan het maken van backups en het afspelen van muziek is gedacht. Bedien muziekbibliotheken op een server met een iPhone en speel hem af in elke kamer of buiten op het balkon met een Airport Express.

Netwerken bieden voor iedereen optimalisatie en comfort, met als belangrijkste voordelen:

  • Toegang tot het internet via 1 modem en/of breedbandverbinding, aangesloten op server of NAS.
  • Een draadloos netwerk, beheerd met de hoogste beveiliging mogelijk.
  • Centraal archief voor alle projecten en administratie.
  • Bestandsuitwisseling via gedeelde mappen die centraal opgeslagen worden en daardoor altijd bereikbaar zijn, ook vanaf externe locaties.
  • Periodieke backups en archivering van alle bestanden van alle gebruikers.
  • Backup naar een online archief voor ultieme brand- en diefstalbeveiliging.
  • Veilig inloggen en toegang tot collega’s en bestanden voor thuiswerkers en vanaf co-locaties.
  • Aansluiten van computers van klanten die op bezoek komen. Krijgt u bijvoorbeeld een klant op bezoek met een Windows PC, dan is het geen enkel probleem om deze op uw Mac netwerk aan te sluiten en zaken als internet, email en bestandsuitwisseling te doen.

Bel of mail Mackelijk voor meer informatie en een advies op maat voor uw situatie en wensenlijst.