NAS servers

Stel u hebt een klein bedrijf met 1 of meerdere Mac’s, met veel data en wil dit veilig beheren en delen? en misschien combineren met iPad en iPhone? Denk dan eens aan een NAS server. Dit staat voor Network Accessable Storage. Deze apparaten zijn eigenlijk kleine, maar krachtige en complete computers met een of meerdere harddisks erin. Volledig via een web browser te bedienen. En ze kunnen heel erg veel: bestandsdeling, automatische backups, raid-configuraties, websites, blogs, muziekbibliotheken, fotobibliotheken, toegang vanaf thuis en nog veel meer. Er is al een NAS vanaf een kleine 200 EUR en wij configureren hem helemaal voor u. En ja, ze werken perfect samen met  Apple apparatuur! Mackelijk adviseert NAS stations van Synology en Qnap.

Synology NAS

Voor thuisgebruik en kleinzakelijk gebruik. Het productaanbod varieert van behuizingen voor 1 harddisk tot aan complete 5-bay raid-oplossingen. De web based Disk Station 3.X software is het meest uitgebreide en eenvoudig te bedienen NAS-besturingssysteem van dit moment. Synology NAS servers bieden uitgebreide multimediamogelijkheden met iTunes server, mediastreaming, koppeling en bediening met iPhone. Ook inzetbara als Time machine backup-oplossing en printer server. OP verzoek uit te breiden met custom applicaties als mailserver en webserver.

Qnap NAS

Voor klein- en midden-bedrijf. De meest degelijke behuizingen, gecombineerd met betrouwbare software. Modellen voor 1 tot 8 harddisks, raid en backup-oplossingen met voorzieningen voor iSCSI. De software is programmeerbaar om ook naar interne disks te kunnen backuppen. De meeste Qnap hebben verwisselbare harddisk trays zodat deze snel geplaatst en verwijderd kunenn worden voor thuisbackups, uitwisseling en bij een raid-defect.

Veel modellen beiden ook uitgebreide surveillance (Camera) ondersteuning, multimedia oplossingen, bestandsbeheer op afstand en Time Machine backups.

Directe Online Backup Met Synology NAS

214playNiet alleen werkt een Synology NAS uitstekend met Mac’s samen, deze is ook rechtsreeks te koppelen met onze online backup service: MackBack Premium. Wat houdt dit in:

Wij rekenen uit of uw verbinding geschikt is voor online backup, hoeveel tijd dit dagelijks kost en of het rendabel is. Indien nodig passen we samen met de klant de datastructuur aan zodat bij beperkte bandbreedte in ieder geval de meest actuele projecten online gebackupt worden. En naar wens ook archieven, prive-gegevens of multimedia.

MackBack Premium is een nieuwe dienst waarbij we een aantal zaken verder geoptimaliseerd hebben. En die veel voordelen biedt ten opzichte van goedkope online backup aanbieders. Zo ligt de transfersnelheid hoger, en de opslag vindt plaats op onze eigen servers die zich in een Nederlands datacenter bevinden, waar wij 24 uur per dag toegang hebben. Uw data is daar extra veilig omdat deze servers niet gedeeld worden met anderen en wij de enige zijn met toegang. Alle data wordt via een beveiligde, versleutelde verbinding getransporteerd en naar keuze ook nog eens versleuteld opgeslagen. Om tijd en kosten te besparen kan de bestaande data ook direct op een harddisk aangekoppeld worden en overgezet worden naar de server. Dat scheelt vaak weken of zelfs maanden wachttijd.

Onze online backup voorziet in een grote en uitbreidbare opslagcapaciteit, omdat de hoeveelheden digitale bestanden en de grootte daarvan alleen maar toeneemt. Daarnaast biedt MackBack Premium diverse extra’s:

  • opslag vindt plaats op onze eigen backupservers
  • snelle online backup tot 50mbit/s (afhankelijk van de snelheid en kwaliteit van de internetproviders)
  • backup vanaf synology nas rechtstreeks via een beveiligde verbinding
  • snelle restore in noodgevallen door directe toegang

Bovendien is er geen dataverkeer-limiet en geen moeilijk contract, en is de prijs bescheiden. Vanaf € 96,- per jaar heeft u al een online backup met 500GB opslagcapaciteit als u een servicekaart of contract bij Mackelijk heeft!

Kijk voor meer informatie ook eens op onze online backup pagina, of neem contact met ons op met onderstaand contactformulier:

[easy_contact_forms fid=3]