Apple kondigt iPhone 12 en iPhone 12 mini aan: een nieuw tijdperk voor iPhone met 5G.
 
Apple heeft de iPhone 12 en iPhone 12 mini met 5G-technologie onthuld, en luidt daarmee een nieuw tijdperk in voor ’s werelds beste smartphone. De nieuwe iPhone 12-modellen hebben een royaal Super Retina XDR-display dat van rand tot rand loopt en een nog helderder en indrukwekkender beeld oplevert, en een nieuwe Ceramic Shield-voorkant, waardoor iPhone de grootste sprong ooit op het gebied van duurzaamheid maakt. De door Apple ontworpen A14 Bionic, de snelste chip in een smartphone, is de motor achter elke ervaring op iPhone 12. Samen met het geavanceerde dual-camerasysteem zorgt deze chip voor krachtige nieuwe features voor computationele fotografie en de hoogste videokwaliteit van alle smartphones. Ook nieuw bij de iPhone 12-modellen is MagSafe, waarmee het device razendsnel draadloos kan worden opgeladen. MagSafe biedt een geheel nieuw ecosysteem van accessoires die gemakkelijk op iPhone kunnen worden aangesloten.
 
iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar in vijf prachtige aluminium uitvoeringen, waaronder blauw, groen, zwart, wit en PRODUCT(RED)1. iPhone 12 kan vanaf vrijdag 16 oktober worden besteld en is vanaf vrijdag 23 oktober verkrijgbaar. iPhone 12 mini kan vanaf vrijdag 6 november worden besteld en is vanaf vrijdag 13 november in de Stores verkrijgbaar.
 
“De komst van 5G markeert het begin van een nieuw tijdperk voor iPhone en we zijn erg blij dat we onze klanten deze indrukwekkende nieuwe mogelijkheden kunnen bieden met iPhone 12 en iPhone 12 mini”, aldus Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “We verleggen opnieuw onze grenzen met ongelooflijke innovaties op het gebied van computationele fotografie, Super Retina XDR-displays en de nieuwe Ceramic Shield-voorkant – de grootste sprong op het gebied van duurzaamheid in de geschiedenis van iPhone. iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar in twee prettige formaten en hebben een baanbrekend nieuw ontwerp, dat er niet alleen prachtig uitziet, maar ook uiterst duurzaam is. Zo vinden klanten gemakkelijker dan ooit de iPhone die past bij hun levensstijl.”
 
Een baanbrekende 5G-ervaring op iPhone
 
Dankzij een naadloze integratie van superieure hardware en software kunnen gebruikers van iPhone 12 en iPhone 12 mini wereldwijd maximaal profiteren van 5G. 5G op iPhone levert hogere snelheden en biedt snellere downloads en uploads, videostreaming in hogere kwaliteit, responsievere gaming, realtime-interactiviteit in apps, FaceTime in HD en nog veel meer. Klanten beschikken ook over een veilige, snelle verbinding, zodat ze geen verbinding met openbare wifi-hotspots hoeven te maken.
 
De iPhone 12-modellen bieden meer 5G-banden dan alle andere smartphones en bieden wereldwijd de breedste 5G-dekking.2 De modellen in de VS ondersteunen millimetergolf, de hoogfrequente versie van 5G, waardoor iPhone 12 snelheden tot 4 Gbps kan bereiken, zelfs in dichtbevolkte gebieden. De iPhone 12-modellen beschikken ook over een Smart Data-modus, die de batterijduur verlengt door op intelligente wijze de 5G-behoeften in kaart te brengen en in realtime de optimale balans tussen gegevensverbruik, snelheid en energie te bepalen.
 
A14 Bionic: toonaangevende innovatie en prestaties
 
De A14 Bionic-chip ligt mijlenver voor op de concurrentie en is de eerste chip in de smartphonesector die gebouwd is met 5-nanometerprocestechnologie. De A14 Bionic is sneller en efficiënter dan ooit. De CPU en GPU zijn tot 50 procent sneller dan de snelste smartphonechips van de concurrentie, en bieden daardoor game-ervaringen van consolekwaliteit, krachtige computationele fotografie en nog veel meer. En dat allemaal met een lange batterijduur. De A14 Bionic heeft een 16-core Neural Engine die 11 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren en goed is voor een snelheidsverhoging van 80 procent. Zelfs bij de meest veeleisende modellen voor machine learning presteert de chip daardoor beter.
 
Duurzaam ontwerp en indrukwekkend display
 
Het stijlvolle nieuwe ontwerp van de 6,1-inch iPhone 12 en de 5,4-inch iPhone 12 mini ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook uiterst duurzaam.3 En iPhone 12 mini is de kleinste, dunste en lichtste 5G-smartphone ter wereld, met een nieuw ontwerp dat plaats biedt aan alle technologie van iPhone 12 in een prettig compact formaat, met toch een indrukwekkend groot display dat van rand tot rand loopt. Beide modellen hebben een nieuw ontwerp met vlakke randen en een behuizing van hoogwaardig aluminium met een Ceramic Shield-voorkant. De Ceramic Shield-voorkant is veel sterker dan glas doordat tijdens de productie een nieuwe kristallisatiestap bij hoge temperatuur wordt uitgevoerd waardoor nanokeramische kristallen in de glasmatrix ontstaan. Daardoor wordt de valbestendigheid vier keer zo hoog.4
 
iPhone 12 en iPhone 12 mini hebben een all-screen Super Retina XDR-display dat verder naar de randen doorloopt en bieden systeembreed kleurbeheer voor de meest accurate kleurweergave in de industrie. Beide modellen bieden een contrastverhouding van 2.000.000:1 voor diepe zwarttinten, een indrukwekkende HDR-kijkervaring voor HD-video en foto’s met meer detail, en een bijna twee keer zo grote piekhelderheid als iPhone 11. 
 
iPhone 12 en iPhone 12 mini voldoen aan bestendigheidsnorm IP68, wat inhoudt dat ze tot 30 minuten waterbestendig zijn bij een diepte tot 6 meter. Ze zijn ook bestand tegen morsen van bijvoorbeeld koffie of frisdrank.5
 
Nieuw geavanceerd dual-camerasysteem
 
Dankzij de A14 Bionic en een nieuw dual-camerasysteem bieden iPhone 12 en iPhone 12 mini krachtige features voor computationele fotografie. Dat biedt unieke mogelijkheden en maakt het gemakkelijker dan ooit om op intuïtieve wijze de perfecte foto of video te maken. Dit geavanceerde camerasysteem bestaat uit de ultragroothoekcamera en een nieuwe groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6, de snelste tot nu toe op iPhone, die zorgt voor 27 procent meer licht, waardoor foto’s en video’s die bij weinig licht zijn gemaakt er nog beter uitzien. Op iPhone 12-modellen wordt computationele fotografie naar een hoger plan getild doordat de Nachtmodus en de snellere Deep Fusion-feature nu beschikbaar zijn op alle camera’s – TrueDepth, groothoek en ultragroothoek – zodat klanten onder alle omstandigheden betere foto’s kunnen maken. Foto’s die bij weinig licht zijn gemaakt met de Nachtmodus, zijn helderder en contrastrijker, en Deep Fusion-foto’s bevatten meer detail en minder ruis. Slimme HDR 3 maakt gebruik van ML om de witbalans, het contrast, de textuur en de verzadiging van een foto aan te passen, wat opmerkelijk natuurgetrouwe beelden oplevert.
 
iPhone 12 beschikt over de eerste camera waarmee HDR-video met Dolby Vision kan worden opgenomen en is het eerste en enige device ter wereld dat een end-to-end Dolby Vision-ervaring biedt,6 waardoor klanten op iPhone eenvoudig hoogwaardige video’s kunnen opnemen, bewerken en delen. De Dolby Vision-grading wordt tijdens de opname verwerkt en blijft behouden tijdens het bewerken, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. En als de beelden op iPhone 12 worden afgespeeld, zien ze er realistischer uit dan ooit tevoren dankzij het toonaangevende Super Retina XDR-display. Beide modellen bieden nu ook verbeterde videobeeldstabilisatie, nóg levensechtere selfievideo’s met Dolby Vision en timelapsevideo’s met de Nachtmodus, met langere belichtingstijden voor scherpere video’s, betere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht als een statief wordt gebruikt.
 
Innovatieve nieuwe accessoires met MagSafe
 
MagSafe zorgt dat draadloos opladen beter en efficiënter gaat, en biedt een nieuw ecosysteem van eenvoudig aan te sluiten accessoires die een mooie aanvulling vormen op de iPhone 12-modellen.7 MagSafe biedt een unieke feature voor iPhone in de vorm van een reeks magneten rond de spoel voor draadloos opladen. Die zorgen voor optimale plaatsing en efficiëntie, zodat altijd een perfecte aansluiting op iPhone wordt gerealiseerd. MagSafe-opladers leveren op efficiënte wijze tot 15 W vermogen en bieden tegelijkertijd plaats aan bestaande Qi-compatibele devices. Zo zijn er de oplaadoplossingen MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger voor iPhone en Apple Watch, alsmede nieuwe siliconen-, leren en doorzichtige hoesjes die gemakkelijk vastklikken aan de achterkant van iPhone, en een leren portefeuillehoesje. Daarnaast kunnen klanten innovatieve MagSafe-accessoires van andere fabrikanten tegemoet zien.
 
Uitgerust met iOS 14
 
Met iOS 14 wordt het gebruik van iPhone een geheel nieuwe ervaring. Zo zijn er nieuwe manieren om het beginscherm aan te passen. Mooie, vernieuwde widgets geven in een oogopslag actuele informatie en kunnen in verschillende formaten aan elke pagina van het beginscherm worden vastgemaakt. De appbibliotheek is een nieuwe ruimte waarin alle apps van een gebruiker overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast biedt iOS 14 nieuwe manieren om apps te ontdekken en te gebruiken met App Clips, nieuwe mogelijkheden om via Berichten contact te houden, groenere manieren om met Kaarten steden te verkennen en verbeterde privacyfeatures die nog meer transparantie en controle bieden.8
 
Bescherming van het milieu
 
Apple’s wereldwijde corporate bedrijfsvoering is momenteel al CO2-neutraal en Apple streeft ernaar om tegen 2030 de hele bedrijfsvoering, inclusief de productietoeleveringsketen en de levenscyclus van alle producten, CO2-neutraal te maken. Dat betekent dat elk Apple device dat wordt verkocht, 100 procent CO2-neutraal zal zijn – van materiaalwinning, de productie van componenten, de assemblage, het transport, het gebruik door klanten en het opladen tot het recyclen en terugwinnen van materialen. Bij het ontwerpen van de iPhone 12-modellen is terdege rekening gehouden met het milieu. Voor het eerst worden in iPhone 12 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen gebruikt in alle magneten in de nieuwe camera, Taptic Engine en MagSafe, en ook in de MagSafe-accessoires van Apple. Verder wordt iPhone niet meer met een lichtnetadapter en EarPods geleverd, waardoor de CO2-uitstoot nog verder wordt verminderd en het niet nodig is waardevolle materialen te winnen en te gebruiken. Hierdoor wordt de verpakking kleiner en lichter, en kunnen er 70 procent meer dozen op een pallet worden vervoerd. Door al deze veranderingen wordt de CO2-uitstoot elk jaar teruggebracht met ruim 2 miljoen ton, evenveel als 450.000 auto’s jaarlijks uitstoten.
 
Prijzen en beschikbaarheid
  • iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn verkrijgbaar als 64-GB, 128-GB en 256-GB model in blauw, groen, zwart, wit en PRODUCT(RED), vanaf respectievelijk €909 en €809. iPhone 12 en iPhone 12 mini komen ook in aanmerking voor korting bij inruilen van een eerdere iPhone op apple.com, in de Apple Store-app en in Apple Stores.9 iPhone 12 en iPhone 12 mini zijn ook verkrijgbaar via erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen variëren).
  • Klanten in Australië, China, Duitsland, Japan, het VK, de VS en meer dan 30 andere landen en regio’s kunnen iPhone 12 vanaf vrijdag 16 oktober om 14:00 uur bestellen, en het device is verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. iPhone 12 mini kan vanaf vrijdag 6 november om 14:00 uur worden besteld en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 november.
  • iPhone 12 is vanaf vrijdag 30 oktober verkrijgbaar in India, Zuid-Korea en meer dan twaalf andere landen en regio’s.
  • MagSafe Charger, het leren portefeuillehoesje met MagSafe, en het siliconenhoesje en doorzichtige hoesje voor iPhone 12 zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 oktober. Het leren portefeuillehoesje voor iPhone 12 is verkrijgbaar vanaf vrijdag 6 november. MagSafe Duo Charger en de leren Sleeve komen op een latere datum beschikbaar.
  • In aanmerking komende klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang en Apple Arcade drie maanden lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd.10
  • Apple One is de simpelste manier om in één keer een voordelig abonnement op meerdere Apple diensten te krijgen. Dit abonnement kan met het hele gezin worden gedeeld. Apple One gaat dit najaar van start.
  • Op apple.com en in de Apple Stores zijn dezelfde uitstekende voorzieningen voor shopping en ondersteuning beschikbaar voor klanten. Klanten kunnen hulp bij het shoppen krijgen van Apple Specialists, in aanmerking komende devices inruilen, ondersteuning krijgen en veilige, contactloze levering aanvragen of kiezen uit verschillende mogelijkheden om producten op te halen in de Apple Store. Klanten worden geadviseerd apple.com/nl/retail te raadplegen voor meer informatie over de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en de voorzieningen die in de lokale Store worden aangeboden.
  • Klanten kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor een Apple cadeaubon of een tegoed bij een nieuwe aankoop. Een device dat niet in aanmerking komt voor een tegoed, wordt gratis door Apple gerecycled.
  • Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+ en zo dekking tegen onopzettelijke schade toevoegen, of met AppleCare+ met dekking voor verlies en diefstal, waarmee ze dag en nacht met voorrang toegang krijgen tot technische ondersteuning. 
  • Alle klanten die hun iPhone rechtstreeks bij Apple kopen, kunnen kiezen voor een gratis Online Persoonlijke Sessie. Een Apple Specialist laat dan zien wat ze allemaal met hun nieuwe iPhone kunnen doen.
Share →