iPhone5s_3Color_iOS7_PRINTApple heeft brengt de iPhone 5s uit. iPhone 5s is voorzien van een nieuwe A7-chip, waarmee dit ’s werelds eerste smartphone met een 64-bits-architectuur is die prestaties van desktopniveau levert. iPhone 5s verlegt de grenzen van het beste smartphonegevoel ter wereld met diverse nieuwe kenmerken die zijn verpakt in een kleine en lichte behuizing. Nieuw zijn onder andere een compleet nieuwe 8-megapixel iSight-camera met True Tone-flits en Touch ID, een innovatieve en veilige manier om met je vingerafdruk je telefoon te ontgrendelen. iPhone 5s wordt geleverd met iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, die is afgestemd op 64-bits-technologie en honderden nieuwe voorzieningen bevat, zoals Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitaskingmogelijkheden, AirDrop, een verbeterde versie van Foto’s, Safari en Siri, en iTunes Radio.
“Met iPhone 5s, de meest vooruitdenkende smartphone ter wereld, heb je een architectuur van desktopniveau in handen”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “iPhone 5s betekent een nieuwe standaard voor smartphones: in het mooie ontwerp zijn allerlei baanbrekende voorzieningen geïntegreerd waar je ook echt iets aan hebt. Een goed voorbeeld is Touch ID, een eenvoudige en veilige manier om je telefoon met je vingerafdruk te ontgrendelen.”
Met de nieuwe A7-chip heeft iPhone 5s als eerste smartphone een 64-bits-architectuur van desktopniveau. Doordat de prestaties van de systeemprocessor en grafische processor tot twee keer zo hoog zijn, gaat vrijwel alles wat je op iPhone 5s doet, van het openen van een app tot het bewerken van je foto’s en het spelen van een veeleisende grafische game, sneller en beter dan ooit, terwijl de batterij evengoed lang meegaat. Apple heeft iOS 7 en alle meegeleverde apps al afgestemd op de A7-chip, zodat die profiteren van de hogere snelheid. Verder is iPhone 5s de beste draagbare spelcomputer van allemaal, dankzij de honderdduizenden games in de App Store, de 64-bits-architectuur van de A7-chip en de ondersteuning voor OpenGL ES versie 3.0. Hierdoor levert iPhone 5s een weergavekwaliteit die voorheen alleen mogelijk was op Macs, pc’s en gameconsoles.
Elke iPhone 5s bevat bovendien een nieuwe M7-bewegingscoprocessor, die gegevens verwerkt van de versnellingsmeter, gyroscoop en het kompas. Daarmee wordt de A7-chip ontlast, wat het batterijverbruik ten goede komt. Voor ontwikkelaars zijn er nieuwe CoreMotion-API’s beschikbaar die de M7 benutten, zodat ze fitness-apps en andere actieve apps kunnen maken die veel meer te bieden hebben dan op andere mobiele apparatuur mogelijk is. De M7-coprocessor meet voortdurend alle gegevens die afkomstig zijn van de bewegingssensors, ook als het apparaat in de sluimerstand staat. Door de inzet van deze coprocessor gaat de batterij langer mee als bijvoorbeeld de stappenteller actief is, of een andere fitness-app die voortdurend gebruikmaakt van de versnellingsmeter.
iPhone 5s bevat een primeur, te weten Touch ID. Dit is een innovatieve en eenvoudige manier om je iPhone met je vingerafdruk te ontgrendelen. Touch ID is geïntegreerd in de thuisknop en maakt gebruik van een saffierkristal en een capacitieve aanraaksensor om een hogeresolutiefoto van je vingerafdruk te nemen. Dat beeld wordt vervolgens zo geanalyseerd dat het niet uitmaakt onder welke hoek je je vinger plaatst. Touch ID is binnen een mum van tijd ingesteld om je vingerafdruk te herkennen, en doet dat na verloop van tijd steeds beter. De Touch ID-sensor weet wanneer die te maken heeft met een vinger, dus de sensor wordt alleen geactiveerd wanneer het nodig is. Dat bespaart stroom. Alle gegevens over je vingerafdruk worden versleuteld bewaard in een beveiligd gedeelte van de A7-chip in iPhone 5s; ze worden dus nooit op een server van Apple of als reservekopie in iCloud bewaard. Met Touch ID kun je ook op een veilige manier aankopen doen bij de iTunes Store, App Store en iBooks Store.
Ook foto’s maken wordt met iPhone 5s en ’s werelds populairste camera nóg eenvoudiger. De gloednieuwe 8-megapixel iSight-camera heeft een groter diafragma van f/2.2 en een nieuwe, grotere sensor met pixels van 1,5μ. Dit alles betekent een hogere gevoeligheid en betere foto’s bij weinig licht, en dus over de gehele linie betere foto’s. Dankzij deze verbeteringen, de door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor in de A7-chip en de nieuwe Camera-app in iOS 7 gaat scherpstellen nu tot twee keer zo snel, worden foto’s sneller vastgelegd, verloopt de automatische beeldstabilisatie sneller en is het dynamisch bereik groter. Een primeur in iPhone 5s is de nieuwe True Tone-flitser, die je nog op geen enkele andere camera aantreft. Deze flitser past de kleur en intensiteit aan voor meer dan 1000 combinaties, waardoor foto’s die met de flitser zijn genomen er natuurlijker uitzien. Ook nieuw op iPhone 5s is de Burst-modus, slowmotionvideo met 120 bps, een nieuwe FaceTime HD-camera die betere resultaten geeft bij weinig licht en de mogelijkheid om in iOS 7 FaceTime-gesprekken zonder beeld te voeren.
iPhone 5s heeft een dun en licht, met uiterste precisie vervaardigd ontwerp, dat bij iedereen in de smaak valt. Het omvat onder andere een behuizing van geanodiseerd aluminium, facetgeslepen randen, een schitterend 4-inch Retina-display en ingezet glas. iPhone 5s is verkrijgbaar in drie metallic-kleuren: goud, zilver en spacegrijs. Speciaal voor iPhone 5s heeft Apple een lederen hoesje ontworpen, dat verkrijgbaar is in zes kleuren: beige, zwart, blauw, bruin, geel en (RED). Elk hoesje is voorzien van een zachte microvezelvoering in een bijpassende kleur.
Met iPhone 5s is het nu nog eenvoudiger om verbinding te maken met een snel netwerk, doordat nu tot 13 draadloze LTE¹-frequentiebanden worden ondersteund: dat zijn er meer dan enige andere smartphone ondersteunt. De downloadsnelheid kan hierdoor oplopen tot 100 Mbps², waardoor internetten en materiaal downloaden en streamen nog sneller gaan. In iPhone 5s is ondersteuning voor dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi tot 150 Mbps² en Bluetooth 4.0 geïntegreerd. iPhone 5s biedt een ongekend lange gesprekstijd van tien uur via een 3G-netwerk, tot tien uur internetten via Wi-Fi en LTE-netwerken en tot acht uur via 3G, en een video- en audioweergave van respectievelijk maximaal 10 en 40 uur.³
iPhone 5s wordt geleverd met iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone. Deze iOS-versie is volledig afgestemd op de 64-bits-architectuur van de A7-chip, de nieuwe iSight-camera en de Touch ID-vingerafdruksensor. iOS 7 heeft een geheel nieuw ontwerp met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. iOS 7 bevat bovendien honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto’s, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.⁴
iPhone5s_3Color_iOS7_PRINT
iPhone 5s is leverbaar in de kleuren goud, zilver en spacegrijs. De iPhone 5s-hoesjes zijn verkrijgbaar in beige, zwart, blauw, bruin, geel en (RED). iPhone 5s is vanaf vrijdag 20 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk. Er komt ook een nieuw iPhone 4S-model van 8 GB op de markt. iOS 7 zal op woensdag 18 september worden uitgebracht als gratis software-update voor iPhone 4 en nieuwere modellen, iPad 2 en nieuwere modellen, iPad mini en iPod touch (vijfde generatie). Sommige functies en voorzieningen zijn mogelijk niet op alle producten beschikbaar.
Tagged with →  
Share →