iOS 7 met vernieuwde interface en geweldige nieuwe functies vanaf 18 september beschikbaar

iPhone5s-PF-5UPHero_FEATURES_PRINT Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert. Daarnaast is iOS 7 (ontwerp)technisch sterk geïntegreerd met zowel iPhone 5s als iPhone 5c.

“We hebben iOS 7 helemaal opnieuw ontworpen en voorzien van een nieuwe interface en meer dan 200 nieuwe functies. Je zou dus kunnen zeggen dat je een heel nieuw apparaat krijgt, maar dan eentje die toch meteen vertrouwd aanvoelt”, aldus Craig Federighi, senior vice president Software Engineering van Apple. “Volgende maand gaat het 700 miljoenste iOS-apparaat over de toonbank. We zijn nog steeds blij dat honderdduizenden iOS-ontwikkelaars zoveel moeite doen om hun apps van nieuwe functionaliteit te voorzien.”

Apple heeft iOS 7 zo gemaakt dat de geavanceerde 64-bits-technologieën in iPhone 5s optimaal worden benut, zoals de native 64-bits-kernel, libraries en drivers. Alle ingebouwde apps zijn herontwikkeld voor 64-bits. Voor ontwikkelaars biedt iOS 7 een naadloze overgang, met ondersteuning voor Xcode en de mogelijkheid om zowel 32-bits- als 64-bits-apps uit te voeren. Ook is voorzien in een vergaande integratie met de nieuwe Touch ID-sensor en wordt de nieuwe iSight-camerasensor ten volle benut voor nieuwe functies als automatische beeldstabilisatie, de Burst-modus en slowmotionvideo met 120 bps. In combinatie met de nieuwe Camera-app in iOS 7 is de autofocusfunctie op iPhone 5s tot twee keer zo snel geworden, worden foto’s sneller vastgelegd en is het dynamisch bereik verbeterd. Het ontwerp van iOS 7 sluit aan op de prachtige behuizingen van iPhone 5c, met bijpassende achtergronden en een doorzichtigheid die de kleur in ere houdt.

Een greep uit de meer dan 200 nieuwe functies van iOS 7 voor iPhone, iPad en iPod touch:
• Bedieningspaneel: Met één veegbeweging vanaf de onderkant heb je snel toegang tot alle regelaars.
• Berichtencentrum: Voortaan beschikbaar vanuit het toegangsscherm, zodat je alle meldingen met één veegbeweging kunt bekijken. De nieuwe Vandaag-functie biedt een handig overzicht van je dag, inclusief informatie over belangrijke zaken als het weer, verkeer, vergaderingen en activiteiten.
• Verbeterde multitasking: Gebruikers kunnen op een meer visuele en intuïtieve manier tussen apps schakelen. In iOS 7 wordt bovendien bijgehouden welke apps het vaakst worden gebruikt en wordt materiaal automatisch op de achtergrond bijgewerkt.
• AirDrop: Een geheel nieuwe manier om snel en gemakkelijk materiaal uit te wisselen met anderen om je heen.
• Nieuwe filters in de Camera-app: Direct effecten toepassen op foto’s, een optie voor een vierkante camera en met één veegbeweging snel en gemakkelijk schakelen tussen de vier camera’s (video, foto, vierkant of panorama).
• Een nieuw ontworpen Foto’s-app: Met de nieuwe momentenfunctie kun je foto’s en video’s automatisch laten ordenen op basis van tijdstip en locatie.
• Schermvullende weergave in de vernieuwde interface van Safari: Met het nieuwe slimme zoekveld kun je gemakkelijker zoeken en er is een nieuwe weergave voor bladwijzers en Safari-tabbladen.
• Siri met nieuwe mannen- en vrouwenstemmen*, integratie van zoekacties op Twitter, Wikipedia-integratie en zoekacties met Bing vanuit de app.
• iTunes Radio: Gratis voorziening voor internetradio met meer dan 200 stations en een uitgebreide catalogus van muziek uit de iTunes Store, gecombineerd met functies die alleen iTunes kan bieden.**

Andere nieuwe functies van iOS 7 zijn nog: een activeringsslot voor Zoek mijn iPhone, zodat je je Apple ID en wachtwoord moet invoeren voordat je Zoek mijn iPhone kunt uitschakelen, gegevens kunt wissen of een apparaat dat op afstand is gewist opnieuw kunt activeren; FaceTime-gesprekken met alleen geluid voor gesprekken met hoge kwaliteit via een gegevensnetwerk; en nieuwe beltonen, waarschuwingen, meldingen en systeemgeluiden.

Tagged with →  
Share →