Apple introduceert iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max met 5G
 
Apple heeft iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max aangekondigd, met krachtige 5G-ondersteuning en geavanceerde, grensverleggende technologie voor gebruikers die alles uit hun iPhone willen halen. De iPhone 12 Pro-modellen hebben een nieuw design en een Super Retina XDR-display van rand tot rand, het grootste ooit op een iPhone, dat wordt beschermd door de gloednieuwe Ceramic Shield-voorkant – de grootste vooruitgang in duurzaamheid ooit voor iPhone. De door Apple ontworpen A14 Bionic-chip, de snelste chip in een smartphone, vormt de basis voor indrukwekkende features voor computationele fotografie, zoals het nieuwe Apple ProRAW voor meer creatieve vrijheid bij het fotograferen. Ook maakt deze chip voor het eerst end-to-end Dolby Vision-video mogelijk, tot wel 60 bps. De nieuwe pro-camerasystemen hebben een ultragroothoekcamera, een telelenscamera met een nog grotere brandpuntsafstand op iPhone 12 Pro Max en nieuwe groothoekcamera’s voor mooie professionele foto’s en video’s in zowel lichte als donkere omgevingen. De iPhone 12 Pro-modellen zijn ook voorzien van een nieuwe LiDAR-scanner voor indrukwekkende augmented reality (AR) en van MagSafe, voor snel draadloos opladen en een nieuw ecosysteem van accessoires die gemakkelijk op iPhone aan te sluiten zijn.
 
iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn uitgevoerd in roestvrij staal, in vier kleuren: grafiet, zilver, goud en pacific blue. iPhone 12 Pro kan vanaf vrijdag 16 oktober worden besteld en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. iPhone 12 Pro Max kan vanaf vrijdag 6 november worden besteld en is vanaf vrijdag 13 november verkrijgbaar in de Stores. 
 
“Dit is een grote stap voor iPhone, die nu de beste 5G-ondersteuning in de markt biedt, en onze meest geavanceerde technologie binnen bereik brengt van gebruikers die echt alles uit hun iPhone willen halen”, zegt Greg Joswiak, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “Elke generatie iPhone legt de lat voor smartphones weer hoger, en met 5G is iPhone 12 Pro weer een generatie verder op het gebied van prestaties. Doordat onze hardware en software zo goed met elkaar geïntegreerd zijn, zijn er fantastische mogelijkheden voor computationele fotografie bijgekomen. Zo is de Nachtmodus binnen bereik van meer camera’s gekomen en is er nu ondersteuning voor HDR-video met Dolby Vision. Dankzij de hypermoderne LiDAR-scanner kunnen gebruikers nog nooit eerder vertoonde AR-ervaringen beleven, heeft de camera snellere autofocus bij weinig licht en kunnen er nu ook portretten in Nachtmodus worden gemaakt. Met dit en nog veel meer presenteren we hiermee de beste iPhone-serie ooit.”
 
Superieure 5G-ervaring
 
Dankzij een naadloze integratie van superieure hardware en software kunnen gebruikers van iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max wereldwijd maximaal profiteren van 5G. Met 5G op iPhone gaat downloaden en uploaden nog sneller. Video’s worden in betere kwaliteit gestreamd en games reageren sneller, er is realtime interactiviteit in apps en FaceTime geeft beelden in HD. En nog veel meer. Gebruikers beschikken over een veilige en snelle verbinding en hoeven minder vaak hun toevlucht te nemen tot openbare wifi-hotspots.
 
Met meer 5G-banden dan welke andere smartphone dan ook biedt iPhone 12 Pro wereldwijd de beste 5G-dekking.1 Modellen in de VS ondersteunen millimetergolf, de hoogfrequente versie van 5G, waarmee iPhone 12 Pro-modellen zelfs in dichtbevolkte gebieden snelheden tot wel 4 Gbps kunnen bereiken. iPhone 12 Pro beschikt ook over de Smart Data-modus, die de batterijduur verlengt door op een slimme manier de 5G-behoeften te schatten, en datagebruik, snelheid en vermogen in realtime tegen elkaar af te wegen.
 
A14 Bionic: krachtig en efficiënt
 
De A14 Bionic-chip ligt mijlenver voor op de concurrentie en is de eerste chip in de smartphonesector die gebouwd is met 5-nanometerprocestechnologie. De A14 Bionic is sneller en efficiënter dan ooit. De CPU en GPU zijn tot 50 procent sneller dan de snelste smartphonechips van de concurrentie, en bieden daardoor game-ervaringen van consolekwaliteit, krachtige computationele fotografie en nog veel meer. En dat allemaal met een lange batterijduur. De A14 Bionic heeft een 16-core Neural Engine die 11 biljoen bewerkingen per seconde kan uitvoeren en goed is voor een snelheidsverhoging van 80 procent. Zelfs bij de meest veeleisende modellen voor machine learning presteert de chip daardoor beter.
 
 
Nieuw design en innovatieve technologie voor het display
 
iPhone 12 Pro, ontworpen met materialen van de hoogste kwaliteit, heeft een subtiel nieuw design met platte randen en een band van roestvrij chirurgisch staal, en een met precisie gefreesde achterkant van matglas. Deze nieuwe modellen hebben nu ook voor het eerst het ongelooflijk duurzame Ceramic Shield. De Ceramic Shield-voorkant bevat nanokeramische kristallen en is een stuk harder dan het glas van welke andere smartphone dan ook, en de valbestendigheid is vier keer beter.2
 
De 6,1-inch iPhone 12 Pro en de 6,7-inch iPhone 12 Pro Max3 hebben indrukwekkend grotere displays in bekende afmetingen die van rand tot rand lopen en kleinere randen hebben. Ze beschikken over een Super Retina XDR-display met systeembreed kleurbeheer en ongekend accurate kleuren. En iPhone 12 Pro Max heeft het grootste display ooit op een iPhone en met bijna 3,5 miljoen pixels ook de hoogste resolutie. Het beeld is nauwelijks van echt te onderscheiden. De OLED-displays zorgen voor fraaie HDR-video met een piekhelderheid van wel 1200 nits.
 
De iPhone 12 Pro-modellen hebben een toonaangevende IP68-rating, wat betekent dat ze tot 30 minuten en 6 meter diep waterbestendig zijn, en dat ze beschermd zijn tegen morsen van bijvoorbeeld koffie of frisdrank.4
 
Veelzijdig professioneel camerasysteem
 
De beste professionele camera ter wereld is nu een nog veelzijdiger instrument voor foto- en videoliefhebbers van allerlei pluimage, met hypermoderne camerahardware die gebruikmaakt van de A14 Bionic-chip. Samen met de nieuwe beeldverwerkingsprocessor zorgt de A14 Bionic voor een hogere beeldkwaliteit en biedt hij krachtige mogelijkheden voor computationele fotografie die ontbreken in traditionele camera’s. iPhone 12 Pro beschikt ook over het nieuwe Apple ProRAW, dat later dit jaar beschikbaar komt,5 en waarin de multiframe-beeldverwerking en de computationele fotografie van Apple worden gecombineerd met de veelzijdigheid van de RAW-structuur. Gebruikers hebben een grote controle over het gebruik van kleur, detail en dynamisch bereik, op de iPhone zelf of met andere professionele fotobewerkingsapps.
 
iPhone 12 Pro heeft een nieuwe groothoekcamera met een lens met zeven elementen en een diafragma van ƒ/1.6, de snelste ooit op een iPhone, waardoor foto- en videoprestaties bij weinig licht met 27 procent verbeteren; een ultragroothoekcamera met een beeldhoek van 120 graden, ideaal om meer beeld vast te leggen bij weinig ruimte, of voor indrukwekkende landschappen; en een telelenscamera met een brandpuntsafstand van 52 mm (perfect om portretfoto’s mee te maken) die 4x optische zoom geeft.
 
En professioneel fotograferen met iPhone 12 Pro Max gaat nog verder. De nieuwe groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6 heeft een maar liefst 47 procent grotere sensor met 1,7-μm pixels, wat leidt tot een verbetering van wel 87 procent bij weinig licht. Ook is er de ultragroothoekcamera en een telelenscamera met een brandpuntsafstand van 65 mm, voor meer flexibiliteit met shots van dichterbij en strakkere afsnijdingen. Gecombineerd geeft dit systeem 5x optische zoom. 
 
Verbeteringen in de Nachtmodus, die nu ook met de TrueDepth- en ultragroothoekcamera’s kan worden gebruikt, zorgen voor een nog helderder beeld. En Timelapse in Nachtmodus geeft langere sluitertijden voor scherpere video’s, mooiere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht wanneer er een statief wordt gebruikt. Deep Fusion is nu beter en sneller en is verwerkt in alle camera’s, en met de nieuwe feature Smart HDR 3 zien gebruikers nog scherpere beelden, ook bij complexe scènes.
 
De iPhone 12 Pro-modellen bieden de hoogste kwaliteit video in een smartphone, en het zijn de eerste camera’s en de enige devices ter wereld die een end-to-end-ervaring voor HDR-video met Dolby Vision en tot 60 bps bieden, plus een nog betere videostabilisatie voor films van bioscoopkwaliteit. Dolby Vision-grading wordt live verwerkt en blijft tijdens het bewerken behouden, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. Later dit jaar komt die mogelijkheid er ook in Final Cut Pro X. Dolby Vision geeft op het Super Retina XDR-display een schitterend contrast tijdens opnemen en afspelen, en gebruikers kunnen met ondersteuning voor AirPlay hun video’s tot 4K Dolby Vision delen met externe devices.6 
 
Realistische AR en innovatieve cameratoepassingen
 
De Pro-serie heeft een geheel nieuwe LiDAR-scanner, die de lichtafstand kan meten en gebruik kan maken van informatie over pixeldiepte. Deze technologie zorgt voor snellere en realistischere AR-ervaringen en voor een zes keer snellere autofocus bij weinig licht, waardoor foto’s en video’s scherper worden en de opnametijd korter wordt. Deze geavanceerde hardware, gecombineerd met de kracht van de Neural Engine van de A14 Bionic, maakt ook portretten in Nachtmodus mogelijk, met een prachtig bokeh-effect bij weinig licht.
 
Innovatieve nieuwe accessoires met MagSafe
 
MagSafe maakt draadloos opladen beter en efficiënter en introduceert een ecosysteem van gemakkelijk aan te sluiten accessoires die een mooie aanvulling vormen op iPhone 12 Pro.7 MagSafe voegt een uniek element aan iPhone toe, met een serie magneten rond de spoel voor draadloos opladen, geoptimaliseerd voor goede richting en efficiëntie, die zorgt dat de aansluiting op iPhone elke keer perfect verloopt. MagSafe-opladers bieden 15 W vermogen en laten ook nog plaats voor devices die geschikt zijn voor Qi. Nieuwe opladers zijn de MagSafe Charger en de MagSafe Duo Charger voor gebruik met iPhone en Apple Watch, en er zijn ook nieuwe siliconen-, leren en doorzichtige hoesjes die makkelijk van achteren op de iPhone worden geklikt, en een nieuw leren portefeuillehoesje. Ook andere fabrikanten gaan innovatieve MagSafe-accessoires op de markt brengen.
 
Uitgerust met iOS 14
 
Met iOS 14 wordt het gebruik van iPhone een geheel nieuwe ervaring. Zo zijn er nieuwe manieren om het beginscherm aan te passen. Mooie, vernieuwde widgets geven in een oogopslag actuele informatie en kunnen in verschillende formaten aan elke pagina van het beginscherm worden vastgemaakt. De appbibliotheek is een nieuwe ruimte waarin alle apps van een gebruiker overzichtelijk bij elkaar staan. Daarnaast biedt iOS 14 nieuwe manieren om apps te ontdekken en te gebruiken met App Clips, nieuwe mogelijkheden om via Berichten contact te houden, groenere manieren om met Kaarten steden te verkennen en verbeterde privacyfeatures die nog meer transparantie en controle bieden.8
 
Bescherming van het milieu
 
Apple’s wereldwijde corporate bedrijfsvoering is momenteel al CO2-neutraal en Apple streeft ernaar om tegen 2030 de hele bedrijfsvoering, inclusief de productietoeleveringsketen en de levenscyclus van alle producten, CO2-neutraal te maken. Dit betekent dat elk verkocht Apple device, van materiaalwinning, onderdeelfabricage, assemblage, transport, gebruik door de klant en opladen tot en met recycling en terugwinning van materialen, 100 procent koolstofneutraal zal worden. De verschillende iPhone 12 Pro-modellen zijn ontworpen met aandacht voor het milieu. Voor het eerst worden in iPhone 12 Pro 100 procent gerecyclede zeldzame aardmetalen gebruikt in alle magneten in de nieuwe camera, Taptic Engine en MagSafe, en ook in de MagSafe-accessoires van Apple. Apple haalt nu ook de lichtnetadapter en EarPods uit de verpakking van de iPhone, zodat de uitstoot van koolstofdioxide wordt teruggebracht en er minder materiaal hoeft te worden gewonnen. Verpakkingen worden daardoor kleiner en lichter en er kunnen per pallet 70 procent meer dozen worden verzonden. Alles bij elkaar zal de uitstoot van koolstofdioxide daardoor jaarlijks met meer dan 2 miljoen ton worden verminderd, wat equivalent is aan bijna 450.000 minder auto’s op de weg.
 
Prijzen en beschikbaarheid
 • iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max komen op de markt in modellen van 128 GB, 256 GB en 512 GB, in de kleuren grafiet, zilver, goud en pacific blue, respectievelijk vanaf €1159 en €1259. iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn ook verkrijgbaar bij inruil van een in aanmerking komend device op apple.com, in de Apple Store-app en in de Apple Stores.9 iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max zijn ook verkrijgbaar bij erkende Apple resellers en bepaalde providers (prijzen kunnen verschillen).
 • In Australië, China, Duitsland, Japan, het VK en de VS en meer dan 30 andere landen en regio’s kan iPhone 12 Pro worden besteld vanaf vrijdag 16 oktober om 14:00 uur en is iPhone 12 Pro verkrijgbaar vanaf vrijdag 23 oktober. iPhone 12 Pro Max kan vanaf vrijdag 6 november om 14:00 uur worden besteld en en is verkrijgbaar vanaf vrijdag 13 november.
 • In India, Zuid-Korea en meer dan twaalf andere landen zal iPhone 12 Pro verkrijgbaar zijn vanaf vrijdag 30 oktober.
 • MagSafe Charger, het leren portefeuillehoesje met MagSafe, en het siliconenhoesje en doorzichtige hoesje voor iPhone 12 Pro zijn verkrijgbaar vanaf vrijdag 16 oktober. Het leren portefeuillehoesje voor iPhone 12 Pro is verkrijgbaar vanaf vrijdag 6 november. MagSafe Duo Charger en de leren Sleeve komen op een latere datum beschikbaar.
 • In aanmerking komende klanten die een nieuwe iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of Mac kopen, mogen Apple TV+ een jaar lang en Apple Arcade drie maanden lang gratis proberen. Deze speciale aanbieding geldt voor een beperkte tijd.10
 • Apple One is de simpelste manier om in één keer een voordelig abonnement op meerdere Apple diensten te krijgen. Dit abonnement kan met het hele gezin worden gedeeld. Apple One gaat dit najaar van start.
 • Op apple.com en in de Apple Stores zijn dezelfde uitstekende voorzieningen voor shopping en ondersteuning beschikbaar voor klanten. Klanten kunnen hulp bij het shoppen krijgen van Apple Specialists, maandelijkse financieringsopties kiezen, in aanmerking komende devices inruilen, ondersteuning krijgen en veilige, contactloze levering aanvragen of kiezen uit verschillende mogelijkheden om producten op te halen in de Apple Store. Klanten worden geadviseerd apple.com/nl/retail te raadplegen voor meer informatie over de geldende gezondheids- en veiligheidsmaatregelen en de voorzieningen die in de lokale Store worden aangeboden.
 • Klanten kunnen hun in aanmerking komende device inruilen voor een Apple cadeaubon of een tegoed bij een nieuwe aankoop. Een device dat niet in aanmerking komt voor een tegoed, wordt gratis door Apple gerecycled.
 • Klanten in de VS krijgen een Daily Cash-korting van 3 procent als ze een product rechtstreeks bij Apple aanschaffen met hun Apple Card. En als ze kiezen voor maandelijkse betalingen met Apple Card, kunnen ze in termijnen betalen zonder dat er rente in rekening wordt gebracht.11
 • Klanten kunnen de beperkte garantie uitbreiden met AppleCare+ en zo dekking tegen onopzettelijke schade toevoegen, of met AppleCare+ met dekking voor verlies en diefstal, waarmee ze dag en nacht met voorrang toegang krijgen tot technische ondersteuning.
 • Alle klanten die hun iPhone rechtstreeks bij Apple kopen, kunnen kiezen voor een gratis Online Persoonlijke Sessie. Een Apple Specialist laat dan zien wat ze allemaal met hun nieuwe iPhone kunnen doen.
Share →