iPhone 8 en iPhone 8 Plus: een nieuwe generatie iPhones

 
Met een prachtig nieuw ontwerp van glas en aluminium, Retina HD-displays, een A11 Bionic-chip, nieuwe single en dual camera’s met ondersteuning voor Portretbelichting, draadloos opladen en geoptimaliseerd voor augmented reality 
 
De nieuwe iPhone 8 heeft een nieuw ontwerp van glas en aluminium in drie prachtige kleuren, gemaakt van het duurzaamste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. De nieuwe iPhone heeft Retina HD-displays en een A11 Bionic-chip en is ontworpen voor de ultieme augmented reality-ervaring. De populairste camera ter wereld is nu nog beter met single en dual camera’s met Portretbelichting op iPhone 8 Plus. De mogelijkheid om draadloos op te laden is een krachtige nieuwe feature van iPhone. Beide devices zijn vanaf vrijdag 15 september te bestellen in meer dan 25 landen en gebieden en zijn vanaf vrijdag 22 september in Apple Stores verkrijgbaar.
 
“iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn de nieuwe generatie iPhones, met diverse verbeteringen voor alles wat we aan iPhone zo mooi vinden”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing van Apple. “iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben een nieuw ontwerp van glas en aluminium, nieuwe Retina HD-displays en een A11 Bionic-chip – de slimste chip ooit in een smartphone. De camera’s zijn met Portretmodus en Portretbelichting nog geavanceerder geworden en maken video-opnamen mogelijk van een kwaliteit die in geen enkele andere smartphone wordt gehaald. iPhone 8 en iPhone 8 Plus kunnen nu draadloos worden opgeladen en bieden een ongekende optimalisatie voor augmented reality.”
 
In het nieuwe ontwerp hebben Phone 8 en iPhone 8 Plus een achterkant van het duurzaamste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. De behuizing komt in drie nieuwe kleuren: spacegrijs, zilver en goud. De glazen behuizing is gemaakt met behulp van een zevenlaags kleurenproces om precies de gewenste kleur en doorzichtigheid te bereiken, en heeft een rijke kleurdiepte. De kleur van de rand van aluminium – van een kwaliteit die ook in de luchtvaart wordt gebruikt – is hieraan aangepast. De behuizing is water- en stofbestendig.1
 
Op de nieuwe 4,7-inch en 5,5-inch Retina HD-displays met True Tone-technologie wordt de witbalans aangepast aan het omgevingslicht en het scherm is daardoor altijd prettig om te bekijken: alsof je van papier leest. Het Retina HD-display met zijn levendige brede kleurweergave toont de kleuren met een unieke nauwkeurigheid. De opnieuw ontworpen stereospeakers zijn tot 25 procent luider en hebben een diepere bas. Muziek, video’s en speakerphonegesprekken hebben daardoor een rijker geluid.
 
A11 Bionic, de krachtigste en slimste chip ooit in een smartphone, heeft een 6-core CPU met twee prestatie-cores die 25 procent sneller zijn, en vier efficiency-cores die 70 procent sneller zijn dan bij A10 Fusion. Hiermee is Apple koploper in de sector op het gebied van prestaties en energiezuinigheid. Een nieuwe prestatie-controller van de tweede generatie kan alle zes de cores tegelijk gebruiken, zodat het device tot wel 70 procent sneller wordt. Klanten kunnen hierdoor nog beter multitasken terwijl ook de batterijduur van een geweldig niveau blijft. In de A11 Bionic is bovendien een door Apple ontworpen GPU met een 3-core ontwerp geïntegreerd voor tot 30 procent snellere graphics dan bij de vorige generatie. Met al deze rekenkracht ontstaan er ongelooflijke nieuwe mogelijkheden voor machine learning, AR-apps en realistische 3D-games.
 
De camera’s op iPhone 8 Plus zijn zo ingesteld dat de gebruiker van een ultieme AR-ervaring kan genieten. Elke camera is afzonderlijk afgesteld, met nieuwe gyroscopen en versnellingsmeters voor het nauwkeurig volgen van bewegingen. AR heeft profijt van A11 Bionic, omdat deze chip world tracking, het herkennen van scènes en ongelooflijke graphics met 60 bps levert. De beeldsignaalprocessor zorgt intussen dat in realtime de belichting wordt geschat. Met ARKit kunnen de iOS-ontwikkelaars nu profiteren van het grootste AR-platform ter wereld, met games en apps die er zo realistisch en vloeiend uitzien dat je vergeet dat je naar een scherm kijkt.
 
De populairste camera ter wereld is nu nog beter geworden, met een verbeterde 12-MP camera met een grotere en snellere sensor, een nieuw kleurenfilter en diepere pixels. Een nieuwe door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor zorgt voor geavanceerde pixelverwerking, een brede kleurenweergave, snellere autofocus bij weinig licht en betere HDR-foto’s. En met de nieuwe True Tone Flash met 4 leds met Slow Sync worden de achtergrond en de voorgrond gelijkmatiger belicht. Dit alles leidt tot geweldige foto’s met levendige, realistische kleuren en meer details.
 
Met de nieuwe camera kunnen ook video-opnamen worden gemaakt van een hogere kwaliteit dan met welke andere smartphone dan ook, dankzij videostabilisatie, 4K-video met tot 60 bps en 1080p slo-mo-video met tot 240 bps. De door Apple ontworpen videocodering zorgt voor realtime-analyse van beelden en bewegingen en biedt video van optimale kwaliteit. Met iOS 11 ondersteunen iPhone 8 en iPhone 8 Plus HEIF en HEVC, zodat een tot twee maal zo sterke compressie mogelijk is en er twee keer zoveel foto’s en video’s kunnen worden opgeslagen.
 
iPhone 8 Plus heeft een 12-MP dual camera en heeft nu voor het eerst Portretmodus met Portretbelichting, zodat met iPhone indrukwekkende studiobelichtingseffecten te bereiken zijn. Zo kunnen gebruikers fantastische portretten met een kleine scherptediepte maken, in vijf verschillende belichtingsstijlen.
 
Portretverlichting is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden van portretfotografie en belichting. De dual camera en de door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor worden gebruikt om de scène te herkennen en een dieptekaart te maken, zodat het onderwerp en de achtergrond kunnen worden gescheiden. Door middel van machine learning wordt het gezicht in kaart gebracht en worden de contouren van het gezicht belicht. Dit gebeurt allemaal in realtime; de fotografische expressiemogelijkheden voor de klanten zijn ongekend.2
 
Het glazen ontwerp van de behuizing van iPhone 8 en iPhone 8 Plus maakt een geweldige oplossing voor draadloos opladen mogelijk. Draadloos opladen werkt met het Qi-ecosysteem, dat twee nieuwe matten van Belkin en mophie bevat, verkrijgbaar via apple.com/nl en in de Apple Store.
 
Apple heeft al een voorproefje gegeven van AirPower, een eigen accessoire voor draadloos opladen dat in 2018 op de markt komt. Door het grote actieve oplaadgebied kunnen bezitters van iPhone 8, iPhone 8 Plus of iPhone X tegelijkertijd drie devices opladen, waaronder Apple Watch Series 3 en een nieuwe optionele hoes voor draadloos opladen voor AirPods.
 
iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn voorzien van iOS 11, met ongelooflijke verbeteringen in Portretmodus, en nieuwe effecten waardoor Live Photos nog leuker en levendiger worden.
 
iOS 11 brengt met een nieuw platform voor ontwikkelaars ook augmented reality op honderden miljoenen iOS-devices. Met AR-apps kunnen gebruikers virtuele content toevoegen aan scènes in de echte wereld. Siri heeft nieuwe mannen- en vrouwenstemmen en kan zinnen uit Amerikaans Engels vertalen naar het Chinees, Duits, Frans, Italiaans en Spaans.
Share →