Apple introduceert de 16-inch MacBook Pro, de beste professionele notebook ter wereld

Apple heeft een compleet vernieuwde 16-inch MacBook Pro onthuld, de beste professionele notebook ter wereld. Deze is speciaal ontworpen voor ontwikkelaars, fotografen, filmmakers, wetenschappers, muziekproducenten en verder iedereen die graag een Mac gebruikt om meesterwerken op te maken. Deze nieuwe MacBook Pro heeft een schitterend 16-inch Retina-display, de nieuwste 8-core processors, tot 64 GB geheugen, graphics van de nieuwe generatie met tot 8 GB VRAM en een nieuw geavanceerd thermisch ontwerp. Daarmee is dit de krachtigste MacBook Pro ooit. 
 
De 16-inch MacBook Pro heeft een nieuw Magic Keyboard met een opnieuw ontworpen schaarmechanisme en een key travel van 1 mm. Dat typt prettiger dan ooit tevoren op een Mac-notebook. De 16-inch MacBook Pro heeft ook zes speakers, een langere batterijduur, Touch Bar, Touch ID, het Force Touch-trackpad en de Apple T2 Security Chip.
 

Grootste Retina-notebookdisplay ooit

Professionals lopen weg met het Retina-display van MacBook Pro met een helderheid van 500 nits en een brede kleurweergave (P3). En met 16 inch is dit het grootste Retina-notebookdisplay ooit. Met een resolutie van 3072 x 1920 en een hogere pixeldichtheid van 226 ppi geeft het 16-inch Retina-display bijna 6 miljoen pixels weer en is de schermervaring nog meeslepender geworden. De displays worden stuk voor stuk gekalibreerd in de fabriek om er zeker van te zijn dat alle kleuren zo nauwkeurig mogelijk worden weergegeven.

Nieuw Magic Keyboard 

De 16-inch MacBook Pro heeft een nieuw Magic Keyboard met een nog fijner afgesteld schaarmechanisme, een key travel van 1 mm en een stabiele aanslag. Apple heeft zelf speciale domes van rubber ontworpen die meer potentiële energie opslaan voor een nog betere toetsaanslag. Dankzij uitgebreid onderzoek en gebruikersstudies naar menselijke factoren en toetsontwerp typt het toetsenbord van de 16-inch MacBook Pro heel prettig en stil. Het nieuwe Magic Keyboard heeft verder een fysieke Escape-toets, pijltoetsen in een omgekeerde T, een Touch Bar en Touch ID.

Geavanceerder thermisch ontwerp 

De 16-inch MacBook Pro heeft de meest geavanceerde thermische architectuur ooit in een Mac-notebook. Hierdoor kan het systeem langer met meer power draaien. De ventilator heeft een grotere waaier met wijdere bladen en grotere ventilatieopeningen. Daardoor is de luchtdoorstroom met 28% toegenomen, terwijl het koellichaam 35% groter is. De warmte kan nu aanzienlijk beter worden afgevoerd. Dankzij deze verbeterde koelcapaciteit kan de 16-inch MacBook Pro tot 12 watt extra aan bij zware workloads (in vergelijking met het vorige ontwerp).

Krachtige processors en een sneller geheugen

MacBook Pro-gebruikers hebben mobiele rekenkracht van een professioneel niveau nodig, bijvoorbeeld om code te compileren, videobeelden te monteren of 3D-animaties te maken. Om supersnelle prestaties te kunnen leveren, is de 16-inch MacBook Pro voorzien van de nieuwste 6-core en 8-core processors van de 9e generatie met Turbo Boost-snelheden tot 5,0 GHz. Dat levert tot 2,1 keer snellere prestaties op dan de quad-core 15-inch MacBook Pro.1 De krachtige CPU’s, het snellere geheugen van maximaal 64 GB (een primeur!) en het geavanceerdere thermisch ontwerp maken professionele workflows mogelijk waar je voorheen alleen maar van kon dromen op een MacBook Pro. 

Eerste notebook met 8 TB

Professionele gebruikers die met enorme asset libraries en grote projecten werken die op een notebook nog meer opslagcapaciteit vergen, beschikken op de nieuwe MacBook Pro over dubbel zoveel SSD-opslag (tot 512 GB en 1 TB in de standaardconfiguraties). Bovendien kan MacBook Pro voor het eerst worden geconfigureerd met maar liefst 8 TB opslag, de grootste SSD ooit in een notebook.

Hifi-audio 

De 16-inch MacBook Pro heeft een compleet vernieuwd hifi-audiosysteem met zes speakers, zodat muzikanten, podcasters en video-editors kunnen profiteren van de meest geavanceerde audio-ervaring ooit op een notebook. Nieuwe, door Apple gepatenteerde force-cancelling woofers gebruiken twee speakerdrivers om te voorkomen dat het geluid wordt vervormd door ongewenste vibraties. Daardoor klinkt muziek helderder en natuurlijker dan ooit tevoren en kan de bas een halve octaaf dieper. De vernieuwde microfoons geven een sisreductie van 40% en een betere signaal-ruisverhouding die zich kan meten aan veelgebruikte professionele digitale microfoons. Dit resulteert in kristalheldere opnames waarin zelfs de stilste details te horen zijn.
 
Prijzen en beschikbaarheid
  • De 16-inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf €2699 op apple.com/ en in de Apple Store-app. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/mac.
Tagged with →  
Share →