MB12-RoseGld-Open30Vert-PRINT

Apple MacBook

Apple heeft de nieuwe MacBook aangekondigd, die is voorzien van de allernieuwste Intel-processors, een snellere grafische processor, snellere flashopslag en een batterij die een uur langer meegaat. De dunste en lichtste Mac van allemaal is nu dus ook nog eens beter dan ooit. De volledig metalen unibodybehuizing is nu verkrijgbaar in vier kleuren: goud, zilver, spacegrijs en – een primeur voor de Mac – roségoud. Met z’n schitterende 12-inch Retina-display, supersnel reagerende toetsenbord van volledig formaat, Force Touch-trackpad, veelzijdige USB-C-poort, batterij die de hele dag meegaat en design dat slechts 0,9 kilo weegt en 13,1 mm dun is, vormt MacBook de toekomst van de notebook.

“MacBook is de dunste en lichtste Mac die we tot nu toe hebben gemaakt en laat zien wat onze visie op de toekomst van de notebook is,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Wij denken dat onze klanten helemaal weg zullen zijn van deze nieuwste MacBook-serie, met zijn gloednieuwe processors, snellere grafische processor, snellere flashopslag, langere batterijduur en nieuwe roségouden uitvoering.”

De nieuwste MacBook bevat dual-core Intel Core M-processors van de zesde generatie met snelheden tot 1,3 GHz, Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz en sneller1866-MHz geheugen. De nieuwe Intel HD Graphics 515 levert tot 25 procent betere grafische prestaties, en dankzij de snellere PCIe-flashopslag gaat alles wat je op MacBook doet vlotter, of je nu een app start of een bestand opent.* En nu je tot tien uur draadloos kunt internetten en tot 11 uur iTunes-films kunt kijken, is MacBook de ideale keuze voor iedereen die z’n notebook overal de hele dag wil kunnen gebruiken.**

MacBook is voorzien van een compacte en veelzijdige USB-C-poort voor gegevensoverdracht, video-uitvoer én opladen. Deze ene connector is bovendien drie keer zo klein als een gewone USB-poort. Sinds de introductie van USB-C op MacBook zijn er steeds meer USB-C-accessoires op de markt gekomen, zowel van Apple als van andere fabrikanten, wat de mogelijkheden voor MacBook-bezitters alleen maar verruimt.

Doordat er geen sprake is van bewegende onderdelen of een ventilator, is MacBook superstil en bovendien uiterst efficiënt. En omdat MacBook is ontworpen voor de draadloze wereld, is hij uitgerust met de nieuwste draadloze technologieën, zoals ingebouwde 802.11ac wifi en Bluetooth 4.0 voor een snelle draadloze verbinding. Daardoor kun je bijvoorbeeld materiaal op je MacBook naar je Apple TV streamen via AirPlay, snel bestanden uitwisselen met AirDrop of een draadloze koptelefoon gebruiken.

Apple heeft ook bekendgemaakt dat vanaf vandaag standaard 8 GB geheugen in alle 13-inch MacBook Air-modellen zit.

Tagged with →  
Share →