Apple heeft een gloednieuwe 10,5-inch iPad Pro en een nieuwe 12,9-inch iPad Pro geïntroduceerd.

Beide iPad Pro modellen hebben een display met ProMotion-technologie, waarmee dit het meest geavanceerde display ter wereld is. En dankzij de nieuwe A10X Fusion-chip leveren deze nieuwe iPad Pro-modellen ongekende prestaties. De randen van het nieuwe 10,5-inch model zijn met bijna 40 procent teruggebracht, waardoor deze iPad Pro uiterst compact is en toch nog steeds minder dan 500 gram weegt. Tel daar de handige, nieuwe iPad-features van iOS 11 bij op, zoals de gloednieuwe Bestanden-app, het aanpasbare Dock, de verbeterde multitaskingvoorzieningen en verder integratie van Apple Pencil, en je weet dat iPad Pro alles in zich heeft om zowel je productiviteit als je creativiteit naar een hoger plan te tillen. iOS 11 is vanaf dit najaar beschikbaar.
 
“Dit zijn verreweg de snelste iPads die we tot nu toe hebben gemaakt. Ze bevatten een uiterst geavanceerd display met ProMotion, een krachtige, nieuwe A10X Fusion-chip en het geavanceerde camerasysteem van iPhone 7”, zegt Greg Joswiak, vice president Product Marketing van Apple. “In combinatie met iOS 11 zorgen deze nieuwe iPad Pro-modellen voor compleet nieuwe gebruiksmogelijkheden.”
 
Het meest geavanceerde display, met ProMotion
Het prachtige Retina-display van iPad Pro is vernieuwd en is nu voorzien van ProMotion, een nieuwe technologie die een refresh-rate tot 120 Hz mogelijk maakt. Daardoor verloopt het scrollen mooi vloeiend, reageert alles sneller en komen bewegende beelden nog beter tot hun recht. Dankzij ProMotion reageert ook Apple Pencil nog sneller met een latentie van slechts 20 ms: de laagste binnen onze industrietak. Het resultaat is dat tekenen nog natuurlijker en vloeiender aanvoelt. ProMotion zorgt daarnaast voor een nog betere beeldkwaliteit en vermindert het stroomverbruik door de refresh-rate automatisch aan te passen aan de mate van beweging van de content op het scherm.
 
Het geavanceerde Retina-display is het helderste iPad-display dat Apple tot nu toe heeft geproduceerd en is voorzien van een antireflectielaag, waardoor je ook buiten goed kunt zien wat er op je scherm gebeurt. Bovendien stemt True Tone de witbalans van het display af op het omgevingslicht, wat zorgt voor een natuurlijke en nauwkeurige weergave. En dankzij het brede kleurenspectrum geeft iPad Pro kleuren weer die voldoen aan de standaarden voor digitale film.
 
Baanbrekende prestaties dankzij de A10X Fusion-chip
iPad Pro is ongekend snel, biedt tal van verbindingsopties en is uitermate veelzijdig, waardoor hij ook de zwaarste taak aankan. De krachtige, nieuwe 64-bits A10X Fusion-chip levert betere prestaties dan de meeste pc-laptops van dit moment, dus veeleisende dingen als foto’s en 4K-video bewerken, 3D-beelden renderen of een game spelen gaan allemaal even makkelijk en snel. De 6-core CPU en 12-core GPU leveren respectievelijk 30% en 40% snellere rekenprestaties in vergelijking met de toonaangevende A9X-chip, terwijl de batterij nog steeds de hele dag meegaat.1
 
iPad Pro is bij uitstek geschikt om foto’s en video’s van professionele kwaliteit te maken, te bewerken en te delen. De iPad Pro-modellen hebben dezelfde camera’s als iPhone 7: een 12-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 7-megapixel FaceTime HD-camera. Daarnaast heeft iPad Pro een audiosysteem met vier speakers dat in elke richting een vol en helder geluid produceert. En dankzij de geïntegreerde Apple SIM2 en ondersteuning voor 802.11ac wifi en LTE Advanced3 is het heel eenvoudig om onderweg in meer dan 180 landen en regio’s het internet op te gaan.
 
Touch ID op iPad Pro reageert sneller en is een heel eenvoudige en makkelijke manier om je iPad te ontgrendelen, persoonlijke informatie in apps privé te houden en aankopen te doen in de App Store, iTunes Store en iBooks Store. En met Apple Pay op iPad kun je heel eenvoudig artikelen in de winkel en diensten in apps of op websites in Safari afrekenen.4
 
iOS 11 bevat nieuwe features voor iPad
iOS 11 is vanaf dit najaar beschikbaar en bevat allerlei nieuwe features voor iPad, zoals:
– Een nieuw, aanpasbaar Dock waarmee je direct bij je meest gebruikte apps en bestanden kunt, ongeacht in welk app je bezig bent.
– Verbeterde multitaskingfunctionaliteit, waaronder een vernieuwde App Switcher die Spaces in iOS introduceert. Daardoor schakel je makkelijker tussen actieve apps, ook als je er twee tegelijk geopend hebt in Split View. Bovendien werkt dit ook in Slide Over.
– De nieuwe Bestanden-app, die alles netjes bij elkaar houdt, ongeacht of de bestanden lokaal, op iCloud Drive of in Box, Dropbox of een andere cloudservice staan.
– Multi-Touch Drag & Drop, een voorziening die altijd en overal op iPad Pro beschikbaar is en waarmee je tekst, foto’s en bestanden van de ene app naar de andere kunt verplaatsen.
– Een nieuwe documentenscanner in Notities, waarmee je documenten van één of meer pagina’s kunt scannen. Om de leesbaarheid te vergroten, worden eventuele schaduwen verwijderd en past de scanner filters toe.
– Nauwere integratie met Apple Pencil, zoals de mogelijkheid om iets te tekenen bij tekst die je in Notities en Mail schrijft, de Direct markeren-feature waarmee je makkelijk een document ondertekent, een pdf annoteert of op een schermafbeelding tekent, en het nieuwe Direct noteren, dat Notities opent vanaf het toegangsscherm zodra je met Apple Pencil op het display tikt. En wil je even snel naar handgeschreven tekst of tekens zoeken, dan kan dat met de nieuwe Handgeschreven tekst zoeken-feature.
 
Apple Pencil en Smart Keyboard
Apple Pencil en Smart Keyboard (afzonderlijk verkrijgbaar) maken iPad Pro nog nauwkeuriger en handiger in het gebruik. De geavanceerde sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor tekenen, annoteren en aantekeningen maken heel natuurlijk aanvoelt. Voor de 10,5-inch iPad Pro is er een nieuw Smart Keyboard van volledig formaat ontworpen. Dit is een dun maar supersterk toetsenbord dat je nooit hoeft op te laden of via Bluetooth hoeft te koppelen en dat je bovendien heel makkelijk opvouwt tot een Smart Cover.
 
Prijzen en beschikbaarheid
• De 10,5-inch iPad Pro is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Het 64-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 739 en het 64-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 899. De 12,9-inch iPad Pro is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud. Het 64-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 909 en het 64-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 1069. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/ipad.
Tagged with →  
Share →