iPad 2, de tweede versie van het derde post-pc-apparaat, is vanaf vrijdag 25 maart in nog eens 25 landen te koop. iPad 2 zal vanaf 17.00 uur bij een aantal lokale Apple resellers in de winkel liggen en kan vanaf 02.00 uur in de Apple Online Store worden besteld (www.apple.com/nl). Verder maakte Apple vandaag bekend dat alle iPad 2-modellen vanaf april ook in Hongkong, Korea, Singapore en andere landen verkrijgbaar zullen zijn.

“Terwijl onze concurrenten nog met man en macht werken aan hun antwoord op onze eerste iPad, hebben wij met iPad 2 de grenzen alweer verlegd”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “In de Verenigde Staten zijn de nieuwe iPads niet aan te slepen, en klanten elders in de wereld laten ons weten dat ze met smart zitten te wachten tot iPad 2 in hun land te koop is. We stellen hun geduld op prijs en werken er hard aan om genoeg iPads te maken voor iedereen.”

De vormgeving van iPad 2 is helemaal vernieuwd, waardoor hij 33% dunner en tot 15% lichter is dan zijn voorganger, terwijl het prachtige lcd-scherm met led-achtergrondverlichting nog steeds 9,7-inch meet. iPad 2 bevat de nieuwe dual-core A5-processor van Apple voor indrukwekkende prestaties en een schitterende weergave, en heeft nu twee camera’s: een VGA-camera aan de voorzijde voor FaceTime en Photo Booth en een camera aan de achterzijde voor het maken van 720p HD-video-opnamen. De innovatieve FaceTime-voorziening is nu voor het eerst voor iPad-gebruikers beschikbaar. Hoewel iPad 2 dunner, lichter en sneller is en talloze nieuwe functies biedt, heeft de batterij nog altijd de gebruiksduur van maximaal 10 uur* die gebruikers inmiddels van het apparaat verwachten.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPad 2 met Wi-Fi is vanaf 25 maart verkrijgbaar in Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Italië, Luxemburg, Mexico, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, de Tsjechische Republiek, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland voor een adviesprijs van € 479 incl. btw (€ 402,52 excl. btw) voor het 16-GB model, € 579 incl. btw (€ 486,55 excl. btw) voor het 32-GB model en € 679 incl. btw (€ 570,59 excl. btw) voor het 64-GB model. iPad 2 met Wi-Fi + 3G is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 599 incl. btw (€ 503,36 excl. btw) voor het 16-GB model, € 699 incl. btw (€ 587,39 excl. btw) voor het 32-GB model en € 799 incl. btw (€ 671,43 excl. btw) voor het 64-GB model. iPad 2 is vanaf april te koop in Hongkong, Korea, Singapore en andere landen, en zal in de maanden daarna in nog veel meer landen verkrijgbaar zijn. Meer informatie over de beschikbaarheid en prijzen buiten de Verenigde Staten zal later worden bekendgemaakt.

De iPad-apps iMovie en GarageBand kunnen voor € 3,99 per stuk via de App Store op iPad worden gedownload of anders via www.itunes.com/appstore. De Smart Cover is verkrijgbaar in diverse kleuren, gemaakt van polyurethaan (voor € 39 incl. btw) of van leer (voor € 69 incl. btw).

Tagged with →  
Share →