Apple heeft de karakteristieke all-in-one iMac voorzien van de allernieuwste quad-coreprocessors, krachtige nieuwe grafische kaarten, de baanbrekende en razendsnelle Thunderbolt I/O-technologie en een nieuwe HD-camera voor FaceTime. De nieuwe iMac is verkrijgbaar vanaf € 1149 incl. btw (€ 965,55 excl. btw) en is tot 70 procent sneller dan de vorige generatie. Bovendien leveren de nieuwe grafische kaarten tot drie keer zo snelle prestaties.*

“Onze klanten zijn erg te spreken over de aluminium behuizing, het prachtige beeldscherm en het alles-in-één-ontwerp van de iMac”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “En met de allernieuwste quad-coreprocessors, krachtige nieuwe grafische kaarten, de Thunderbolt-technologie en een FaceTime HD-camera is ’s werelds beste desktop er alleen maar beter op geworden.”

De nieuwe iMac is voorzien van Intel Core i5 quad-coreprocessors. Klanten kunnen eventueel kiezen voor Core i7-processors tot 3,4 GHz. Deze nieuwe processors hebben een geïntegreerde geheugencontroller die uiterst snel reageert en een krachtige nieuwe media-engine voor snelle codering en decodering van videomateriaal. De nieuwe AMD Radeon HD grafische processors in de nieuwe iMac zijn de krachtigste grafische kaarten die ooit in een alles-in-één-desktop zijn gebruikt.

iMac is de eerste desktopcomputer op de markt die is uitgerust met de grensverleggende Thunderbolt I/O-technologie. De 21,5-inch iMac heeft één Thunderbolt-poort; het 27-inch model heeft twee poorten voor nog meer uitbreidingsmogelijkheden. Thunderbolt is door Intel in samenwerking met Apple ontwikkeld en geeft een alles-in-één-computer meer uitbreidingsmogelijkheden dan ooit tevoren. Deze technologie, die is voorzien van twee tweerichtingskanelen met ongelooflijke overdrachtssnelheden tot 10 Gbps per kanaal, biedt PCI Express voor snelle externe randapparaten, zoals RAID-arrays, en is door gebruik van adapters geschikt voor FireWire- en USB-consumentenapparaten en Gigabit Ethernet-netwerken. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen. Er wordt verwacht dat de Thunderbolt-technologie, die gratis kan worden toegepast in systemen, kabels en apparaten, algemeen wordt aanvaard als de nieuwe standaard voor hogesnelheidsinvoer en -uitvoer.

iMac is nu ook voorzien van een ingebouwde FaceTime HD-camera en de innovatieve FaceTime-software van Apple, zodat je kunt videochatten via het haarscherpe breedbeeldscherm. Met de nieuwe camera kun je videogesprekken in HD-resolutie voeren met alle Macs met een FaceTime HD-camera. Daarnaast is deze camera geschikt voor het voeren van gesprekken in een standaardresolutie met iPad 2, iPhone 4, iPod touch van de huidige generatie en andere Intel-Macs. En net als de vorige serie heeft de nieuwe iMac een behuizing van aluminium en glas, een prachtig hogeresolutiebeeldscherm met led-achtergrondverlichting en IPS-technologie en een sleuf voor een SD-kaart. iMac wordt geleverd met de innovatieve Magic Mouse of het Magic Trackpad van Apple.

Tagged with →  
Share →