Mac OS X Lion, de achtste belangrijke nieuwe versie van ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem met meer dan 250 nieuwe functies, kan vanaf vandaag voor € 23,99 in de Mac App Store worden gedownload. Lion bevat onder andere de volgende nieuwe functies: nieuwe Multi-Touch-bewegingen; algehele ondersteuning voor schermvullende programma’s; Mission Control, waarin alle geopende programma’s en vensters op de Mac overzichtelijk worden weergegeven; de Mac App Store, die is ingebouwd in het OS en de beste manier biedt om software te ontdekken; Launchpad, een nieuwe basis voor alle programma’s op de Mac, en een splinternieuwe versie van Mail.

“Lion is de beste OS X-versie tot nu toe. We zijn dan ook heel blij dat iedereen Lion vanaf vandaag kan downloaden”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Met Lion verloopt het upgraden van de Mac makkelijker dan ooit: daarvoor hoef je alleen de Mac App Store te openen en Lion aan te schaffen via je iTunes-account. De download en installatie starten vervolgens geheel automatisch.”

Andere nieuwe functies in Lion zijn:

• Hervatten, waarmee programma’s op dezelfde manier worden weergegeven nadat je je Mac opnieuw hebt opgestart of een programma hebt gestopt en opnieuw hebt geopend;
• Automatisch bewaren, waarmee je documenten tijdens het bewerken automatisch worden bewaard;
• Versies, waarmee opeenvolgende versies van een document tijdens het bewerken automatisch worden bewaard en waarmee je eerdere versies eenvoudig kunt bekijken, bewerken en zelfs herstellen;
• AirDrop, waarmee Macs in de buurt worden gedetecteerd en automatisch een draadloze peer-to-peer-verbinding wordt gemaakt, zodat je eenvoudig en snel bestanden van de ene Mac naar de andere kunt overbrengen.

Prijzen en verkrijgbaarheid
Mac OS X Lion is voor € 23,99 in de Mac App Store verkrijgbaar als upgrade voor gebruikers van Mac OS X versie 10.6.6 Snow Leopard. Lion is de eenvoudigste OS X-upgrade ooit en is met 4 GB ongeveer net zo groot als een HD-film in de iTunes Store. Klanten die thuis, op het werk of op school geen breedbandverbinding hebben, kunnen Lion downloaden bij een Apple Store. Eind augustus zal Lion bij de Apple Store (www.apple.com/nl) ook verkrijgbaar zijn op een USB-stick. Die zal € 59,00 kosten. Mac OS X Lion Server vereist Lion en is voor € 39,99 verkrijgbaar in de Mac App Store.

Voor Lion is een Intel-Mac met een Core 2 Duo-, i3-, i5-, i7- of Xeon-processor en 2 GB RAM vereist. Lion is een upgrade die op alle geautoriseerde Macs kan worden geïnstalleerd. Meer informatie over bedrijfs- en onderwijslicenties is te vinden op apple.com/nl/macosx.

De Up-to-Date-upgrade van OS X Lion is in de Mac App Store gratis verkrijgbaar voor klanten die op of na 6 juni 2011 een in aanmerking komende nieuwe Mac hebben gekocht bij Apple of een erkende Apple reseller. Klanten moeten hun Up-To-Date-upgradepakket binnen 30 dagen na aankoop van hun Mac aanvragen. Klanten die tussen 6 juni 2011 en 20 juli 2011 een in aanmerking komende Mac hebben gekocht, hebben tot 19 augustus de tijd om hun aanvraag in te dienen. Meer informatie is te vinden op apple.com/nl/macosx/uptodate.

Tagged with →  
Share →