Apple introduceert de vernieuwde 13-inch MacBook Pro met het nieuwe Magic Keyboard, waardoor je prettiger typt dan ooit. Bovendien zijn alle standaardconfiguraties uit deze serie nu uitgerust met de dubbele hoeveelheid opslag. De populairste MacBook Pro heeft nu dus nog meer te bieden. De nieuwe modellen hebben een processor van de tiende generatie die de grafische prestaties tot 80 procent sneller1 maakt. Sommige configuraties hebben daarnaast standaard 16 GB sneller 3733-MHz geheugen. Bovendien zijn de krachtige quad-coreprocessor, het schitterende 13-inch Retina-display, de Touch Bar en Touch ID, de uitmuntende stereospeakers, een batterij die de hele dag meegaat én alle voordelen van macOS verpakt in een ongelooflijk licht en dun design. De nieuwe 13-inch MacBook Pro is vanaf vandaag te bestellen en heeft een instapprijs van € 1499. Klanten uit het onderwijs betalen zelfs nog minder.
 
“De 13-inch MacBook Pro is ongelooflijk snel, heeft een adembenemend Retina-display en een batterij die de hele dag meegaat. Daarmee is dit onze lichtste Pro-notebook, die studenten, ontwikkelaars en andere professionals zeker zal aanspreken. De serie die we vandaag lanceren, bevat het nieuwe Magic Keyboard, heeft standaard twee keer zoveel opslagcapaciteit en is over de hele linie sneller. Kortom, de 13-inch MacBook Pro heeft nu nog meer te bieden”, aldus Tom Boger, Senior Director Mac & iPad Product Marketing van Apple. “Met de komst van deze nieuwe MacBook Pro is onze hele notebookserie nu voorzien van het uitermate prettig typende Magic Keyboard, standaard twee keer zoveel opslagcapaciteit als hiervoor en snellere technologie.”
 
Nieuw Magic Keyboard
De vernieuwde 13-inch MacBook Pro is voorzien van het nieuwe Magic Keyboard, dat op de 16-inch MacBook Pro is geïntroduceerd en sinds maart ook op de MacBook Air zit. Het vernieuwde schaarmechanisme heeft een key travel van 1 mm, wat prettig en stabiel aanvoelt tijdens het typen. De pijltoetsen zijn nu ingedeeld in een omgekeerde ‘T’, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn als je in een spreadsheet werkt of zit te gamen. Het nieuwe Magic Keyboard heeft verder een fysieke Escape-toets, een Touch Bar en Touch ID, waardoor typen op een Mac-notebook nu prettiger is dan ooit tevoren.
 
Dubbel zoveel opslag
Iedereen is weg van de supersnelle SSD’s van MacBook Pro, die sequentiële leessnelheden tot 3,0 GB/s bereiken. De 13-inch MacBook Pro bevat nu standaard twee keer zoveel opslag als de vorige generatie. De standaardopslag begint bij 256 GB en eindigt bij 1 TB, zodat je er nog meer foto’s, video’s en andere bestanden op kwijt kunt. Professionals die vanwege hun enorme foto- of videobibliotheek aan 1 TB niet genoeg hebben, kunnen een 13-inch MacBook Pro met een SSD tot 4 TB bestellen.
 
Betere prestaties
Alle modellen van de 13-inch MacBook Pro hebben nu een quad-core Intel Core-processor van de tiende generatie met Turbo Boost-snelheden tot 4,1 GHz. Als je hiervoor een 13-inch MacBook Pro met een dual-coreprocessor had, profiteer je van 2,8 keer betere prestaties. De geïntegreerde Intel Iris Plus Graphics is tot 80 procent sneller in vergelijking met de grafische processor van de vorige 13-inch MacBook Pro. Dat maakt 4K-videomontage mogelijk, zorgt voor snellere rendering en maakt gamen er alleen maar beter op. Dankzij de nieuwe grafische processor kun je nu ook een Pro Display XDR aansluiten en de volledige 6K-resolutie benutten.
 
Sneller én meer geheugen
Een aantal modellen bevat nu standaard 16 GB sneller 3733-MHz geheugen, en je kunt nu voor het eerst een 13-inch Mac-notebook met 32 GB geheugen bestellen. Met 32 GB geheugen werkt alles sneller, ook als je meerdere virtuele omgevingen gebruikt. En bewerk je gigapixelfoto’s in Photoshop, dan gaat dat tot 50 procent sneller.
 
Handzaam design met een schitterend Retina-display
De 13-inch MacBook Pro is met zijn dunne aluminium unibodydesign in spacegrijs of zilver en een gewicht van slechts drie pond uiterst handzaam en zit boordevol snelle, geavanceerde technologie. Het schitterende 13-inch Retina-display geeft meer dan 4 miljoen pixels en miljoenen kleuren weer, heeft een helderheid van 500 nits en ondersteunt de brede P3-kleurweergave. En dankzij de True Tone-technologie ziet het beeld er altijd natuurlijker uit, ongeacht of je iets ontwerpt, een film monteert, op het internet rondkijkt of een mail typt. De 13-inch MacBook Pro heeft verder speakers met een indrukwekkend breed stereogeluid, Touch ID om snel in te loggen en veilig online te shoppen, een Touch Bar met dynamische en contextgevoelige regelaars en het onovertroffen Force Touch-trackpad voor zeer nauwkeurige aanwijzerverplaatsing en Multi‑Touch-bewegingen.
 
Ingebouwde beveiliging en privacy
De 13- MacBook Pro is voorzien van de Apple T2 Security Chip, de speciaal door Apple ontworpen siliciumchip van de tweede generatie, die tijdens het opstarten controleert of er niet geknoeid is met de software en die alle gegevens op de SSD direct versleutelt. Dat betekent dat MacBook Pro en alle andere Macs met de T2-chip zowel de veiligste opstartprocedure als de veiligste opslag van allemaal hebben. De T2 beveiligt ook alle Touch ID-gegevens, dus of je nu je Mac ontgrendelt, online een wachtwoord invoert of een aankoop bij een webwinkel doet, je gegevens zijn altijd op en top beveiligd.
 
macOS Catalina
Elke nieuwe MacBook Pro is voorzien van macOS Catalina, de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. macOS is een van de factoren die een Mac zo bijzonder maken en bevat standaard apps als Safari, Mail, Foto’s, Pages, Numbers en Keynote, zodat je met het grootste gemak de mooiste dingen voor elkaar krijgt. Dankzij de ingebouwde continuïteitsfeatures in macOS vormt MacBook Pro ook een ideale combinatie met iPhone, iPad en Apple Watch. Zo kun je telefoongesprekken voeren zonder je iPhone erbij te pakken, je Mac automatisch ontgrendelen met Apple Watch en afbeeldingen, video en tekst direct kopiëren en plakken tussen iPhone of iPad en een Mac in de buurt. En sinds macOS Catalina kun je de werkruimte van je Mac uitbreiden met een iPad en Sidecar. De beveiligingsfeatures zorgen voor een betere bescherming en met Stembediening kun je je Mac volledig met je stem bedienen.
 
Apple diensten
Op je MacBook Pro kun je ook gebruikmaken van allerlei Apple diensten, zoals Apple News, Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV. Voor de laatste drie bevat macOS Catalina een nieuwe Mac-versie van de bijbehorende apps. Apple Arcade is beschikbaar via de Mac App Store en bevat meer dan honderd nieuwe en exclusieve games voor de Mac. Wie nu een nieuwe MacBook Pro koopt, krijgt bovendien tijdelijk een jaar gratis Apple TV+ in de Apple TV-app.2
Share →