Apple brengt nieuwe versie uit van 13-inch MacBook Pro met Retina-display en MacBook Air

Apple komt met nieuwe versies van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display, met het compleet nieuwe Force Touch-trackpad, Intel Core-processors van de vijfde generatie en Intel Iris Graphics 6100, twee keer snellere flashopslag en een batterij die nog langer meegaat, waardoor onze professionele klanten nog meer prestaties en mogelijkheden tot hun beschikking hebben.* Ook presenteert Apple vandaag de nieuwe versie van de 11-inch en de 13-inch MacBook Air met Intel Core-processors van de vijfde generatie, Intel HD Graphics 6000 en Thunderbolt 2. De 13-inch MacBook Air heeft bovendien tot twee keer snellere flashopslag gekregen, waardoor de ideale notebooks voor dagelijks gebruik nu nog beter zijn geworden.
 
“Vandaag presenteren we belangrijke nieuwe versies van de populaire 13-inch MacBook Pro met Retina-display, de 11-inch MacBook Air en de 13-inch MacBook Air”, vertelt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De 13-inch MacBook Pro heeft de nieuwste processors gekregen, krachtiger grafische mogelijkheden, snellere flashopslag, een batterij die nog langer meegaat en het compleet nieuwe Force Touch-trackpad. Verder hebben we de 11-inch en de 13-inch MacBook Air voorzien van nieuwste processors en grafische voorzieningen en snellere Thunderbolt 2, en heeft de 13-inch MacBook Air tot twee keer snellere flashopslag gekregen.”
 
De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is ook voorzien van het compleet nieuwe Force Touch-trackpad dat een nieuwe mate van interactiviteit aan de Mac toevoegt. Het nieuwe trackpad heeft ingebouwde krachtsensoren waardoor je overal kunt klikken, en voelbare feedback voor een snel en uniform contact. Je kunt de hoeveelheid druk die nodig is om een klik te registreren zelfs aan je eigen smaak aanpassen. Op het Force Touch-trackpad is ook een nieuwe beweging mogelijk: force-klikken, een klik gevolgd door een wat hardere duwbeweging, voor taken als het opvragen van de definitie van een woord, het snel inzien van een kaart of het bekijken van een voorvertoning van een bestand.
 
De nieuwe versie van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display heeft bovendien Intel Core-processors van de vijfde generatie met maximumsnelheden tot 3,1 GHz, met Turbo Boost-snelheden tot 3,4 GHz, snellere geïntegreerde Intel Iris Graphics 6100 en tot twee keer snellere flashopslag met een doorvoersnelheid tot 1,6 GBps.* Bovendien gaat de batterij van de 13-inch MacBook Pro met Retina-display nu tot 10 uur mee; bij het afspelen van films uit iTunes is dit 12 uur.**
 
De nieuwe versies van de 11-inch en de 13-inch MacBook Air beschikken nu over Intel Core-processors met snelheden tot 2,2 GHz en Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz, geïntegreerde Intel HD Graphics 6000 en Thunderbolt 2 met een snelheid tot 20 Gbps – tweemaal zoveel bandbreedte als de vorige generatie. De 13-inch MacBook Air beschikt bovendien over snellere flashopslag, die tot twee keer sneller is dan de vorige generatie.***
Tagged with →  
Share →