display_mbp_15CUPERTINO, 29 juli 2014 – Apple brengt vandaag een vernieuwde versie van de MacBook Pro met Retina-display uit, met snellere processors en dubbel zoveel geheugen in de beide instapmodellen. En om het geheel compleet te maken is de instapprijs van het 15-inch topmodel verlaagd. MacBook Pro met Retina-display is voorzien van een schitterend hogeresolutiescherm van slechts 1,8 cm dik, de nieuwste processors, krachtige grafische voorzieningen en een batterij die tot wel negen uur meegaat. En deze ongelooflijke prestaties gaan schuil in een uiterst draagbaar ontwerp. Apple heeft ook de instapprijs van de 13-inch MacBook Pro zonder Retina-display verlaagd. Voortaan kost dit systeem, dat ongekend populair is bij voormalige Windows-gebruikers, nog slechts € 1.129.

“MacBook Pro heeft een lichte en dunne aluminium unibodybehuizing en een werkelijk prachtig Retina-display. Tel daarbij op de nauwe integratie met OS X en het feit dat de batterij de hele dag meegaat, en je begrijpt waarom mensen zo dol zijn op hun MacBook Pro”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “En hij is niet alleen in prijs verlaagd; we hebben ‘m ook voorzien van snellere processors en meer geheugencapaciteit. En als klap op de vuurpijl kunnen kopers dit najaar gratis upgraden naar OS X Yosemite.”

De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is voorzien van een dual-core Intel Core i5-processor met een snelheid tot 2,8 GHz, die dankzij Turbo Boost snelheden behaalt tot 3,3 GHz, en 8 GB geheugen: een verdubbeling ten opzichte van de 4 GB in het instapmodel. Het 13-inch model kan ook worden besteld met een snellere dual-core Intel Core i7-processor tot 3,0 GHz, die dankzij Turbo Boost snelheden behaalt tot 3,5 GHz. De prijs van het 15-inch topmodel MacBook Pro met Retina-display is verlaagd naar € 2.529. Dit model is voorzien van een snellere quad-core Intel Core i7-processor met een snelheid tot 2,5 GHz, die dankzij Turbo Boost snelheden behaalt tot 3,7 GHz, en 16 GB geheugen, wat een verdubbeling betekent ten opzichte van de 8 GB in het instapmodel. Je kunt dit 15-inch model bovendien uitbreiden met een quad-core Intel Core i7-processor met een snelheid tot 2,8 GHz, die dankzij Turbo Boost snelheden behaalt tot 4,0 GHz.

iLife en iWork staan standaard op elke nieuwe Mac, zonder meerkosten. In iLife kun je filmpjes monteren met iMovie, muziek componeren of piano of gitaar leren spelen met GarageBand en al je foto’s beheren, bewerken en delen met iPhoto. iWork bestaat uit de productiviteitsprogramma’s Pages, Numbers en Keynote. Daarmee kan iedereen moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en delen. Met de bètaversie van iWork voor iCloud kun je op je iPhone of iPad een document aanmaken en dit vervolgens afmaken op je Mac. Ook kun je zo met anderen samenwerken, zelfs als zij met een pc werken.

OS X Mavericks is ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem en staat standaard op iedere nieuwe Mac. Het bevat meer dan 200 functies en is zo ontworpen dat het optimaal gebruiksgemak biedt en volop profiteert van alle krachtige technologieën die in al onze Macs zijn ingebouwd, waaronder kerntechnologieën die speciaal zijn ontwikkeld om de prestaties van notebooks te verhogen en de gebruiksduur van de batterij te verbeteren. Dit najaar kunnen Mac-gebruikers OS X Yosemite downloaden, een verfijnde versie van OS X in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe apps en indrukwekkende nieuwe voorzieningen die ervoor zorgen dat je Mac en iOS-apparaten nog beter op elkaar aansluiten. OS X Yosemite zal als gratis download worden aangeboden in de Mac App Store.

Prijzen en verkrijgbaarheid

MacBook Pro met Retina-display en MacBook Pro zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nl), de Apple Retail Store en bepaalde erkende Apple resellers. De 13-inch MacBook Pro met Retina-display is verkrijgbaar met een 2,6-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen, 128 GB flashopslag en een Intel Iris grafische processor vanaf € 1.329 incl. btw (€ 1098,35 excl. btw), met een 2,6-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen, 256 GB flashopslag en een Intel Iris grafische processor vanaf € 1.529 incl. btw (€ 1263,64 excl. btw) en met een 2,8-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen, 512 GB flashopslag en een Intel Iris grafische processor vanaf € 1.829 incl. btw (€ 1511,57 excl. btw). Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een snellere dual-core Intel Core i7-processor tot 3,0 GHz met Turbo Boost-snelheden tot 3,5 GHz, tot 16 GB geheugen en flashopslag tot 1 TB.

De 15-inch MacBook Pro met Retina-display is verkrijgbaar met een 2,2-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,4 GHz, 16 GB geheugen, 256 GB flashopslag en een Intel Iris Pro grafische processor vanaf € 2.029 incl. btw (€ 1.676,86 excl. btw) en met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz, 16 GB geheugen, 512 GB flashopslag en een Intel Iris Pro en NVIDIA GeForce GT 750M grafische processor vanaf € 2.529 incl. btw (€ 2.090,80 excl. btw). Beschikbare maatwerkopties zijn onder andere een snellere quad-core Intel Core i7-processor tot 2,8 GHz met Turbo Boost-snelheden tot 4,0 GHz en flashopslag tot 1 TB.

De 13-inch MacBook Pro met 2,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 4 GB geheugen, een Intel HD Graphics 4000 en een harde schijf van 500 GB is verkrijgbaar vanaf € 1.129 (€ 933,06 excl. btw).

Tagged with →  
Share →