21Apple vernieuwt iMac

De iMac is vernieuwd met een Intel quad-core processor van de vierde generatie, een nieuwe grafische processor, de allernieuwste Wi-Fi-standaard en snellere PCIe-flashopslag. iMac heeft nog steeds hetzelfde superdunne design dat hem tot ’s werelds toonaangevende all-in-one-desktop heeft gemaakt, maar bevat nu de allernieuwste technologie.

Het instapmodel van de 21,5-inch iMac is voorzien van een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor en een nieuwe Iris Pro, een geïntegreerde grafische processor die ongeëvenaarde snelheden haalt. Het snelste 21,5-inch model en beide 27-inch modellen zijn voorzien van een quad-core Intel Core i5-processor tot 3,4 GHz en een grafische processor uit de NVIDIA GeForce 700-serie die twee keer zoveel videogeheugen bevat en tot 40 procent betere prestaties levert in vergelijking met de vorige generatie.* Klanten die alleen met het allerbeste genoegen nemen, kunnen kiezen voor een quad-core Intel Core i7-processor tot 3,5 GHz en een grafische processor uit de NVIDIA GeForce GTX 780M-serie met tot 4 GB videogeheugen.

iMac is nu ook geschikt voor 802.11ac Wi-Fi. In combinatie met een 802.11ac-basisstation zijn de draadloze snelheden van iMac tot drie keer zo hoog in vergelijking met de vorige generatie.

De vernieuwde iMac is nu ook geschikt voor PCIe-flashopslag, waardoor zowel de Fusion Drive als de volledige flashopslag tot 50 procent sneller zijn dan de vorige generatie.* De populaire Fusion Drive combineert de grote opslagcapaciteit van een harde schijf met de snelheid van flash, met als resultaat een kortere opstarttijd en programma’s en documenten die sneller op het scherm staan. Klanten kunnen hun iMac naar keuze voorzien van een 1-TB of 3-TB Fusion Drive; 100% flash is verkrijgbaar in configuraties tot 1 TB.

iMac wordt standaard geleverd met 8 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB, maar klanten kunnen iMac naar keuze configureren met maximaal 32 GB geheugen en een harde schijf tot 3 TB. iMac bevat verder twee Thunderbolt-poorten en vier USB 3.0-poorten voor de aansluiting van externe opslag en andere snelle randapparatuur.

In het kader van de voortdurende inzet van Apple om milieuvriendelijke en energiezuinige producten te fabriceren, voldoet de nieuwe iMac aan de strenge Energy Star 5.2-eisen en heeft hij de EPEAT-beoordeling “Gold” gekregen.** De schermen met led-achtergrondverlichting van iMac bevatten geen kwik en zijn gemaakt van arseenvrij glas. De onderdelen en kabels bevatten geen pvc. iMac bevat geen broomhoudende vlamvertragers en is gemaakt van materiaal dat goed gerecycled kan worden. Zowel bij het systeem als de verpakking is zo zuinig mogelijk met de grondstoffen omgesprongen.

Tagged with →  
Share →