Apple heeft de opvolger van de iPad 4 aangekondigd, de tablet krijgt ook een opvallende nieuwe naam: iPad Air, verwijzend naar Apple’s dunste MacBooks. Zoals we gewend zijn gaat de nieuwe iPad er op zo goed als elk vlak op vooruit ten opzichte van zijn voorganger.

De iPad Air behoudt een scherm van 9,7 inch, maar het apparaat is wel dunner en lichter. De tablet heeft een dikte van 7,5 millimeter ten opzichte van 9,4 millimeter van de iPad 4.

ipadairdunnn-resize

Het gewicht bedraagt 454 gram, de iPad 4 woog 635 gram. Voor het rekenwerk beschikt de iPad Air over een Apple A7-chip, welke ook in de iPhone 5S is geplaatst. De chip is tweemaal zo snel als die van de iPad 4!

De camera heeft een resolutie van 5 megapixel aan de achterkant, de voorkant schiet video’s in 1080p. Apple belooft een accuduur van 10 uur.

De iPad Air is de eerste 64 bit tablet op de markt. Door deze processor kan de iPad meer data verwerken, wat de deur open zet voor échte desktop-class apps en zwaardere games. Ook bevat de iPad Air net als de iPhone 5s een M7-coprocessor die de accu ontlast bij het registeren van bewegingen.

Verdere verbeteringen omvatten ondersteuning voor meer 4G-netwerken en Multiple-In-Multiple-Out (MIMO) WiFi-antennes, hiermee worden draadloze snelheden tot 300 Mbps mogelijk. Ook de FaceTime-camera aan de voorkant is verbeterd, door de grotere pixels is de beeldkwaliteit bij weinig licht verbeterd. De resolutie is hetzelfde gebleven. De iPad Air heeft als laatste de beschikking over twee microfoons die de opnamekwaliteit verbeteren.

ipad-air-2Prijzen en verkrijgbaarheid

De iPad Air is vanaf 1 november verkrijgbaar in Nederland, de prijs is ongewijzigd tegenover die van de iPad 4. De iPad Air komt in drie kleuren: spacegrijs, wit, en zwart. Op 1 november is de tablet beschikbaar in een groot aantal landen, waaronder ook België en Nederland. De goedkoopste iPad Air met 16GB opslagruimte kost 479 euro. Voor 32-, 64- en 128GB betaalt men respectievelijk 569, 659 en 749 euro. De toevoeging van een 4G-module kost per model 120 euro extra. Naast de iPad Air blijft de iPad 2 verkrijgbaar als budget-model. De 16GB iPad 2 met wifi kost nu € 379 in Nederland. Apple kondigde ook een nieuw model iPad mini met Retina Display aan.

Tagged with →  
Share →