Nieuwe MacBook Air heeft nog meer geweldige features en kost nu slechts 1199 euro.
 
De populairste Mac heeft nu twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard en dubbel zoveel opslag.
 
Cupertino, Californië – 18 maart 2020, Vandaag introduceert Apple de vernieuwde MacBook Air: de populairste notebook ter wereld, met snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag en een verlaagde prijs van 1199 euro (en een nog lagere prijs voor het onderwijs).1 De nieuwe MacBook Air heeft twee keer snellere CPU-prestaties2 en tot 80 procent snellere grafische prestaties3, zodat dagelijkse taken een fluitje van een cent worden en games nog soepeler draaien. Dankzij minimaal 256 GB aan opslag kunnen klanten nog meer films, foto’s en bestanden op hun MacBook Air bewaren. Met het schitterende 13-inch Retina-display voor levendige afbeeldingen en haarscherpe tekst, Touch ID waarmee aanmelden en online shoppen makkelijker is dan ooit, een ruim trackpad, een batterij die de hele dag meegaat en de power van macOS Catalina, is dit de beste MacBook Air ooit.
 
“Van studenten en consumenten die hun eerste computer komen aanschaffen, tot klanten die op zoek zijn naar een upgrade: iedereen is dol op Mac, en vooral op MacBook Air. Vandaag komen we met een enorme update, met twee keer snellere prestaties, het nieuwe Magic Keyboard, dubbel zoveel opslag, een verlaagde prijs van 1199 euro en een nog lagere prijs voor het onderwijs”, aldus Tom Boger, Senior Director Mac & iPad Product Marketing van Apple. “Dankzij zijn indrukwekkende, slanke en lichte design, schitterende Retina-display en batterij die de hele dag meegaat, in combinatie met de power en het gebruiksgemak van macOS, is MacBook Air de beste consumentennotebook ter wereld.”
 
Snellere prestaties voor elke dag
 
MacBook Air is voor het eerst voorzien van quad-core processors, zodat dagelijkse taken sneller gaan dan ooit, of je nu foto’s ordent, presentaties maakt of video’s bewerkt. Dankzij de nieuwste quad-core Intel Core i7-processors van de 10e generatie tot 1,2 GHz met TurboBoost-snelheden tot 3,8 GHz heeft MacBook Air tot twee keer snellere prestaties vergeleken met de vorige generatie. En met de Intel Iris Plus-graphics levert MacBook Air tot wel 80% snellere grafische prestaties, zodat grafisch veeleisende taken, zoals games en videobewerking, sneller gaan dan ooit. 
 
Nieuw Magic Keyboard
 
Het nieuwe Magic Keyboard werd geïntroduceerd op de 16-inch MacBook Pro en is nu ook verkrijgbaar op de MacBook Air. Een opnieuw ontworpen schaarmechanisme zorgt voor een key travel van 1 mm, wat prettig typt. De pijltoetsen zijn nu ingedeeld in een omgekeerde ‘T’, zodat ze gemakkelijker te vinden zijn zonder te hoeven kijken. MacBook Air heeft een prachtige unibodybehuizing van 100% gerecycled aluminium in drie uitvoeringen: goud, zilver en spacegrijs. Het 13-inch Retina-display levert ruim 4 miljoen pixels en miljoenen kleuren. Dus of je nu een e-mail leest, een film kijkt of foto’s bewerkt, de tekst is haarscherp en de afbeeldingen levensecht.
 
Dubbel zoveel opslag
 
MacBook heeft nu minimaal 256 GB aan opslag, dubbel zoveel als de vorige generatie. Dus klanten kunnen nog meer films, foto’s en bestanden bewaren. En wie nog meer opslag nodig heeft, kan kiezen voor een SSD tot 2 TB, dubbel zoveel als de vorige maximale opslag.
 
Ingebouwde beveiliging en privacy
 
MacBook Air is voorzien van de Apple T2 Security Chip, de speciaal door Apple ontworpen siliciumchip van de tweede generatie, die tijdens het opstarten controleert of er niet geknoeid is met de software en die alle gegevens op de SSD snel kan versleutelen. Daarmee bieden MacBook Air en alle andere Macs met de T2-chip meer veiligheid bij het opstarten en opslaan dan welke andere notebook ook. Ook alle Touch ID-gegevens worden beveiligd door de T2-chip, dus of je nu je Mac ontgrendelt, online een wachtwoord invoert of een aankoop doet, je gegevens lopen geen gevaar.
 
Andere features
  • Drie microfoons voor een helderder stemgeluid tijdens FaceTime-gesprekken met vrienden of familie.
  • Onovertroffen Force Touch-trackpad voor nauwkeurige cursorbediening en Multi-Touch-navigatie.
  • Thunderbolt 3-poorten voor gegevensoverdracht, opladen en video-uitvoer via één connector.
  • Ondersteuning voor een beeldscherm van tot 6K, ongekend voor MacBook Air.
  • Geavanceerde stereoluidsprekers die een breed stereogeluid leveren, zodat je helemaal opgaat in Apple TV+-content of Apple Arcade-games.
macOS Catalina
 
Elke nieuwe MacBook Air is voorzien van macOS Catalina, de nieuwste versie van het meest geavanceerde desktopbesturingssysteem ter wereld. macOS staat al sinds jaar en dag aan het fundament van de Mac-ervaring, en met apps als Safari, Mail, Foto’s, Pages, Numbers en Keynote hebben klanten krachtige tools in handen om geweldige dingen te doen. Dankzij de ingebouwde continuïteitsfeatures in macOS vormt MacBook Air ook een ideale combinatie met iPhone, iPad en Apple Watch. Zo kun je bijvoorbeeld telefoongesprekken voeren zonder je iPhone op te pakken, je Mac automatisch ontgrendelen met Apple Watch, afbeeldingen, video en tekst direct kopiëren en plakken tussen iPhone of iPad en een Mac in de buurt, en de werkruimte van je Mac uitbreiden met iPad en Sidecar. Beveiligingsfeatures zorgen voor een betere bescherming en met Stembediening kunnen gebruikers hun Mac helemaal bedienen met hun stem.
 
Updates voor Pages, Numbers en Keynote bieden een verscheidenheid aan nieuwe functies om creativiteit te ontketenen, de productiviteit te vergroten en de samenwerking te verbeteren. Een brede selectie van prachtige nieuwe sjablonen in Pages en Keynote geeft gebruikers een voorsprong bij het maken van prachtige documenten en voor het eerst in iWork kunnen gebruikers een drop-cap toevoegen om een alinea te laten opvallen met een grote, decoratieve eerste letter. Samenwerking wordt ook eenvoudiger dan ooit met ondersteuning voor het delen van iCloud-mappen en de mogelijkheid om gedeelde documenten offline te bewerken.
 
Apple diensten
 
Klanten kunnen ook direct vanaf hun MacBook Air profiteren van Apple diensten, zoals de nieuwe Mac-versies van de apps Apple Music, Apple Podcasts en Apple TV, en Apple News. Apple Arcade is beschikbaar via de Mac App Store en bevat meer dan honderd nieuwe en exclusieve games voor Mac-klanten. Klanten die een nieuwe MacBook Air kopen, krijgen nu tijdelijk een jaar gratis Apple TV+ in de Apple TV-app.4
 
Mac mini is nu ook vernieuwd
 
Klanten zijn dol op Mac mini, of ze ’m nu gebruiken als desktopcomputer, als foto- en filmopslaghub voor het hele gezin, of als server voor het compileren van code voor Xcode. De standaardconfiguraties van Mac mini hebben nu dubbel zoveel opslagcapaciteit. Met de configuratie van 929 euro heb je nu standaard 256 GB opslag, en met de configuratie van 1279 euro maar liefst 512 GB. Elke Mac mini is bovendien gemaakt van 100% gerecycled aluminium. 
 
Prijzen en beschikbaarheid
 
De nieuwe MacBook Air is vanaf vandaag verkrijgbaar via apple.com en in de Apple Store-app vanaf 1199 euro (en een nog lagere prijs voor het onderwijs). Vanaf volgende week is MacBook Air in de Stores verkrijgbaar. De volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires zijn te vinden op apple.com/mac.
Share →