Apple heeft een vernieuwde versie van de Mac mini uitgebracht, met de allernieuwste Intel-coreprocessors, een nieuwe discrete-level grafische processor, de razendsnelle Thunderbolt I/O-technologie en Lion, ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem. Dankzij de nieuwe systeemprocessors en grafische processor is deze Mac mini tot twee keer zo snel als zijn voorganger, terwijl hij nog steeds dezelfde compacte aluminium behuizing heeft.

“Mac mini biedt de perfecte snelheid en schaalbaarheid voor thuis of op kantoor”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Door de snellere systeemprocessors, krachtigere grafische processors en Thunderbolt, verpakt in de bijzonder compacte behuizing van aluminium, is deze nieuwe Mac mini veelzijdiger dan ooit.”

De nieuwe Mac mini meet slechts 19,7 x 19,7 x 3,6 cm en is daarmee even compact gebleven, terwijl de snelheid en grafische prestaties sterk zijn verbeterd. Klanten kunnen kiezen uit drie modellen: een Mac mini met de nieuwste dual-core Intel Core i5- of Intel Core i7-processor, met een AMD Radeon HD 6630M discrete-level grafische processor of met een quad-core Intel Core i7-processor (serverconfiguratie). Mac mini heeft geen optische-schijfeenheid, maar kan wel verbinding maken met de optische-schijfeenheid van een andere Mac of pc. Hij is ook compatibel met de MacBook Air SuperDrive. De maatwerkopties omvatten extra geheugen (tot 8 GB), een snellere 7200-rpm harde schijf en een 256-GB solid state-schijf.

Mac mini is nu ook uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie, zodat de gebruiker meer uitbreidingsmogelijkheden heeft dan ooit. Zo kan hij op de Thunderbolt-poort randapparaten aansluiten als snelle opslageenheden, RAID-arrays of de nieuwe Apple Thunderbolt Display, een prachtig 27-inch IPS-breedbeeldscherm dat zich uitstekend leent voor het voeren van FaceTime HD-videogesprekken, internetten en het bekijken van films en foto’s.

Via het supersnelle Wi-Fi kun je draadloos programma’s downloaden uit de Mac App Store of muziek uit de iTunes Store, gegevens back-uppen naar Time Capsule en snel en gemakkelijk bestanden delen via AirDrop. Voor draadloze randapparatuur is Mac mini uitgerust met Bluetooth. Verder heeft hij vier USB-poorten waarop je snel niet-draadloze randapparaten kunt aansluiten.

De nieuwe Mac mini is nog steeds de zuinigste desktopcomputer ter wereld, voldoet aan de Energy Star 5.2-normen en heeft de EPEAT Gold-status.** De aluminium behuizing kan zeer goed worden gerecycled. De onderdelen en kabels zijn pvc-vrij en er zijn geen broomhoudende vlamvertragers toegepast. Bovendien is de hoeveelheid benodigd materiaal voor de systeembehuizing en verpakking tot een minimum gereduceerd.

Elke nieuwe Mac mini wordt geleverd met Mac OS X Lion, de allernieuwste versie van Mac OS X, ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem, en met de iLife-programma’s voor het maken en uitwisselen van prachtige foto’s, filmpjes en muziek. Lion biedt meer dan 250 nieuwe functies, waaronder: Multi-Touch-bewegingen; algehele ondersteuning voor schermvullende programma’s; Mission Control, waarin alle geopende programma’s en vensters op de Mac overzichtelijk worden weergegeven; de Mac App Store, de beste manier om fantastische software te ontdekken; Launchpad, een nieuwe basis voor alle programma’s op de Mac; en een splinternieuwe versie van Mail.

Tagged with →  
Share →