snelste macbook pro ooit

Met precisie vervaardigde aluminium behuizing: de nieuwe gouden standaard

De behuizing van MacBook Pro is een knap staaltje techniek: die is namelijk gemaakt uit één stuk aluminium. De gepatenteerde unibodybehuizing is verkregen via een nauwkeurig fabricageproces. Van de duimgreep tot het knipperende lampje van de sluimerstand, aan alles is gedacht. Het eindresultaat is een notebook die niet alleen baanbrekend is, maar ook dun, licht, gepolijst en verfijnd van uiterlijk. En de unibodybehuizing maakt MacBook Pro bovendien duurzamer dan ooit. Je kunt ‘m gedachteloos in je koffertje of tas stoppen en ‘m er op het vliegveld, op school, op kantoor of op locatie weer uit vissen.

MacBook-batterij met de langste gebruiksduur ooit

De nieuwe, energiezuinige architectuur die in elke MacBook Pro is verwerkt en de automatische keuze voor een van de grafische processors in het 15-inch en 17-inch model zorgen er samen voor dat de batterij stukken langer meegaat. Zonder bijladen gaat de batterij van de nieuwe 13-inch MacBook Pro tot maar liefst 10 uur mee (8 tot 9 uur voor de 15-inch en 17-inch MacBook Pro).1 Bovendien kun je de batterij tot 1000 keer opladen. Dat betekent dat deze batterij bijna drie keer zo lang meegaat als een gemiddelde notebookbatterij.2 Dankzij de geavanceerde chemische samenstelling en de flexibele oplaadtechniek kan de batterij de oplaadcapaciteit langer vasthouden, en kan worden bepaald wat de optimale manier van laden is. Doordat de batterij in de MacBook Pro tot vijf jaar meegaat, heb je dus maar één batterij nodig, tegenover drie met een standaardnotebook. Dat betekent dus minder afval. En daarom is de batterij uiterst milieuvriendelijk te noemen.

Krachtige grafische processor, maal twee

MacBook Pro biedt nu meer keuzemogelijkheden qua grafische processor, te beginnen met de nieuwe geïntegreerde NVIDIA GeForce 320M in het 13-inch model. Die is tot 80 procent sneller dan de vorige generatie en verbruikt nog minder stroom tijdens alledaagse werkzaamheden als het typen van een mailtje of surfen op het web.3

Met de nieuwe 15-inch en 17-inch MacBook Pro-modellen beschik je over nog meer power voor grafisch veeleisende 3D-games en professionele programma’s. Bovendien gaat de batterij langer mee als je eenvoudige dingen doet, zoals je e-mail ophalen en internetten. Op basis van het programma dat je gebruikt, kiezen deze twee modellen automatisch de meest geschikte grafische processor: de supersnelle NVIDIA GeForce GT 330M of de zuinige geïntegreerde Intel HD. Je hoeft bij de keuze voor een notebook dus geen gulden middenweg te vinden tussen snelheid en een batterij die langer meegaat. Meer informatie over de grafische voorzieningen van MacBook Pro

Kristalheldere weergave

Elke MacBook Pro heeft een helder beeldscherm met led-achtergrondverlichting, een brede kijkhoek en een kleurenspectrum dat je normaal gesproken alleen op een desktopbeeldscherm aantreft. Dus of je nu een film bekijkt of er zelf een maakt, in alle gevallen is de weergave perfect. Dankzij de naadloze, uiterst dunne glazen behuizing is het beeldscherm sterk en duurzaam. Bovendien is het energiezuinig en bevat het geen kwik of arseen, zodat het ook nog eens milieuvriendelijker is. En alsof dat nog niet genoeg is, is het 15-inch model nu verkrijgbaar met een glanzend of mat hogeresolutiescherm van 1680 x 1050 pixels, wat neerkomt op 36 procent meer pixels.

Tagged with →  
Share →