De nieuwe Apple Thunderbolt Display, ’s werelds eerste beeldscherm met Thunderbolt I/O-technologie en het ultieme dockingstation voor je Mac-notebook. Er is slechts één kabel nodig om een Mac met Thunderbolt op de 27-inch Apple Thunderbolt Display aan te sluiten en direct te profiteren van de FaceTime-camera, de uitstekende geluidskwaliteit en de Gigabit Ethernet-, FireWire 800-, USB 2.0- en Thunderbolt-poorten waarmee het beeldscherm is uitgerust. Het nieuwe beeldscherm is speciaal ontworpen voor Mac-notebooks en heeft een elegante, slanke behuizing van aluminium en glas. Het beeldscherm is voorzien van een MagSafe-connector waarmee je je MacBook Pro of MacBook Air kunt opladen.

“De Apple Thunderbolt Display is het ultieme dockingstation voor je Mac-notebook”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Om dit nieuwe beeldscherm als dock te gebruiken, is slechts één kabel nodig. Gebruikers kunnen hun notebook vervolgens op snelle randapparaten, netwerken en geluidsapparatuur aansluiten.”

De Thunderbolt Display is over de gehele breedte voorzien van een glazen afdekplaat en heeft een beeldverhouding van 16:9. Voor het scherm is gebruikgemaakt van IPS-technologie, die zorgt voor een schitterend beeld onder een zeer grote kijkhoek van 178 graden. Elke Mac-notebook met Thunderbolt is op het beeldscherm aan te sluiten, zodat je je notebook snel en gemakkelijk in een compleet uitgeruste desktopcomputer kunt omtoveren. De Thunderbolt Display is voorzien van een ingebouwde FaceTime HD-videocamera voor haarscherpe beelden bij videochats, een 2.1-luidsprekersysteem voor uitstekende geluidskwaliteit, een geïntegreerde MagSafe-oplader om de Mac-notebook van stroom te voorzien, drie USB 2.0-poorten, één FireWire 800 -poort, één Gigabit Ethernet-poort en een Thunderbolt-poort voor het lusgewijs aansluiten van vijf extra Thunderbolt-apparaten.

De Thunderbolt Display is ’s werelds eerste beeldscherm dat voorzien is van Thunderbolt I/O-technologie. Elke Thunderbolt-poort heeft twee tweerichtingskanalen met overdrachtssnelheden tot maar liefst 10 Gbps per kanaal. Thunderbolt biedt PCI Express voor externe randapparaten, zoals snelle opslagmedia en RAID-arrays, biedt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met een hoge resolutie en is geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen. Een Mac met Thunderbolt en een discrete-level grafische processor kan twee externe beeldschermen aansturen en biedt professionele gebruikers daarmee meer dan 7 miljoen extra pixels aan werkruimte. Bovendien kan een gebruiker lusgewijs extra Thunderbolt-apparaten en ook beeld- en geluidsopnameapparatuur aansluiten.

De Thunderbolt Display bevat een omgevingslichtsensor die de helderheid van het beeldscherm automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Het mooie hierbij is dat de sensor precies zoveel energie gebruikt als nodig is voor een optimale weergave. Dankzij de kwikvrije led-technologie, het arseenvrije glas en de zeer goed te recyclen materialen voldoet het nieuwe beeldscherm aan de Energy Star 5.0-vereisten en heeft het de EPEAT Gold-status.* Het nieuwe beeldscherm bevat geen broomhoudende vlamvertragers, en alle interne kabels en onderdelen zijn pvc-vrij.

Tagged with →  
Share →