Apple heeft de toonaangevende MacBook Pro-serie voorzien van de allernieuwste processors en grafische kaarten, supersnelle Thunderbolt I/O-technologie en een nieuwe HD-camera voor FaceTime. De hele MacBook Pro-serie is nu tot twee keer zo snel als de vorige generatie dankzij de allernieuwste dual-core en quad-core Intel Core-processors.*

“Dankzij de nieuwe MacBook Pro kunnen onze professionele gebruikers nu ook beschikken over de allernieuwste dual en quad core-processors, razendsnelle grafische kaarten, Thunderbolt-technologie en FaceTime HD in het door hen zo geliefde MacBook Pro-ontwerp”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Thunderbolt is een revolutionaire nieuwe I/O-technologie met een ongelooflijke snelheid van 10 gigabits per seconde. Doordat Thunderbolt alle belangrijke I/O-standaarden kan ondersteunen, is deze technologie ideaal voor de nieuwe MacBook Pro.”

De nieuwe, aantrekkelijk geprijsde 13-inch MacBook Pro is verkrijgbaar vanaf € 1.149 incl. BTW (€ 965,55 excl. BTW) en biedt krachtige prestaties in een compacte behuizing. De ultralichte 13-inch MacBook Pro is voorzien van een Intel Core i5- of Core i7 dual-core-processor met een snelheid tot 2,7 GHz en Intel HD Graphics 3000. De krachtige 15-inch en 17-inch MacBook Pro-modellen zijn voorzien van een quad-core Core i7-processor met een snelheid tot 2,3 GHz en AMD Radeon HD grafische processors met tot 1 GB videogeheugen voor professionele videobewerking en veeleisende games en programma’s.

MacBook Pro is de eerste computer op de markt die is uitgerust met de grensverleggende Thunderbolt I/O-technologie. Thunderbolt is door Intel in samenwerking met Apple ontwikkeld en geeft een notebookcomputer meer uitbreidingsmogelijkheden dan ooit tevoren. Deze technologie, die is voorzien van twee tweerichtingskanelen met ongelooflijke overdrachtssnelheden tot 10 Gbps per kanaal, biedt PCI Express voor externe hogesnelheidsrandapparaten, zoals RAID-arrays, en is door gebruik van adapters geschikt voor FireWire- en USB-consumentenapparaten en Gigabit Ethernet-netwerken. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen. Er wordt verwacht dat de Thunderbolt-technologie, die gratis kan worden toegepast op systemen, kabels en apparaten, algemeen wordt aanvaard als de nieuwe standaard voor hogesnelheidsinvoer en -uitvoer.

MacBook Pro is nu voorzien van een ingebouwde FaceTime HD-camera met een drie keer zo hoge resolutie voor scherpe breedbeeldvideogesprekken. De nieuwe camera kan in combinatie met de innovatieve FaceTime-software van Apple worden gebruikt voor het voeren van videogesprekken op hd-resolutie tussen alle nieuwe MacBook Pro-modellen. Daarnaast is deze camera geschikt voor het voeren van gesprekken op een standaardresolutie met andere Macs met een Intel-processor en met de iPhone 4 en iPod touch van de huidige generatie. FaceTime wordt geleverd bij alle nieuwe MacBook Pro-modellen en is voor 99 dollarcent bij de Mac App Store verkrijgbaar voor andere Macs met een Intel-processor. Net als de vorige serie zijn de nieuwe Mac Book Pro-modellen voorzien van een prachtige aluminium unibodybehuizing, een glazen Multi-Touch-trackpad, een breedbeeldscherm met led-achtergrondverlichting, een verlicht toetsenbord van volledige grootte en een batterij die maar liefst 7 uur meegaat.**

De MacBook Pro-serie is de milieuvriendelijkste notebookserie in de branche. Iedere Mac-notebook heeft de EPEAT Gold-status en voldoet aan de Energy Star 5.0-norm. Hiermee zet Apple de standaard voor milieuvriendelijke notebooks.*** De behuizing is gemaakt uit één stuk zeer goed recyclebaar aluminium. Alle nieuwe modellen worden standaard geleverd met een energiezuinig beeldscherm met led-achtergrondverlichting, zonder kwik en met arseenvrij glas. Ook bevatten Mac-notebooks geen broomhoudende vlamvertragers, zijn ze pvc-vrij en zijn ze stuk voor stuk vervaardigd van recyclebare materialen.

Tagged with →  
Share →