Apple heeft vandaag aangekondigd dat de Mac App Store, met ruim 1000 gratis en betaalde apps, vandaag zijn deuren opent. Hiermee is de revolutionaire App Store nu ook beschikbaar op de Mac. Gebruikers kunnen via hun iTunes-account de beste nieuwe apps uitzoeken en kopen, en deze in één enkele stap downloaden en installeren. De Mac App Store is een onderdeel van Mac OS X versie 10.6.6 en kan door Snow Leopard-gebruikers via Software-update worden opgehaald.

“Met al meer dan 1000 apps maakt de Mac App Store een vliegende start”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “We denken dat gebruikers deze innovatieve nieuwe manier om apps te vinden en te kopen met open armen zullen ontvangen.”

Het aanbod van de Mac App Store bestaat uit games en apps op het gebied van onder meer onderwijs, (grafische) vormgeving, lifestyle en productiviteit. Nieuwe, populaire en opmerkelijke apps worden apart onder de aandacht gebracht. Verder kun je in de Mac App Store zoeken in de verschillende categorieën, aanraders van medewerkers bekijken, de hitlijsten voor gratis en betaalde apps bekijken en recensies en beoordelingen van andere gebruikers bekijken.

Het assortiment is een mix van vertrouwde Mac-programma’s en geheel nieuwe titels van ontwikkelaars als Autodesk, Ancestry.com en Boinx. iPhoto, iMovie en GarageBand uit het populaire iLife ’11-programmapakket van Apple kunnen in de Mac App Store afzonderlijk worden aangeschaft voor € 11,99 per stuk. Pages, Keynote en Numbers uit het iWork-pakket kosten € 15,99 per stuk. Aperture 3, de krachtige fotobewerkings- en -beheersoftware van Apple, is verkrijgbaar voor € 62,99.

“We vinden het fantastisch dat ons professionele schilder- en tekenprogramma Autodesk SketchBook Pro al op de eerste dag in de Mac App Store verkrijgbaar is”, zegt Carl Bass, CEO van Autodesk. “Menig product van ons is al een doorslaand succes op de Mac, iPhone en iPad. Daarom zijn we blij dat SketchBook Pro in de Mac App Store wordt aangeboden. Creatieve vormgevers kunnen in dit gebruiksvriendelijke programma van alles maken, van eenvoudige schetsjes tot professioneel artwork, gewoon op hun Mac.”

“Nu onze Family Tree Maker-app in de Mac App Store te koop is, kunnen meer mensen ontdekken hoe eenvoudig het is om hun familiegeschiedenis in kaart te brengen”, aldus Tim Sullivan, CEO van Ancestry.com. “De Mac App Store zal het Mac-platform een nieuwe en innovatieve impuls geven.”

“We zijn erg verheugd dat onze bekroonde animatie-, videoproductie- en fotografiesoftware in de nieuwe Mac App Store wordt aangeboden”, zegt Oliver Breidenbach, CEO van Boinx Software. “De Mac App Store biedt consumenten een heel toegankelijke manier om innovatieve software voor de Mac te kopen.”

Om gebruik te kunnen maken van de Mac App Store, moet de software-update voor Mac OS X versie 10.6.6 worden gedownload. Ga voor meer informatie naar apple.com/nl/mac/app-store. Meer informatie over het ontwikkelen van apps voor de Mac App Store staat op developer.apple.com/programs/mac.

Tagged with →  
Share →