iOS 4.2 van Apple beschikbaar voor iPad, iPhone en iPod touch

Deze belangrijke software-update maakt multitasken, mappen, uniforme postbussen, Game Center, AirPlay en AirPrint mogelijk op iPad.
Apple maakt bekend dat iOS 4.2, de nieuwste versie van het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, kan worden gedownload voor iPad, iPhone en iPod touch. Met iOS 4.2 stelt Apple meer dan 100 nieuwe voorzieningen uit iOS 4.0, iOS 4.1 en iOS 4.2 nu ook beschikbaar voor iPad, waaronder multitasken, mappen, uniforme postbussen, Game Center, AirPlay en AirPrint.
“Met iOS 4.2 wordt iPad in feite een geheel nieuw product. En we zijn net op tijd voor de feestdagen”, aldus Steve Jobs, CEO van Apple. “Met iOS 4.2 stelt iPad opnieuw de norm voor andere tabletten, die door de meeste fabrikanten wel wordt nagestreefd maar tot nog toe door slechts zeer weinigen wordt behaald.”
iPad-bezitters kunnen nu eenvoudig tussen hun favoriete apps schakelen, zonder dat dit te veel van de batterij vergt. Apps kunnen eenvoudig in mappen worden geordend, gewoon door te slepen. Mail bevat nu een uniforme postbus en een duidelijke weergave voor gegroepeerde berichten. Bovendien kunnen gebruikers snel schakelen tussen verschillende postbussen.
In het Game Center kunnen iPad-, iPhone- en iPod touch-bezitters vrienden uitdagen voor een game of juist willekeurige nieuwe tegenstanders toegewezen krijgen, hun scores wereldkundig maken en kennismaken met nieuwe games.
AirPlay is een nieuwe voorziening om muziek, video’s en foto’s draadloos vanaf een iPad, iPhone of iPod touch naar de Apple TV te streamen. Hierdoor is de Apple TV de perfecte aanvulling op een iPad, iPhone of iPod touch. Bovendien kunnen iOS-gebruikers met een AirPort Express en AirPlay hun muziek draadloos naar een stereo-installatie of aparte luidsprekers streamen en binnenkort ook naar AirPlay-luidsprekers. Deze zullen binnen een paar maanden op de markt komen.

Airprint

AirPrint is een nieuwe, op Wi-Fi gebaseerde afdrukarchitectuur waarmee afdrukken aanzienlijk eenvoudiger wordt omdat er geen printerdriver aan te pas komt. Met onder andere de HP Photosmart, HP LaserJet Pro en HP Officejet kunnen gebruikers direct vanaf hun iOS-apparaat afdrukken. Je tikt gewoon op je iPad, iPhone of iPod touch op de gewenste documenten of foto’s en de bestanden worden draadloos op een voor AirPrint geschikte printer afgedrukt.
Met Find My iPhone (of iPad of iPod touch) kun je nu ook zonder MobileMe-abonnement je zoekgeraakte apparaat terugvinden.* Met deze app, die gratis bij de App Store kan worden gedownload, kun je je apparaat op een kaart lokaliseren en zelfs een geluid laten afspelen of voor de vinder een bericht op het scherm laten weergeven. Ook kun je de gegevens op afstand vergrendelen of wissen om zo je privacy te waarborgen.

Nieuwe voorzieningen

iOS 4.2 bevat verder de volgende nieuwe voorzieningen voor iPad: de mogelijkheid om tv-programma’s** direct op een iPad te huren via de iTunes-app (het tv-programma moet binnen 30 dagen worden bekeken en binnen 48 uur nadat het afspelen is gestart); de mogelijkheid om snel te zoeken naar bepaalde woorden of zinnen op een webpagina in Safari; verbeterde ondersteuning voor bedrijven met betere beveiligingsvoorzieningen, nieuwe mogelijkheden voor apparaatbeheer en verbeterde voorzieningen voor integratie in bedrijven, verbeterde toegankelijkheidsvoorzieningen en ondersteuning voor 25 extra talen, waaronder Koreaans, Portugees en Traditioneel Chinees.
Tagged with →  
Share →