Nieuwe MacBook Air van Apple eerste van nieuwe generatie notebooks

CUPERTINO, 20 oktober 2010 – Apple® onthult vandaag een volledig vernieuwde MacBook Air®, de eerste van een nieuwe generatie notebooks waarin mechanische harde schijven en optische eenheden plaatsmaken voor internetvoorzieningen en “solid state” flash-opslag. Deze nieuwe notebooks zijn:

  • sneller: “solid state” flash-opslag is tot twee keer zo snel als een harde schijf
  • betrouwbaarder: schijfcrashes zijn verleden tijd
  • lichter en kleiner: “solid state” flash-opslag is tot 90 procent kleiner en lichter dan een harde schijf

De nieuwe MacBook Air, die verkrijgbaar zal zijn in een 11-inch en een 13-inch model en vanaf slechts 1,06 kg weegt, is de lichtste en best draagbare notebook die Apple ooit heeft gemaakt. MacBook Air bevat hetzelfde type “solid state” opslag als iPad™, waardoor deze notebook supersnel reageert, de batterij tot 7 uur meegaat en de notebook een standbytijd heeft van maximaal 30 dagen.* De zeer betaalbare MacBook Air, met prijzen vanaf € 999, is de eerste van de volgende MacBook-generatie.

“MacBook Air is de eerste van een nieuwe generatie notebooks waarin de mechanische, draaiende opslagschijf plaatsmaakt voor “solid state” flash-opslag”, zegt Steve Jobs, CEO van Apple. “Voor het ontwerp van de nieuwe MacBook Air zijn we uitgegaan van wat ons in iPad goed is bevallen, namelijk “solid state” opslag, de instant-on-techniek, een batterij met een lange standbytijd, verkleining van zoveel mogelijk onderdelen en een zo licht mogelijke constructie. Dankzij zijn ongekend snelle reactietijd en grote draagbaarheid zal deze nieuwe MacBook Air de manier waarop we notebooks zien voorgoed veranderen.”

De nieuwe MacBook Air, die is voorzien van een met precisie gemaakte aluminium unibodybehuizing, meet op het smalste punt slechts 0,3 cm en op het dikste punt 1,7 cm. Het 11-inch model weegt 1,06 kg, het 13-inch model 1,32 kg. Net als iPad is MacBook Air volledig ontworpen voor het gebruik van flash-opslag. De door Apple ontworpen flash-opslagschijf is 90 procent kleiner en lichter dan een conventionele notebookschijf, en is daarmee medeverantwoordelijk voor het vederlichte MacBook Air-design. Bovendien geeft de flash-opslag van MacBook Air sneller toegang tot gegevens en is hij dankzij het “solid-state” design betrouwbaarder dan een gewone harde schijf.

MacBook Air is voorzien van een toetsenbord van volledig formaat, wat het typen vergemakkelijkt en daarmee voor een hogere productiviteit zorgt, en van het veelgeprezen Multi-Touch™-trackpad van glas dat ook in de MacBook® Pro van Apple is verwerkt. Via dit trackpad zijn zaken als websitenavigatie, het bekijken van foto’s en het draaien en vergroten of verkleinen van afbeeldingen in een handomdraai gedaan. De geïntegreerde FaceTime®-camera, microfoon en stereoluidsprekers zijn ideaal voor het voeren van videogesprekken met bezitters van een iPhone® 4, iPod touch®** of een Mac.

De combinatie van flash-opslag, een energiezuinige Intel Core 2 Duo-processor en een NVIDIA GeForce 320M grafische processor zorgt voor de perfecte balans tussen draagbaarheid, snelheid en een lange gebruiksduur van de batterij. MacBook Air is voorzien van een 11,6-inch of een 13,3-inch hogeresolutiescherm met led-achtergrondverlichting en een Mini DisplayPort voor de aansluiting van een 27-inch Apple LED Cinema Display, een projector of een hd-televisie. Via de supersnelle draadloze 802.11n-Wi-Fi-voorziening kun je muziek en films downloaden vanuit iTunes®, een back-up van je gegevens maken op een Time Capsule® en bestanden uitwisselen en bewaren met MobileMe? en iDisk®. MacBook Air is voorzien van Bluetooth 2.1+EDR voor de aansluiting van draadloze randapparatuur en van twee USB-poorten om een iPad, iPhone of iPod® te kunnen synchroniseren en opladen en tegelijkertijd een ander USB-apparaat te kunnen gebruiken. De 13-inch MacBook Air is daarnaast voorzien van een SD-kaartsleuf.

Apple maakt de milieuvriendelijkste notebooks van allemaal, en MacBook Air is de nieuwste Mac®-notebook die de EPEAT Gold-status heeft gekregen en voldoet aan de Energy Star 5.0-norm.*** Elke notebookbehuizing is gemaakt uit één stuk zeer goed recyclebaar aluminium en alle modellen worden standaard geleverd met een energiezuinig beeldscherm met led-achtergrondverlichting, zonder kwik en met arseenvrij glas. Ook bevatten Mac-notebooks geen broomhoudende vlamvertragers, zijn alle interne componenten pvc-vrij en zijn de notebooks stuk voor stuk vervaardigd van recyclebare materialen.

Door geavanceerde scheikunde en de Adaptive Charging-oplaadtechnologie met elkaar te combineren, heeft Apple een MacBook Air-batterij weten te produceren waarmee gebruikers tot 7 uur draadloos kunnen werken. Bovendien kan de batterij tot 1000 keer worden opgeladen.**** Het ontwerp van de ingebouwde batterij zorgt daarnaast voor minder afval. De oude batterij kan tegen een vergoeding worden vervangen, waarbij het plaatsen van de nieuwe batterij en een milieuvriendelijke verwerking van de oude zijn inbegrepen.

Elke Mac wordt geleverd met Mac OS® X Snow Leopard®, ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem, en iLife®, het innovatieve programmapakket van Apple voor het maken en uitwisselen van de mooiste foto’s, films en muziek. Snow Leopard bouwt voort op meer dan tien jaar innovatie en bevat tal van voorzieningen voor draagbare computers, zoals Multi-Touch-navigatie, geavanceerde draadloze voorzieningen, eenvoudige bestandsuitwisseling, geautomatiseerde back-up van gegevens en intelligent stroombeheer. Het nieuwe iLife ’11 bevat iPhoto®, met prachtige schermvullende weergaven voor navigatie, bewerking en uitwisseling van foto’s, iMovie®, met veelzijdige en toch gebruiksvriendelijke functies om van eigen filmpjes aansprekende, professioneel ogende trailers te maken, en GarageBand®, waarin je nu onder meer je eigen spel kunt verbeteren en een geweldige sound kunt creëren.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De 11-inch en 13-inch MacBook Air zijn per direct verkrijgbaar via de Apple Store® (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers. De 1,4-GHz 11-inch MacBook Air met 2 GB geheugen en 64 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van € 999,00 incl. BTW (€ 839,50 excl. BTW). Hetzelfde model met 128 GB flash-opslag is verkrijgbaar voor € 1149,00 incl. BTW (€ 965,55 excl. BTW). De 1,86-GHz 13-inch MacBook Air met 2 GB geheugen en 128 GB flash-opslag is verkrijgbaar vanaf een adviesprijs van € 1299,00 incl. BTW (€ 1.091,60 excl. BTW). Hetzelfde model met 256 GB flash-opslag is verkrijgbaar voor € 1599 incl. BTW (€ 1.343,70 excl. BTW). Voor MacBook Air zijn onder andere de volgende maatwerkopties en accessoires verkrijgbaar: snellere processors, 4 GB geheugen, de MacBook Air SuperDrive® en een USB Ethernet-adapter.

Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/nl/macbookair.

[learn_more caption=”Meer info”]* De gebruiksduur van de batterij en de standbytijd zijn afhankelijk van het gebruik en de configuratie. Kijk voor meer informatie op www.apple.com/nl/batteries. ** iOS 4.1 vereist. *** EPEAT is een onafhankelijke organisatie die consumenten in staat stelt de milieuprestaties van notebooks en desktopcomputers te vergelijken. Producten die voldoen aan alle 23 vereiste criteria en ten minste 75 procent van de optionele criteria worden erkend als EPEAT Gold-producten. Het EPEAT-programma is een initiatief van de EPA (Amerikaans milieubureau) en is gebaseerd op de IEEE 1680-norm voor de milieubeoordeling van computerproducten voor de consumentenmarkt. Ga voor meer informatie naar www.epeat.net. **** Een op de juiste manier onderhouden batterij voor de MacBook Air heeft na 1000 keer opladen nog ongeveer 80 procent van de oorspronkelijke capaciteit. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/nl/batteries. Apple is de producent van de Mac, de beste personal computer ter wereld, en van OS X, iLife, iWork en professionele software. Op het gebied van de digitale muziek voert Apple de revolutie aan, met zijn iPods en de iTunes Store op het internet. En de revolutionaire iPhone en App Store hebben de wereld van de mobiele telefoon op z’n kop gezet. De jongste loot aan de innovatiestam van Apple is de magische iPad, die de toekomst van mobiele media en computers een gezicht heeft gegeven.[/learn_more]
Tagged with →  
Share →