Apple vernieuwt de MacBook Air. Deze is voorzien van de allernieuwste processors, razendsnelle Thunderbolt I/O-technologie, een toetsenbord met achtergrondverlichting en Mac OS X Lion, ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem. De nieuwe serie is twee keer zo snel is als de vorige generatie.

“MacBook Air is compact, voordelig en heel snel, en is daarmee de ideale notebook voor dagelijks gebruik”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “MacBook Air bevat onze meest geavanceerde technologie en is perfect voor Lion, dat nieuwe Multi-Touch-bewegingen, schermvullende programma’s, Mission Control en de Mac App Store bevat.”

MacBook Air is verkrijgbaar in een 11-inch en een 13-inch uitvoering, die beide met gemak in een tas of rugzak passen. De duurzame aluminium behuizing uit één stuk meet slechts 0,3 cm op het dunste punt en 1,7 cm op het dikste punt. Dankzij de flash-opslag is MacBook Air direct aan, verloopt de gegevensoverdracht razendsnel, is de stabiliteit nog groter en springt deze notebook bijzonder zuinig om met energie. Het 11-inch model weegt 1,06 kg en bevat een batterij die tot vijf uur stroom levert; het 13-inch model weegt 1,32 kg en bevat een batterij die tot zeven uur stroom levert.**

Met de allernieuwste Intel Core i5- en Core i7-dual-coreprocessors is de nieuwe MacBook Air tot twee keer zo snel als de vorige generatie en levert hij voldoende vermogen voor de bewerking van foto’s en films, het voeren van FaceTime-gesprekken, het spelen van games en het maken van documenten en presentaties. MacBook Air bevat bovendien de Intel HD Graphics 3000 en tot 4 GB van het snellere 1333-MHz geheugen.

De Thunderbolt-I/O-technologie opent een geheel nieuwe wereld aan verbindingsmogelijkheden voor MacBook Air-gebruikers. Via één kabel kun je supersnelle randapparatuur en de nieuwe Apple Thunderbolt Display aansluiten. Dit beeldscherm is het ultieme dock voor je Mac-notebook. Thunderbolt ondersteunt via een adapter ook oudere typen aansluitingen, zoals FireWire en Gigabit Ethernet.

MacBook Air wordt geleverd met een verlicht toetsenbord van volledig formaat en een innovatief Multi-Touch-trackpad van glas. Het toetsenbord is gemaakt om prettig en gemakkelijk te kunnen typen en bevat een sensor die automatisch het omgevingslicht detecteert en de helderheid van de achtergrondverlichting daarop aanpast. Het Multi-Touch-trackpad is geschikt voor de nieuwe bewegingen in Lion, zoals scrollen met momentum, een knijp- of tikbeweging om in te zoomen op een webpagina of afbeelding en naar links of naar rechts vegen om een pagina om te slaan of te schakelen tussen schermvullende programma’s.

MacBook Air heeft bovendien een helder hogeresolutiescherm met led-achtergrondverlichting dat niet alleen superdun is, maar daarnaast een resolutie heeft die je doorgaans alleen op veel grotere schermen tegenkomt. Dankzij de supersnelle Wi-Fi-voorziening kun je draadloos software downloaden vanuit de Mac App Store, muziek en podcasts ophalen in iTunes, je gegevens back-uppen naar een Time Capsule en snel en gemakkelijk bestanden uitwisselen via AirDrop. MacBook Air heeft Bluetooth voor draadloze randapparatuur en twee USB-poorten voor de aansluiting van alle bekabelde randapparatuur.

Apple maakt de milieuvriendelijkste notebooks van allemaal, en de nieuwe MacBook Air voldoet niet alleen aan de Energy Star 5.2-normen maar heeft ook de EPEAT Gold-status gekregen.*** Elke unibodybehuizing is gemaakt van zeer goed te recyclen aluminium en heeft standaard een energiezuinig, kwikvrij scherm van arseenvrij glas met led-achtergrondverlichting. Ook bevatten Mac-notebooks geen broomhoudende vlamvertragers, zijn ze pvc-vrij en zijn ze stuk voor stuk vervaardigd van recyclebare materialen.

Elke nieuwe MacBook Air wordt geleverd met Mac OS X Lion, de achtste belangrijke nieuwe versie van ’s werelds meest geavanceerde besturingssysteem, en de iLife-programma’s voor het maken en uitwisselen van prachtige foto’s, films en muziek. Lion biedt meer dan 250 nieuwe functies, waaronder Multi-Touch-bewegingen; algehele ondersteuning voor schermvullende programma’s; Mission Control, waarin alle geopende programma’s en vensters op de Mac overzichtelijk worden weergegeven; de Mac App Store, die is ingebouwd in het OS en de beste manier biedt om software te ontdekken; Launchpad, een nieuwe basis voor alle programma’s op de Mac; en een splinternieuwe versie van Mail.

Tagged with →  
Share →