N48-Blue_PB-PF-PSL-LockUp_v3_TZ_w-PRINTApple lanceert de iPhone 5c met een compleet nieuw ontwerp en talloze geweldige functies. Deze iPhone is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke kleuren: blauw, groen, roze, geel en wit. iPhone 5c is gebaseerd op reeds bestaande populaire kenmerken van iPhone, zoals het schitterende 4-inch Retina-display, de razendsnelle A6-chip, de 8-megapixel iSight-camera en een batterij die lang meegaat. iPhone 5c heeft een nieuwe FaceTime HD-camera en meer LTE-banden dan welke smartphone dan ook en draait op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone.
“iPhone 5c heeft alles wat iPhone 5 heeft en nog veel meer, in een geheel nieuw jasje boordevol fantastische functies”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Product Marketing van Apple. “Dit model is voorzien van een prachtige en solide behuizing van polycarbonaat die prettig aanvoelt.”
iPhone 5c heeft een unibodybehuizing van polycarbonaat en een stevig stalen frame. Dit stalen frame omvat de interne onderdelen en doet daarnaast dienst als multibandantenne. De behuizing is gemaakt uit één stuk, heeft geen randen en is afgewerkt met een harde, duurzame en glanzende bovenlaag. Als aanvulling op deze splinternieuwe iPhone 5c heeft Apple hoesjes van zacht, mat materiaal met een voering van microvezels gemaakt; al met al een scherp contrast met de glanzende, harde bovenlaag van de iPhone 5c. Deze stijlvolle hoesjes met een uniek patroon laten de kleur van iPhone 5c op verschillende plaatsen doorkomen. Je kunt kiezen uit zes verschillende hoesjes, zodat je eindeloos kunt combineren.
iPhone 5c heeft alles wat iPhone 5 ook heeft, plus meer. De A6-chip van Apple staat garant voor optimale prestaties en efficiënt energieverbruik. Hierdoor gaat alles wat je op iPhone 5c doet even snel, van het starten van apps en het laden van webpagina’s tot het downloaden van e-mailbijlagen. En ook de batterij gaat lang mee. iPhone 5c heeft een schitterend 4-inch Retina-display en een 8-megapixel iSight-camera, ’s werelds populairste camera. Daarnaast heeft iPhone 5c een nieuwe FaceTime HD-camera, zodat FaceTime-gesprekken nog gesmeerder lopen en je zelfportretten nog mooier zijn. En iOS 7 stelt je in staat om FaceTime-gesprekken met alleen geluid te voeren.
Met iPhone 5c maak je nog eenvoudiger verbinding met snelle netwerken dankzij de ondersteuning voor maximaal 13 draadloze LTE-banden¹. Dat is meer dan elke andere smartphone biedt. Met downloadsnelheden tot 100 Mbps² kun je nog sneller internetten, downloaden en streamen. iPhone 5c ondersteunt dual-band 802.11 a/b/g/n Wi-Fi tot 150 Mbps² en Bluetooth 4.0, en biedt maar liefst 10 uur gesprekstijd op een 3G-netwerk, tot 10 uur surfen op het web via een Wi-Fi- of LTE-netwerk en tot 8 uur op een 3G-netwerk, en een video- en audioweergave van respectievelijk maximaal 10 en 40 uur.³
iPhone 5c draait op iOS 7, de belangrijkste iOS-update sinds de lancering van de eerste iPhone, met een gloednieuwe gebruikersinterface met subtiele bewegingseffecten, een fraai kleurenpalet en meerdere functielagen  waardoor het besturingssysteem meer tot leven komt. Het ontwerp van iOS 7 sluit aan op de prachtige behuizingen van iPhone 5c, met bijpassende achtergronden en een doorzichtigheid die de kleur in ere houdt. iOS 7 bevat honderden nieuwe functies, waaronder Bedieningspaneel, Berichtencentrum, verbeterde multitasking, AirDrop en verbeteringen in Foto’s, Safari en Siri. Verder bevat iOS nu iTunes Radio, een gratis voorziening voor internetradio op basis van de muziek waarnaar je in iTunes luistert.⁴
iPhone 5c-bezitters kunnen net als alle iPhone-, iPad- en iPod touch-bezitters in 155 landen in de revolutionaire App Store kiezen uit een assortiment van meer dan 900.000 apps. Tot nu toe zijn al meer dan 50 miljard apps gedownload in de App Store. Het aanbod is over 23 categorieën verdeeld, waaronder kranten en tijdschriften in Kiosk, games, amusement, zakelijk, nieuws, sport, gezondheid en fitness en reizen.
De speciaal voor iOS ontworpen versies van iPhoto, iMovie, Pages, Numbers en Keynote behoren tot de populairste apps van de App Store en zijn bij aankoop van iPhone 5c gratis te downloaden. Met iPhoto en iMovie kun je meer doen met je foto’s en films dan je dacht, en met Pages, Numbers en Keynote kun je op je iPhone, iPad of iPod touch de mooiste documenten, spreadsheets en presentaties maken en versturen.
Prijzen en verkrijgbaarheid
iPhone 5c is leverbaar in de kleuren blauw, groen, roze, geel en wit. De iPhone 5c-hoesjes zijn verkrijgbaar in blauw, groen, roze, geel, zwart en wit. iPhone 5c is vanaf vrijdag 20 september verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Japan, Puerto Rico, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, en kan vanaf 13 vrijdag september alvast worden besteld.
Tagged with →  
Share →