SAN JOSE, 23 oktober 2012 – Apple heeft vandaag een compleet nieuwe iMac geïntroduceerd met een indrukwekkend design, een schitterend scherm dat minder spiegelt en snellere processors.* Dankzij de Intel quad-coreprocessors van de derde generatie, een snelle NVIDIA grafische processor en innovatieve opslag met de naam Fusion Drive is de nieuwe iMac de meest geavanceerde desktop die Apple ooit heeft ontwikkeld.

“De toonaangevende all-in-one-desktop is in elk opzicht verbeterd: het design is indrukwekkend, het scherm is schitterend en de prestaties zijn beter”, zegt Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De volledig nieuwe iMac is ongelooflijk dun, en het is al helemaal niet te geloven wat er aan snelheid en technologie in onze meest innovatieve desktop huist.”

De nieuwe iMac is zowel van binnen als van buiten compleet vernieuwd: supersnelle technologie is verpakt in een behuizing van aluminium en glas die tot 40 procent minder volume heeft dan zijn voorganger en aan de randen slechts 5 mm dun is. Ook de afwerking is ongeëvenaard, met een prachtig ogende, supersnelle iMac als resultaat. De nieuwe iMac is tevens uitgerust met een volledig vernieuwd scherm dat 75% minder spiegelt, maar qua kleurenweergave en contrast nog steeds even goed presteert. In het nieuwe design is het glas van het scherm volledig gelamineerd op de lcd en is een ontspiegelde laag aangebracht met behulp van een zeer precies plasmadepositieproces. Verder worden de iMac-beeldscherm afzonderlijk gekalibreerd met behulp van een geavanceerde spectroradiometer.

De nieuwe iMac bevat quad-core Intel Core i5-processors van de derde generatie, die als maatwerkoptie kunnen worden vervangen door een Core i7. De allernieuwste NVIDIA GeForce-processors zijn tot 60 procent sneller, wat geavanceerde games en veeleisende grafische programma’s ten goede komt. Elke iMac bevat nu standaard 8 GB 1600-MHz geheugen en een harde schijf van 1 TB. Klanten kunnen hun iMac ook laten voorzien van maximaal 32 GB geheugen en een nieuwe schijf van 3 TB of 768 GB aan flashopslag voor de allerbeste prestaties. Dankzij twee Thunderbolt- en vier USB 3.0-poorten kun je nog meer randapparatuur koppelen aan de nieuwe iMac, waaronder de allersnelste apparaten.

Fusion Drive is een innovatieve nieuwe opslagmogelijkheid met de snelheid van flashopslag en de capaciteit van een harde schijf. De Fusion Drive is een combinatie van 128 GB flash en een harde schijf van 1 TB of 3 TB, met als resultaat één opslagvolume met intelligent bestandsbeheer voor een optimale lees- en schrijfsnelheid. Fusion Drive past zich aan aan de manier waarop je je iMac gebruikt: hij verplaatst de bestanden en programma’s die je het meest gebruikt naar het flashgedeelte, zodat alles sneller verloopt.

iMac en Mac mini worden beide geleverd met OS X Mountain Lion dat onder andere Berichten, Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, de dicteerfunctie, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper bevat. En doordat iCloud is geïntegreerd in de basis van OS X, is het in Mountain Lion gemakkelijker dan ooit om je materiaal op je Mac, iPhone, iPad en iPod touch up-to-date te houden.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De 21,5-inch iMac met een 2,7 GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,2 GHz en een NVIDIA GeForce GT 640M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €1379 inclusief BTW (1139,67 exclusief BTW); het model met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GT 650M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €1579 inclusief BTW (1304,96 exclusief BTW).

De 27-inch iMac met een 2,9-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 660M is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €1899 inclusief BTW (€1569,42 exclusief BTW); het model met een 3,2-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,6 GHz en een NVIDIA GeForce GTX 675MX is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €2079 inclusief BTW (€1718,18 exclusief BTW).

Tagged with →  
Share →