Apple heeft ook Mac mini voorzien van dual-core Intel Core i5- en quad-core Intel Core i7-processors van de derde generatie, die tot twee keer zo snel zijn en bovendien een geïntegreerde grafische processor hebben die tot 65 procent sneller is.** Mac mini bevat standaard 4 GB 1600-MHz geheugen, dat kan worden uitgebreid tot 16 GB. De nieuwe Mac mini heeft zijn bijzonder compacte aluminium design behouden, maar bevat nu wel vier USB 3.0-poorten naast de al bekende Thunderbolt-, HDMI-, SDXC-, Gigabit Ethernet- en FireWire 800-poorten.

Zowel iMac als Mac mini voldoet aan de zeer strenge Energy Star 5.2-norm en heeft de EPEAT-Gold-status verdiend.*** Wanneer op iMac geen taken worden uitgevoerd, verbruikt hij tot 50 procent minder energie dan de vorige generatie. Daarnaast bevat iMac een energiezuinig scherm met led-achtergrondverlichting dat geen kwik bevat en is gemaakt van arseenvrij glas. Mac mini is nog steeds ’s werelds zuinigste desktopcomputer, met een stroomverbruik van slechts 11 watt als hij geen taken uitvoert. In iMac en Mac mini zijn onderdelen en kabels zonder pvc gebruikt en is het gebruik van broomhoudende vlamvertragers volledig geweerd. Bovendien is gebruikgemaakt van zeer goed te recyclen materialen en is de hoeveelheid benodigd materiaal voor de verpakkingen tot een minimum gereduceerd.

iMac en Mac mini worden beide geleverd met OS X Mountain Lion dat onder andere Berichten, Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, de dicteerfunctie, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper bevat. En doordat iCloud is geïntegreerd in de basis van OS X, is het in Mountain Lion gemakkelijker dan ooit om je materiaal op je Mac, iPhone, iPad en iPod touch up-to-date te houden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Mac mini met een 2,5-GHz dual-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 4 GB geheugen en een harde schijf van 500 GB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €649 inclusief BTW (€536,36 exclusief BTW); het model met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7 met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 4 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €849 inclusief BTW (€701,65 exclusief BTW); en het model met een 2,3-GHz quad-core Intel Core i7 met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, OS X Server, 4 GB geheugen en twee harde schijven van 1 TB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van €1040 inclusief BTW (€866,94 exclusief BTW). Mac mini is per direct verkrijgbaar bij de Apple Online Store (www.apple.com/nl), de Apple Retail Store en erkende Apple resellers.

Tagged with →  
Share →