Apple introduceert 13-inch MacBook Pro met Retina-display

SAN JOSE, 23 oktober 2012 – Apple heeft vandaag een splinternieuwe versie van de populaire 13-inch MacBook Pro geïntroduceerd. Deze notebook is uitgerust met een schitterend Retina-display, 100% flashopslag en een nieuwe, compacte behuizing. Met een dikte van slechts 1,9 cm en een gewicht van 1,62 kg is deze lichtgewicht 20% dunner en circa 440 gram lichter dan de huidige 13-inch MacBook Pro.

“De 13-inch MacBook Pro is de populairste Mac en is nu geheel vernieuwd. Het nieuwe model heeft een bijzonder dunne en lichte behuizing, snelle flashopslag en een schitterend Retina-display”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Het Retina-display levert haarscherpe tekst, levendige kleuren en meer pixels dan de 15-inch of 17-inch notebooks van andere fabrikanten, en stelt daarmee een nieuwe norm voor notebooks.”

Het 13-inch Retina-display van de nieuwe MacBook Pro heeft meer dan 4 miljoen pixels, bijna twee keer zoveel pixels als een HD-tv. Met 227 ppi is de dichtheid van het Retina-display zo hoog dat het menselijk oog op een normale leesafstand geen afzonderlijke pixels meer kan onderscheiden; daardoor zijn afbeeldingen ongelooflijk scherp en ziet tekst eruit als op een gedrukte pagina. Het scherm van het nieuwe model heeft vier keer zoveel pixels als dat van de huidige 13-inch MacBook Pro. Hierdoor kunnen video’s tot op de pixel nauwkeurig in HD worden bekeken en bewerkt en zie je ieder detail van hogeresolutieafbeeldingen. IPS-technologie zorgt voor een kijkhoek van 178 graden. Verder is het spiegeleffect 75 procent minder en is het contrast 28 procent hoger dan bij de schermen van de huidige generatie.

De geïntegreerde flashopslag is tot vier keer sneller dan traditionele notebook-schijven. Daardoor gaat alles wat je doet op de vernieuwde MacBook Pro even snel, van het uit de sluimerstand halen van je notebook tot het openen van programma’s.* Dankzij deze snelle flashopslag en de allernieuwste Intel dual-coreprocessors heeft de 13-inch MacBook Pro met Retina-display meer dan genoeg kracht om zelfs de meest processorintensieve programma’s moeiteloos uit te voeren.

De 13-inch MacBook Pro met Retina-display heeft een 2,5-GHz Intel Core i5-processor die kan worden vervangen door een snellere 2,9-GHz Intel Core i7-processor, een Intel HD Graphics 4000-processor, 8 GB 1600-MHz geheugen en tot 768 GB aan flashopslag. Via de twee Thunderbolt- en twee USB 3.0-poorten kun je de notebook aansluiten op meerdere beeldschermen en snelle randapparaten. Voor aansluiting op een HD-tv is er de nieuwe HDMI-poort. Daarnaast heeft de 13-inch MacBook Pro met Retina-display een FaceTime HD-camera, twee microfoons, verbeterde luidsprekers, 3-stream 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en een MagSafe 2-voedingspoort.

De batterij gaat tot 7 uur mee en de computer kan tot maar liefst 30 dagen lang standby staan.** En met de nieuwe Power Nap-functie in OS X Mountain Lion blijft je MacBook Pro met Retina-display up-to-date, zelfs als ‘ie slaapt. Mail, Contacten, Agenda, Herinneringen, Notities en Fotostream worden via Power Nap automatisch vernieuwd. Als de notebook op het lichtnet is aangesloten, worden ook software-updates gedownload en worden alle gegevens geback-upt via Time Machine.

In het kader van de voortdurende inzet van Apple om milieuvriendelijke en energiezuinige producten te fabriceren, voldoet de nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina-display aan de zeer strenge Energy Star 5.2-norm, waarmee de notebook de EPEAT Gold-status heeft verdiend.*** Elke unibodybehuizing is gemaakt van zeer goed te recyclen aluminium en heeft standaard een energiezuinig, kwikvrij scherm van arseenvrij glas met led-achtergrondverlichting. Ook bevatten notebooks van Apple geen broomhoudende vlamvertragers, zijn ze pvc-vrij en zijn ze stuk voor stuk vervaardigd van materialen die goed gerecycled kunnen worden.

De nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina-display wordt geleverd met OS X Mountain Lion dat onder andere Berichten, Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, de dicteerfunctie, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper bevat. En doordat iCloud is geïntegreerd in de basis van OS X, is het in Mountain Lion gemakkelijker dan ooit om je materiaal op je Mac, iPhone, iPad en iPod touch up-to-date te houden.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De nieuwe 13-inch MacBook Pro met Retina-display en 2,5-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen en 128 GB flashopslag is verkrijgbaar vanaf €1779 inclusief BTW (€1470,25 exclusief BTW) . Het model met 256 GB flashopslag is verkrijgbaar vanaf €2079 inclusief BTW (1718,18 exclusief BTW) . Beschikbare maatwerkconfiguraties zijn onder andere een snellere dual-core Intel Core i7-processor en flashopslag tot 768 GB. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar apple.com/macbook-pro/.

Tagged with →  
Share →