Apple heeft vorige week bekend gemaakt dat de MacBook Air voortaan verkrijgbaar is met een batterij die de hele dag meegaat, Intel Core-processors van de vierde generatie met snellere grafische voorzieningen, 802.11ac Wi-Fi en flashopslag die tot 45 procent sneller is dan de vorige generatie. De ultieme notebook voor elke dag biedt nu nog meer waar voor zijn geld: de 11-inch modellen hebben twee keer zoveel opslagcapaciteit en de 13-inch modellen hebben een lagere instapprijs van € 1129.

“MacBook Air is dé norm als het gaat om dunne en lichte notebooks. Nu de batterij langer meegaat, ligt die lat nog hoger”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Door die snellere flashopslag, verbeterde grafische voorzieningen en langere gebruiksduur van de batterij – tot 12 uur – heeft de nieuwe MacBook Air onze klanten nog meer te bieden. En verder is het nog steeds die vertrouwde robuuste notebook die je overal mee naartoe kunt nemen.”

De nieuwe MacBook Air is uitgerust met energiezuinige Intel Core i5- en Core i7-processors van de vierde generatie die ervoor zorgen dat de batterij van de 13-inch MacBook Air tot 12 uur lang meegaat; bij het afspelen van films uit iTunes is dit 10 uur. De batterij van de 11-inch MacBook Air gaat tot 9 uur mee; bij het afspelen van films uit iTunes is dit 8 uur. MacBook Air biedt nu 802.11ac Wi-Fi waarmee je – in combinatie met een 802.11ac-basisstation – tot drie keer zo snel draadloos kunt werken. Dankzij de nieuwe Intel HD Graphics 5000 presteert MacBook Air tot 40 procent beter bij het spelen van games en het gebruik van veeleisende grafische programma’s. De nieuwe flashopslag werkt tot 45 procent sneller dan de vorige generatie en negen keer sneller dan een traditionele harde schijf.

De ongelooflijk dunne en lichte behuizing is voorzien van twee microfoons, een FaceTime HD-camera, een razendsnelle Thunderbolt-poort en twee USB 3.0-poorten. MacBook Air ondersteunt tevens het gebruik van twee beeldschermen en synchrone weergave, met gelijktijdige ondersteuning voor volledige native resolutie op het ingebouwde beeldscherm.

In het kader van de voortdurende inzet van Apple om milieuvriendelijke en energiezuinige producten te fabriceren, voldoet de nieuwe MacBook Air aan de zeer strenge Energy Star 5.2-norm, waarmee de notebook de EPEAT Gold-status heeft verdiend. Elke unibodybehuizing is gemaakt van zeer goed te recyclen aluminium en heeft standaard een energiezuinig, kwikvrij scherm van arseenvrij glas met led-achtergrondverlichting. Ook bevatten notebooks van Apple geen broomhoudende vlamvertragers, zijn ze pvc-vrij en zijn ze stuk voor stuk vervaardigd van materialen die goed gerecycled kunnen worden.

MacBook Air wordt geleverd met OS X Mountain Lion dat onder andere Berichten, Berichtencentrum, een systeemomvattende deelfunctie, synchrone AirPlay-weergave, de dicteerfunctie, Game Center en verbeterde beveiliging via Gatekeeper bevat. En doordat iCloud is geïntegreerd in de basis van OS X, is het in Mountain Lion gemakkelijker dan ooit om je materiaal op je Mac, iPhone, iPad en iPod touch up-to-date te houden.

Tagged with →  
Share →