ipad-air-201410-gallery3_GEO_EMEA_LANG_NLApple introduceert de iPad Air 2, de dunste, krachtigste iPad tot nu toe. iPad Air 2 is maar 6,1 mm dik en weegt minder dan 500 gram, heeft een verbeterd Retina-display voor meer contrast en levendiger kleuren, en beschikt over betere camera’s waarmee je prachtige foto’s en video’s kunt maken. De nieuwe iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn verkrijgbaar in goud, zilver en spacegrijs, en beschikken over Touch ID zodat de gebruiker zijn iPad kan ontgrendelen met een enkele aanraking van de vinger. Betalen gaat eenvoudig en veilig met Apple Pay.¹

“iPad is een wonder van glas waarop je meer dan 675.000 specifiek ontworpen apps kunt gebruiken, en hij is dun en licht genoeg om de hele dag bij je te hebben; de nieuwe iPad Air 2 zit stampvol fantastische nieuwe innovaties, weegt minder dan 500 gram, is maar 6,1 mm dik en is daarmee de dunste tablet ter wereld”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “iPad Air 2 heeft een nieuw Retina-display met antireflectielaag, een 64-bits A8X-chip van de tweede generatie, volledig vernieuwde iSight- en FaceTime HD-camera’s, snellere wifi- en LTE-voorzieningen, en de revolutionaire Touch ID-identiteitssensor voor vingerafdrukken.”

 

iPad Air 2 is ontwikkeld met het oog op ongeëvenaarde draagbaarheid en gebruiksgemak, en heeft een prachtige met precisie vervaardigde, duurzame en solide unibodybehuizing van geanodiseerd aluminium. Op het Retina-display met volledig gelamineerd ontwerp lijken afbeeldingen en materiaal nog dichterbij te komen, waardoor de iPad nog persoonlijker in het gebruik wordt. Een speciaal ontwikkelde antireflectielaag vermindert spiegelingen met 56 procent², waardoor het display zowel binnen als buiten helderder is.

iPad Air 2 wordt aangestuurd door de door Apple ontwikkelde A8X-chip, die 40 procent betere CPU-prestaties levert en 2,5 keer betere grafische prestaties dan iPad Air. Toch levert de batterij de 10 uur³ gebruik die de consument verwacht voor werk, gamen of internetten. In combinatie met Metal, de nieuwe grafische technologie in iOS 8, maakt de A8X-chip realistische visuele effecten mogelijk die vergelijkbaar zijn met de meest geavanceerde gameconsoles. iPad Air 2 bevat daarnaast de M8-bewegingscoprocessor, die bewegingsgegevens verzamelt van de versnellingsmeter, de gyroscoop, het kompas en de nieuwe barometer die de luchtdruk meet en zo de relatieve hoogteverschillen kan aangeven.

Dankzij innovaties aan de iSight- en FaceTime HD-camera’s in iPad Air 2 kun je nu nog betere foto’s en video’s maken. Zo kun je met de iSight-camera met 8-megapixel sensor en geavanceerde optische voorzieningen scherpe, gedetailleerde beelden vastleggen. Bovendien zijn er nieuwe functies in de Foto’s-app, zoals panoramafoto’s en timelapse-, slowmotion- en 1080p HD-video. De FaceTime HD-camera is nu meer dan 80 procent lichtgevoeliger dan de camera van iPad Air, en beschikt over een burst-modus en HDR-mogelijkheden voor zowel foto’s als video’s. Er zijn duizenden veelzijdige apps die de mogelijkheden benutten van de geweldige camera’s en het grote Retina-display als zoeker op iPad. iPad wordt hiermee een instrument waarmee je bijvoorbeeld documenten kunt scannen en markeren, maar ook het heelal kunt bestuderen en sportprestaties kunt analyseren – met een tikje van je vinger.

iPad Air 2 biedt snellere draadloze verbindingen dankzij 802.11ac wifi met MIMO-technologie (multiple-input multiple-output) en snelheden tot 866 Mbps⁴ (tot 2,8 maal sneller dan iPad Air). iPad Air 2 met Wi-Fi + Cellular heeft standaard nog meer LTE-frequentiebanden en uitgebreide LTE-ondersteuning voor tot 50 procent snellere mobiele verbindingen⁵, plus ondersteuning voor andere snelle mobiele technologieën wereldwijd (DC-HSDPA, HSPA+).

Dankzij Touch ID hebben gebruikers van iPad Air 2 en iPad mini 3 een eenvoudige, veilige manier om hun iPad te ontgrendelen met een aanraking van de vinger, plus de mogelijkheid van identiteitscontrole binnen apps, zodat inloggegevens beter worden beschermd. Touch ID kan worden gebruikt als veilige manier om aankopen uit de App Store, iTunes Store of iBooks Store goed te keuren – en in Apple Pay bij betaling voor fysieke goederen en diensten vanuit apps.

De nieuwe iPads worden geleverd met iOS 8.1, inclusief Continuïteit-voorzieningen voor iOS 8 en OS X Yosemite waardoor al je Apple producten probleemloos met elkaar samenwerken. Dankzij de functie Handoff kun je een activiteit die je op het ene apparaat was begonnen, voortzetten op een ander. En als je iPhone is verbonden met hetzelfde wifinetwerk, kun je telefoontjes beantwoorden via je iPad.

De iPad mini-lijn is nu uitgebreid met iPad mini 3 met Touch ID. iPad mini met Retina-display heeft voortaan de naam iPad mini 2 en is met een prijs van € 299 incl. btw (€ 247,11 excl. btw) nog betaalbaarder geworden. Beide iPads beschikken over een fantastisch Retina-display, supersnelle A7-chip, 5-megapixel iSight-camera, FaceTime HD-camera en supersnelle draadloze voorzieningen. De iPad mini is al verkrijgbaar vanaf € 249 incl. btw (€ 205,79 excl. btw).

Prijzen en verkrijgbaarheid

iPad Air 2 en iPad mini 3 zijn verkrijgbaar in drie mooie metallic-kleuren: goud, zilver en spacegrijs. In negenentwintig landen en regio’s kunnen vanaf vrijdag 17 oktober online bestellingen worden geplaatst. Beide iPads zijn later volgende week verkrijgbaar in Australië, België, Bulgarije, Canada, China (uitsluitend Wi-Fi-modellen), Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Hongkong, Ierland, IJsland, Italië, Japan, Liechtenstein, Luxemburg, Macau (uitsluitend Wi-Fi-modellen), Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Singapore, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Verkrijgbaarheid in Griekenland, Kroatië, Puerto Rico, Rusland, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en andere landen blijft tot eind oktober gelijk en zal in de komende maanden verder worden uitgebreid. iPads worden verkocht via de Apple Online Store, Apple Stores, bepaalde netwerkaanbieders en bepaalde erkende Apple resellers.

iPad Air 2 met Wi-Fi is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 499 incl. btw (€ 412,40 excl. btw) voor het 16-GB model, € 599 incl. btw (€ 495,04 excl. btw) voor het 64-GB model en € 699 incl. btw (€ 577,69 excl. btw) voor het 128-GB model. iPad Air 2 met Wi-Fi + Cellular is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 619 incl. btw (€ 511,57 excl. btw) voor het 16-GB model, € 719 incl. btw (€ 594,21 excl. btw) voor het 64-GB model en € 819 incl. btw (€ 676,86 excl. btw) voor het 128-GB model. iPad mini 3 met Wi-Fi is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 399 incl. btw (€ 329,75 excl. btw) voor het 16-GB model, € 499 incl. btw (€ 412,40 excl. btw) voor het 64-GB model en € 599 incl. btw (€ 495,04 excl. btw) voor het 128-GB model. iPad mini 3 met Wi-Fi + Cellular is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 519 incl. btw (€ 428,93 excl. btw) voor het 16-GB model, € 619 incl. btw (€ 511,57 excl. btw) voor het 64-GB model en € 719 incl. btw (€ 594,21 excl. btw) voor het 128-GB model.

iPad Air, iPad mini 2 en iPad mini, verkrijgbaar in zilver of spacegrijs, zijn nu verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs. iPad Air is verkrijgbaar vanaf € 399 incl. btw (€ 329,75 excl. btw) voor het 16-GB model met Wi-Fi, iPad mini 2 vanaf € 299 incl. btw (€ 247,11 excl. btw) voor het 16-GB model met Wi-Fi en iPad mini vanaf € 249 incl. btw (€ 205,79 excl. btw) voor het 16-GB model met Wi-Fi.

Ter aanvulling op de nieuwe iPads is een serie kleurrijke hoesjes en covers verkrijgbaar om de iPad te beschermen en van een persoonlijk tintje te voorzien. Smart Covers voor iPad Air en iPad mini zijn verkrijgbaar in zeven heldere kleuren en Smart Cases voor iPad Air 2 en iPad mini zijn er in vijf nieuwe elegante tinten. Op maat gemaakte polyurethaan Smart Covers voor iPad Air en iPad mini zijn verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 39 in zwart, wit, blauw, groen, roze, geel en (RED). Smart Cases voor iPad Air 2 zijn verkrijgbaar in prachtig anilineleer in de kleuren middernachtblauw, olijfbruin, zwart, zachtroze en (RED) voor de adviesprijs van € 79, en Smart Cases voor iPad mini zijn er in dezelfde kleuren tegen de adviesprijs van € 69. De Smart Covers en Smart Cases zijn verkrijgbaar bij de Apple Online Store, de Apple Stores en bepaalde erkende Apple resellers.

¹ Apple Pay is alleen nog beschikbaar in de VS.

² Ten opzichte van de vorige generatie iPad Air.

³ De gebruiksduur van de batterij is afhankelijk van de instellingen, het gebruik en andere factoren. De werkelijke waarden kunnen hiervan afwijken.

⁴ Gebaseerd op theoretische snelheden. De werkelijke snelheid kan variëren.

⁵ LTE is uitsluitend via bepaalde aanbieders beschikbaar. De netwerksnelheid hangt af van de snelheid van het netwerk van de aanbieder. Neem contact op met je aanbieder voor meer informatie.

Tagged with →  
Share →