imac-retina-2014
Apple heeft de 27-inch iMac met Retina 5K-display aangekondigd. Deze iMac heeft het display met de hoogste resolutie ter wereld, met maar liefst 14,7 miljoen pixels. Bij deze ongelofelijke resolutie wordt tekst scherper dan ooit weergegeven, zijn video’s meer dan levensecht en kun je je foto’s in nog meer detail bekijken. iMac met Retina 5K-display beschikt over de nieuwste quad-coreprocessors, hoogwaardige grafische voorzieningen, Fusion Drive en Thunderbolt 2, en is daarmee de krachtigste iMac die we ooit hebben gemaakt. Het ultieme display in combinatie met de ultieme all-in-one-computer.

“Dertig jaar nadat de eerste Mac de wereld op zijn kop zette, presenteren we de iMac met Retina 5K-display en OS X Yosemite: de meest fenomenale Mac die we ooit hebben gemaakt”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Door de combinatie van een display met 14,7 miljoen pixels, snellere CPU en grafische voorzieningen, Fusion Drive en Thunderbolt 2, is dit de mooiste, krachtigste iMac die we ooit hebben gemaakt.”

iMac met Retina 5K-display biedt een ongekend geavanceerde gebruikerservaring. iMac met Retina 5K-display heeft een resolutie van 5120 x 2880 pixels: dat is vier keer zoveel als de gewone iMac van 27 inch, en 67 procent meer dan een 4K-display. Tekst ziet eruit alsof die geprint is en foto’s met hoge resolutie worden haarscherp weergegeven, met details op pixelniveau. In apps als Final Cut Pro X kun je 4K-video op ware grootte weergeven, en houd je toch voldoende ruimte op je scherm over voor al je media en bewerkingstools.

Bij het ontwerp van het display van de nieuwe 27-inch iMac is voorrang gegeven aan prestaties, energiezuinigheid en verbluffende weergavekwaliteit. iMac met Retina 5K-display is uitgerust met een nauwgezet vervaardigd, op oxide-TFT gebaseerd paneel waardoor de helderheid van het display overal gelijk is. Alle 14,7 miljoen pixels worden aangestuurd door een enkele extreem krachtige door Apple ontworpen timing-controller (TCON) met een viervoudige bandbreedte. iMac met Retina 5K-display maakt bovendien gebruik van uiterst efficiënte leds en organische passivatie, waardoor de beeldkwaliteit verbetert en het stroomverbruik van het display met 30 procent wordt verminderd, ook al worden er vier keer zoveel pixels aangedreven met een uniforme helderheid. Ter verbetering van de contrastverhouding gebruikt iMac met Retina 5K-display een nieuw lcd-uitlijningsproces en een compensatielaag voor dieper zwart en levendiger kleuren vanuit elke kijkhoek. Daarnaast wordt iedere iMac met Retina 5K-display gekalibreerd met drie geavanceerde spectroradiometers voor exacte en nauwkeurige kleuren.

iMac met Retina 5K-display is niet alleen mooier van buiten, maar ook krachtiger van binnen. Hij is uitgerust met een 3,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,9 GHz, en kan voor het eerst worden geconfigureerd met een 4-GHz quad-core Intel Core i7-processor met Turbo Boost-snelheden tot 4,4 GHz. Elke nieuwe iMac met Retina 5K-display is bovendien voorzien van een AMD Radeon R9 M290X grafische processor en kan worden geconfigureerd met een AMD Radeon R9 M295X grafische processor, met tot 3,5 teraflop aan rekenkracht – de krachtigste grafische voorzieningen ooit in een iMac. iMac met Retina 5K-display heeft voor het eerst standaard 8 GB geheugen en een 1-TB Fusion Drive. De nieuwe iMac kan ook worden geconfigureerd met 32 GB geheugen, een 3-TB Fusion Drive, of 1 TB aan supersnelle PCIe-flashopslag. Daarnaast heeft iMac met Retina 5K-display twee Thunderbolt 2-poorten met elk 20 Gbps, tweemaal de bandbreedte van de vorige generatie.

Elke nieuwe Mac wordt geleverd met OS X Yosemite, een krachtige nieuwe versie van OS X in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe apps en de indrukwekkende nieuwe Continuïteit-voorziening die ervoor zorgt dat je Mac en iOS-apparaten nog beter op elkaar aansluiten. OS X Yosemite is bovendien ontwikkeld voor een optimaal gebruik van het Retina 5K-display van de iMac. Het resultaat is een indrukwekkender helderheid in alle apps die je gebruikt.

iMovie, GarageBand en het pakket iWork-apps krijg je gratis bij elke nieuwe Mac. Met iMovie maak je moeiteloos de prachtigste films, en met GarageBand kun je nieuwe muziek maken of piano of gitaar leren spelen. Met Pages, Numbers en Keynote, de productiviteitsapps uit het iWork-pakket, kun je probleemloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en delen. iWork heeft een nieuwe look, biedt ondersteuning voor iCloud Drive en bevat een scala aan nieuwe voorzieningen, waaronder een nieuwe opmerkingenweergave in Pages. Met de bètaversie van iWork voor iCloud kun je je documenten maken op je iPad, bewerken op je Mac en samenwerken met vrienden – ook als die een pc gebruiken.

Prijzen en verkrijgbaarheid

iMac met Retina 5K-display is vanaf vandaag leverbaar met een 3,5-GHz quad-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 3,9 GHz, AMD Radeon R9 M290X grafische processor en een 1-TB Fusion Drive voor de adviesprijs van € 2629 incl. btw (€ 2172,73 excl. btw). Klanten kunnen iMac met Retina 5K-display komende week bestellen in de Apple Online Store, de Apple Store en bij bepaalde door Apple erkende resellers.

Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/imac.

Tagged with →  
Share →