MacMini2014Apple introduceert de vernieuwde Mac mini met de nieuwste technologieën en een nieuwe, lagere instapprijs, waarmee de meest betaalbare Mac nu nog meer waar voor zijn geld biedt. Mac mini is voorzien van Intel Core-processors van de vierde generatie, geïntegreerde grafische voorzieningen die tot 90 procent sneller zijn*, 802.11ac wifi en Thunderbolt 2 – en is nog steeds de meest energiezuinige desktopcomputer ter wereld.**

“De mensen zijn gek op Mac mini. Met zijn ongekend compacte design is de vernieuwde Mac mini een geweldige eerste Mac of een uitstekende aanvulling op je thuisnetwerk”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Met de nieuwste CPU en grafische voorzieningen, snellere wifi, twee Thunderbolt 2-poorten, OS X Yosemite en een instapprijs van slechts € 519, biedt de nieuwe Mac mini meer waar voor zijn geld dan ooit.”

De nieuwe Mac mini biedt nieuwe grafische prestaties en meer aansluitmogelijkheden en kan gemakkelijk worden uitgebreid. De nieuwe geïntegreerde Intel HD Graphics 5000 en Intel Iris grafische processor leveren tot 90 procent snellere grafische prestaties dan de vorige generatie.* Mac mini heeft nu twee Thunderbolt 2-poorten, elk met tot 20 Gbps bandbreedte, plus nieuwe 802.11ac wifi die tot drie keer sneller is bij aansluiting op een 802.11ac-basisstation. Mac mini is nog steeds de meest energiezuinige desktopcomputer ter wereld, en met een stroomverbruik van slechts 6 watt terwijl het systeem niet in gebruik is, overtreft Mac mini de Energy Star 6.1-vereisten met een factor 7.**

Elke nieuwe Mac wordt geleverd met OS X Yosemite, een krachtige nieuwe versie van OS X in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe apps en de indrukwekkende nieuwe Continuïteit-voorziening die ervoor zorgt dat je Mac en iOS-apparaten nog beter op elkaar aansluiten.

iMovie, GarageBand en het pakket iWork-apps krijg je gratis bij elke nieuwe Mac. Met iMovie maak je moeiteloos de prachtigste films, en met GarageBand kun je nieuwe muziek maken of piano of gitaar leren spelen. Met Pages, Numbers en Keynote, de productiviteitsapps uit het iWork-pakket, kun je probleemloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en delen. iWork heeft een nieuwe look, biedt ondersteuning voor iCloud Drive en bevat een scala aan nieuwe voorzieningen, waaronder een nieuwe opmerkingenweergave in Pages. Met de bètaversie van iWork voor iCloud kun je je documenten maken op je iPad, bewerken op je Mac en samenwerken met vrienden – ook als die een pc gebruiken.

Prijzen en verkrijgbaarheid

Mac mini is vanaf vandaag leverbaar. Mac mini is verkrijgbaar in drie standaardmodellen: de Mac mini met een 1,4-GHz dual-core Intel Core i5 met Turbo Boost-snelheden tot 2,7 GHz, 4 GB geheugen, Intel HD Graphics 5000 en een harde schijf van 500 GB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 519 incl. btw (€ 428,93 excl. btw), de Mac mini met een 2,6-GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,1 GHz, 8 GB geheugen, Intel Iris grafische processor en een harde schijf van 1 TB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 719 incl. btw (€ 594,21 excl. btw), en het model met een 2,8 GHz dual-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,3 GHz, 8 GB geheugen, Intel Iris grafische processor en een Fusion Drive van 1 TB is verkrijgbaar voor de adviesprijs van € 1019 incl. btw (€ 842,15 excl. btw). Klanten kunnen Mac mini komende week bestellen in de Apple Online Store, de Apple Store en bij bepaalde door Apple erkende resellers.

Klanten kunnen hun Mac mini configureren met een 3,0-GHz dual-core Intel Core i7-processor, tot 16 GB geheugen en tot 1 TB PCIe-flashgeheugen. Ga voor de volledige technische specificaties en alle maatwerkopties en accessoires naar www.apple.com/mac-mini.

Tagged with →  
Share →