iMac krijgt enorme update met onder andere krachtigere graphics, snellere processors, Thunderbolt 3 & heldere displays

Apple heeft zijn iMac-productserie verbeterd met tot wel drie keer zo krachtige grafische processors, snellere systeemprocessors, Thunderbolt 3, snellere opslagmogelijkheden en een helderder Retina-display. Daarnaast heeft de 21,5-inch iMac van € 1499 er een Retina 4K-display en een discrete-level grafische processor bij gekregen. Dankzij de ongelooflijk dunne en naadloze behuizing, de snelle processors en opslagmogelijkheden en het fraaie Retina-display heeft Apple met iMac een nieuwe norm voor desktops neergezet. iMac levert krachtige prestaties voor 3D-beelden, videomontage en games. Met de komst van macOS High Sierra dit najaar wordt iMac het ideale platform voor het maken van virtuele content. Apple heeft vandaag ook MacBook en MacBook Pro uitgebreid met snellere processors. MacBook heeft daarnaast een snellere SSD gekregen. Nieuw is een 13-inch MacBook Pro-model dat verkrijgbaar is voor € 1499.

“Nu iMac flink wat verbeteringen heeft ondergaan en we MacBook en MacBook Pro hebben herzien, staat Mac steviger in zijn schoenen dan ooit tevoren”, aldus John Ternus, Vice President Hardware Engineering van Apple. “Vanaf vandaag levert iMac nog krachtigere grafische prestaties, met een extra snelle systeemprocessor, Thunderbolt 3 en een helderder Retina-display waarop 1 miljard kleuren kunnen worden weergegeven. Daarnaast hebben we de CPU- en SSD-prestaties van MacBook in een hogere versnelling gezet. Voor de 15-inch MacBook Pro worden snellere grafische processors de norm, terwijl we een nieuw 13-inch MacBook Pro-model introduceren dat verkrijgbaar is voor € 1499.

iMac 
De verbeterde iMac is voorzien van snellere, tot 4,2-GHz Kaby Lake-processors (met Turbo Boost tot 4,5 GHz) en tot wel twee keer zoveel geheugen als de vorige generatie. Alle 27-inch uitvoeringen plus de duurste 21,5-inch iMac zijn voortaan standaard voorzien van Fusion Drive. De SSD-opslagopties zijn tot wel 50% sneller en iMac wordt voortaan geleverd met Thunderbolt 3, de krachtigste en veelzijdigste poort aller tijden. 

Alle iMacs leveren aanzienlijk verbeterde grafische prestaties dankzij de nieuwe Radeon 500-kaarten met maximaal 8 GB vRAM. Het 21,5-inch model levert tot wel drie keer betere prestaties en het 27-inch model is tot wel 50% sneller geworden.

iMac heeft nu ook het beste Mac-display aller tijden. Het is 43% lichter bij 500 nit en kan tot wel 1 miljard kleuren weergeven. Het resultaat: ongekend sprankelende, levensechte beelden. 

MacBook en MacBook Pro 
Dankzij het ongelooflijk dunne en lichte ontwerp, de krachtige prestaties, de verbluffende displays en een batterij die de hele dag meegaat, staan de Mac-notebooks op eenzame hoogte wat draagbare computers betreft.* MacBook is nu voorzien van snellere, tot 1,3-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 3,6 GHz), een SSD die tot 50% sneller werkt en ondersteuning voor tot wel twee keer zo veel geheugen. MacBook weegt net geen kilo en is maar 13,1 mm dik, waardoor dit het ideale draagbare systeem is voor gebruikers die vaak op pad zijn.

De verbeterde 13-inch MacBook Pro is voorzien van tot 3,5-GHz Kaby Lake Core i7-processors (met Turbo Boost tot 4,0 GHz), terwijl de 15-inch MacBook Pro is voorzien van een tot 3,1-GHz Core i7-processor (met Turbo Boost tot 4,1 GHz). De 15-inch MacBook Pro wordt vanaf nu standaard geleverd met een krachtigere discrete-level grafische processor met meer videogeheugen. De 13-inch MacBook Pro is vanaf nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van € 1499. Dankzij de revolutionaire Touch Bar met Touch ID, het verbluffend mooie Retina-display van 500 nit, Thunderbolt 3, de ongelooflijke prestaties en het ongekend compacte design mag MacBook Pro met recht de beste notebook heten die Apple ooit heeft gemaakt.

Apple heeft ook de 13-inch MacBook Air uitgebreid met een 1,8-GHz processor.

Tagged with →  
Share →