CUPERTINO, 19 mei 2015 – Vandaag heeft Apple de 15-inch MacBook Pro met Retina-display voorzien van het nieuwe Force Touch-trackpad, snellere flashopslag, een batterij die langer meegaat en een snellere discrete-level grafische processor. Daarmee worden de prestaties en mogelijkheden van de MacBook Pro-lijn naar een nog hoger niveau getild. Daarnaast introduceert Apple vandaag een nieuwe configuratie van de 27-inch iMac met Retina-display. Dit model kost € 2.329 en bevat een display met maar liefst 14,7 miljoen pixels, een quad-coreprocessor en een AMD grafische processor.
“De nieuwe MacBook en de bijgewerkte 13-inch MacBook Pro met Retina-display zijn met open armen ontvangen. We vinden het dan ook fantastisch dat we nu de nieuwe 15-inch MacBook Pro met Retina-display kunnen introduceren, die is voorzien van een Force Touch-trackpad, snellere flashopslag en een batterij met een langere gebruiksduur”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Klanten zijn enorm te spreken over de baanbrekende iMac met Retina 5K-display. Dankzij de lagere instapprijs kunnen nu nog meer mensen zelf ervaren wat dit model tot onze beste desktopcomputer ooit maakt.”
De vernieuwde 15-inch MacBook Pro is voorzien van het Force Touch-trackpad dat een nieuwe mate van interactiviteit aan de Mac toevoegt. De ingebouwde druksensoren en de Taptic Engine geven voelbare feedback. Daardoor kun je overal op het trackpad drukken en voel je altijd dezelfde klik. De hoeveelheid druk die nodig is om een klik te registreren, is naar eigen wens aan te passen. Het trackpad ondersteunt een hele reeks nieuwe bewegingen, waaronder de Force-klik. Voor externe ontwikkelaars zijn er API’s beschikbaar waarmee ze de Force Touch-mogelijkheden in hun apps kunnen verwerken. De vernieuwde 15-inch MacBook Pro met Retina-display is bovendien voorzien van flashopslag die met een doorvoersnelheid van maximaal 2 GBps tot tweeënhalf keer sneller is dan de vorige generatie. De batterij gaat nu een uur langer mee, waardoor je tot negen uur draadloos kunt internetten of iTunes-films kunt afspelen.* En de discrete-level AMD Radeon R9 M370X grafische processor van de MacBook Pro met Retina-display presteert tot 80 procent sneller bij het editen van video in Final Cut Pro X, het renderen van 3D-afbeeldingen in professionele grafische apps en het spelen van hogeresolutiegames.**
De nieuwe iMac met Retina 5K-display kost € 2.329 en heeft met zijn resolutie van 5120 x 2880 maar liefst 67 procent meer pixels dan een 4K-display. Verder is dit model uitgerust met een 3,3-GHz quad-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,7 GHz en een AMD Radeon R9 M290 grafische processor. De nieuwe iMac is bovendien voorzien van 8 GB geheugen en 1 TB opslag, vier USB 3.0-poorten en twee Thunderbolt 2-poorten van elk 20 Gbps, tweemaal de bandbreedte van de vorige generatie. Het topmodel van de iMac met Retina 5K-display is verkrijgbaar vanaf € 2.629 en is voorzien van een 3,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor met Turbo Boost-snelheden tot 3,9-GHz, een AMD Radeon R9 M290X grafische processor en een Fusion Drive van 1 TB.
Elke nieuwe Mac wordt geleverd met OS X Yosemite, ’s werelds meest geavanceerde desktopbesturingssysteem in een modern nieuw jasje, met krachtige nieuwe apps en de indrukwekkende nieuwe Continuïteit-voorziening die ervoor zorgt dat je Mac en iOS-devices nog beter op elkaar aansluiten.
Foto’s, iMovie, GarageBand en iWork worden gratis geleverd bij elke nieuwe Mac. Met Foto’s voor OS X blijft je groeiende foto- en videocollectie automatisch geordend en kun je gemakkelijk door je materiaal navigeren. En via de iCloud-fotobibliotheek heb je bovendien vanaf al je compatibele Apple devices toegang tot je foto’s. Met iMovie maak je moeiteloos de prachtigste films, en met GarageBand kun je nieuwe muziek maken of piano of gitaar leren spelen. Met de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote kun je moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en uitwisselen. In Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je een document maken op je iPhone of iPad, het op je Mac bewerken  en samenwerken met vrienden – ook als die op een pc werken.
Tagged with →  
Share →