CUPERTINO, 15 juli 2015 – Apple heeft vandaag de beste iPod touch ooit onthuld, samen met een reeks nieuwe kleuren voor alle iPod-modellen, waaronder spacegrijs, zilver, goud, roze en blauw. De uiterst draagbare iPod touch is voorzien van een nieuwe 8-megapixel iSight-camera voor de prachtigste foto’s, een verbeterde FaceTime HD-camera voor nog betere selfies, de door Apple ontworpen A8-chip met 10 keer snellere grafische prestaties om optimaal te kunnen gamen en een M8-bewegingscoprocessor om je sportprestaties nog beter bij te houden. Met de onlangs geïntroduceerde Apple Music-dienst kunnen leden luisteren naar afspeellijsten van de meest getalenteerde muziekexperts ter wereld, 24 uur per dag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen dankzij het wereldwijde radiostation Beats 1, en backstagefoto’s en -video’s van hun favoriete artiesten liken en erop reageren via Connect.

“iPod touch geeft klanten overal ter wereld toegang tot Apple Music, de App Store en iOS – ’s werelds meest geavanceerde mobiele besturingssysteem – en is al verkrijgbaar vanaf slechts € 229,” aldus Greg Joswiak, vice president iPhone, iPod and iOS Product Marketing bij Apple. “Dankzij ingrijpende verbeteringen als de A8-chip en de 8-megapixel iSight-camera kunnen klanten profiteren van een nog betere game-ervaring, nog mooiere foto’s maken en nog meer genieten van hun favoriete muziek, films en tv-programma’s.”

De A8-chip werd eerder al gebruikt in de revolutionaire iPhone 6 en stelt gebruikers in staat om urenlang de meest indrukwekkende games te spelen, zonder dat de batterij snel leeg raakt. iPod touch is een van de meest geliefde consoles voor mobiel gamen geworden dankzij het 4-inch Retina-scherm, het ruime aanbod aan games (waaronder duizenden games die geschikt zijn voor Metal) en de ongelooflijke grafische prestaties. Door verbeteringen in de iSight- en FaceTime HD-camera kunnen nu ook iPod touch-bezitters allerlei populaire functies als slowmotion en burstmodus uitproberen en hun meest bijzondere of juist doodgewone momenten vastleggen in schitterende foto’s en video’s. Wifi is drie keer sneller geworden, waardoor je via FaceTime-gesprekken contact kunt houden met vrienden en familie en gemakkelijk films en series kunt downloaden.

De App Store op iPod touch is beschikbaar in 155 landen en bevat 1,5 miljoen apps in 24 verschillende categorieën. iPod touch is ook de ideale manier om al je muziek altijd op zak te hebben. In iTunes vind je de grootste muziekcatalogus ter wereld en met de revolutionaire muziekstreamingdienst Apple Music krijgen klanten toegang tot Beats 1 – het eerste live-radiostation van Apple – en Connect, waar artiesten in contact kunnen komen met hun fans. Apple Music is op iPod touch beschikbaar via de Muziek-app. Gebruikers krijgen een gratis proefabonnement voor 3 maanden, waarna het lidmaatschap € 9,99 per maand kost. Er is ook een gezinsabonnement voor maximaal zes gezinsleden, voor maar € 14,99 per maand.

iPod touch wordt standaard geleverd met iOS 8 en verschillende ingebouwde apps. Stuur met iMessage zoveel spraak- en videoberichten via wifi als je maar wilt, bewerk je foto’s met de Foto’s-app en hou je gezondheid en sportprestaties in de gaten met de Gezondheid-app. Met Delen met gezin kunnen foto’s, agenda’s en aankopen uit iTunes, iBooks en de App Store met zes gezinsleden worden gedeeld. Ouders kunnen ook een Apple ID voor hun kinderen aanmaken. Deze bevat een optie voor ouderlijke toestemming voor iedere aankoop.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe iPod touch is verkrijgbaar vanaf € 229 voor het 16-GB model, € 279 voor het 32-GB model en € 339 voor het 64-GB model. Bovendien zijn er voor de gehele iPod-serie vanaf vandaag vijf nieuwe kleuren beschikbaar via de Apple Online Store (www.apple.com/nl), de Apple Store en bepaalde erkende Apple resellers. Voor het eerst is iPod touch ook beschikbaar in een 128-GB model voor € 449 via de Apple Store en de Apple Online Store, samen de (PRODUCT)RED-serie. Voor gebruik van iPod touch is het volgende vereist: een wifi-verbinding of een Mac of pc, een USB 2.0-poort; Mac OS X versie 10.7.5 of hoger; Windows 7, Windows 8 of hoger en iTunes 12.2 of hoger. Voor bepaalde functionaliteit op iPod touch is een Apple ID vereist.

Tagged with →  
Share →