iMac Pro met maximaal een 18-coreprocessor, een GPU van 22 teraflop, snelle opslagmogelijkheden en geavanceerde I/O-opties.


Apple heeft een voorproefje laten zien van iMac Pro, een geheel nieuwe serie werkstations die speciaal is bedoeld voor professionele gebruikers met veeleisende workflows. De nieuwe iMac Pro heeft een 27-inch Retina 5K-display, een Xeon-processor met maximaal 18 cores en een grafische verwerkingscapaciteit van maximaal 22 teraflop. Daarmee is dit de krachtigste Mac die ooit is gemaakt. iMac Pro kan bogen op een fraai vormgegeven spacegrijze behuizing en is een echte krachtpatser die moeiteloos raad weet met veeleisende grafische toepassingen, het maken van virtual-reality content en 3D-rendering in  realtime. Het systeem is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten).

Naast de iMac Pro werkt Apple ook aan een volledig herziene Mac Pro van een nieuwe generatie die speciaal wordt gemaakt voor geavanceerde gebruikers die een modulair systeem met de beste en snelste prestaties nodig hebben. Ook zit er een nieuw, hoogwaardig display voor professionele gebruikers in de pijplijn.

“We geven onze klanten en ontwikkelaars graag een voorproefje van iMac Pro. Dit wordt de snelste en krachtigste Mac aller tijden, de allereerste iMac met het kaliber van een werkstation”, vertelt John Ternus, Vice President Hardware Engineering van Apple. “We  hebben het hele systeem opnieuw ontworpen, compleet met een volledig nieuwe thermische architectuur. Het resultaat is een elegante en stille iMac zoals onze klanten ’m kennen, maar dan met krachtigere prestaties dan ooit tevoren. iMac Pro is echt een klasse apart; zoiets hebben we nog nooit eerder gemaakt.”

Een werkstation met iMac-design
Met zijn baanbrekende Intel Xeon-processors met maximaal 18 cores kan iMac Pro de meest veeleisende workflows aan. Dankzij de flash- en thermische architectuur is het koelvermogen van iMac Pro tot wel 80% groter, zonder dat dit ten koste gaat van het dunne,  naadloze iMac-design. Uiteraard wil het oog ook wat. Daarom is de nieuwe iMac Pro uitgevoerd in een fraaie spacegrijze behuizing met een 27-inch Retina 5K-display waarop tot wel 1 miljard kleuren kunnen worden weergegeven.

Ongekend veel grafische rekenkracht voor een Mac
iMac Pro is uitgerust met een hypermoderne grafische processor, de Radeon Pro Vega, de krachtigste GPU ooit in een Mac. iMac Pro met Vega-GPU bevat een nieuwe, geavanceerde rekeneenheid en tot wel 16 GB HBM2-geheugen (High-Bandwidth Memory), met als resultaat maar liefst 11 teraflop aan single-precision rekenkracht. Daardoor heeft iMac Pro geen enkele moeite met 3D-rendering in realtime en meeslepende VR met een hoog aantal beelden per seconde. Bij half-precision berekeningen (ideaal voor machine learning) levert iMac Pro maar liefst maximaal 22 teraflop aan rekenkracht.

Snelle opslagmogelijkheden en geavanceerde I/O-opties
iMac Pro ondersteunt maximaal 4 TB aan SSD-opslagruimte en maximaal 128 GB ECC-geheugen. Via de Thunderbolt 3-poorten kun je twee RAID-arrays en twee 5K-displays tegelijk aansluiten. Een unicum voor deze Mac is de Ethernet-aansluiting van maximaal 10 Gb, met tot tien keer hogere netwerksnelheden. 

Prijzen en verkrijgbaarheid

iMac Pro is vanaf december verkrijgbaar vanaf USD 4999 (in de Verenigde Staten). Ga voor meer informatie naar apple.com/imac-pro.

Tagged with →  
Share →