Apple heeft vandaag de compleet vernieuwde iPad Pro aangekondigd. iPad Pro heeft een schitterend 12,9-inch Retina-display met 5,6 miljoen pixels (meer dan alle andere iOS-devices) en een nieuwe 64-bits A9X-chip die ongeëvenaarde prestaties levert en kan concurreren met de meeste draagbare computers. De nieuwe, grotere iPad Pro is dun en licht en de batterij gaat de hele dag mee. De App Store bevat meer dan 850.000 apps die speciaal voor iPad zijn gemaakt. De nieuwe iPad Pro biedt ruimte voor een nieuwe generatie geavanceerde apps voor allerlei toepassingen, zoals productiviteit, design, illustratie, engineering, medische toepassingen, onderwijs, games en entertainment.

Apple heeft vandaag ook Apple Pencil voor iPad Pro aangekondigd. Met dit uiterst nauwkeurige invoerapparaat, dat apart wordt verkocht, kun je op een digitaal device net zo vloeiend en natuurlijk tekenen en schetsen als op papier. Het touch-subsysteem van het Multi-Touch-display van iPad Pro is opnieuw ontworpen voor het gebruik van Apple Pencil. Hierdoor is de latentie flink afgenomen en kun je uiterst nauwkeurig werken, bijvoorbeeld om illustraties of gedetailleerde 3D-ontwerpen te maken. Geavanceerde sensoren in Apple Pencil meten zowel de druk als de hoek, waardoor een snelle, vloeiende tekenbeweging ontstaat. Met de ingebouwde Lightning-connector kan Apple Pencil gemakkelijk worden aangesloten en snel worden opgeladen. Apple Pencil kan ook worden gebruikt in populaire apps als Berichten, Notities, Procreate en Office 365 voor iPad, waardoor je nog creatiever en productiever wordt.

Ook het nieuwe Smart Keyboard van Apple zorgt ervoor dat je iPad Pro nog makkelijker gebruikt. Dit toetsenbord van volledig formaat is dun en stevig, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het Smart Keyboard, dat apart wordt verkocht, wordt aangesloten op de innovatieve Smart Connector-poort van iPad Pro. Je hebt dus geen aparte batterij, aan/uit-knop of Bluetooth-koppeling nodig. Het Smart Keyboard is gemaakt van een speciale geweven stof. De toetsen zijn net zo nauwkeurig, stabiel en prettig te gebruiken als de toetsen van een normaal toetsenbord, maar je kunt het Smart Keyboard ook gemakkelijk opvouwen en als Smart Cover gebruiken. Het Smart Keyboard werkt bovendien naadloos samen met de nieuwe QuickType-functies in iOS 9, zodat je nog sneller en makkelijker typt.

“iPad Pro is de meest geavanceerde en krachtige iPad die we ooit hebben gemaakt. Het prachtige, grote 12,9-inch Retina-display heeft 5,6 miljoen pixels en brengt materiaal en apps echt tot leven. iPad Pro is veruit het snelste iOS-device dat we ooit hebben gemaakt. De A9X-chip verslaat de meeste draagbare pc’s op het gebied van CPU en grafische prestaties, terwijl iPad Pro toch dun en licht genoeg is om de hele dag in je handen te houden”, aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “Met de innovatieve Apple Pencil en het nieuwe Smart Keyboard kunnen gebruikers hun iPad Pro afstemmen op hun werk en de specifieke apps die ze gebruiken. Daarmee is iPad Pro de ideale oplossing voor allerlei toepassingen, van professionele productiviteit tot geavanceerd 3D-design.”

Innovatief ontwerp
Het 12,9-inch Retina-display van iPad Pro, met 5,6 miljoen pixels en geraffineerde Multi-Touch-technologie, is het meest geavanceerde display met de hoogste resolutie van alle iOS-devices. De foto-uitlijningstechnologie, oxide-TFT en variabele verversingsfrequentie zorgen voor een hoger contrast, een gelijkmatige helderheid en een efficiënter energieverbruik. Het nieuwe Four Speaker Audio-ontwerp levert een krachtig, helder en rijk stereogeluid. Dankzij de elegante unibodybehuizing van geanodiseerd aluminium voelt iPad Pro stevig aan, terwijl het dunne, lichte ontwerp prettig in de hand ligt.

Krachtige technologie
iPad Pro levert ongekende prestaties en heeft een efficiënt energieverbruik, waardoor iPad Pro de zwaarste taken aankan. De krachtige nieuwe A9X-chip van Apple met 64-bits-architectuur van de derde generatie levert CPU-prestaties van desktopklasse en grafische prestaties van consoleklasse. Dankzij de supersnelle draadloze verbinding ben je overal verbonden. Je kunt gebruikmaken van 802.11ac wifi met MIMO-technologie, ondersteuning voor een groot aantal LTE-banden en andere snelle mobiele-netwerktechnologieën (DC-HSDPA, HSPA+).* De batterij heeft een gebruiksduur van 10 uur**, zodat je iPad Pro de hele dag kunt gebruiken, zoals je van iPad gewend bent.

iOS 9
iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPad nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. Met de nieuwe multitaskingfuncties, die speciaal voor iPad zijn ontwikkeld, kun je meer tegelijk doen. Bovendien zijn de ingebouwde apps nog krachtiger. De Notities-app heeft een nieuw ontwerp, Kaarten bevat uitgebreide ov-informatie en in de nieuwe News-app*** lees je het nieuws zoals op geen enkel ander mobiel device. De basis van iOS is nog sterker geworden. Er is minder ruimte nodig om software-updates te installeren en geavanceerde beveiligingsfuncties beschermen je device nog beter.

Prijzen en verkrijgbaarheid
iPad Pro wordt geleverd in drie prachtige metallic-kleuren: zilver, goud en spacegrijs. iPad Pro is vanaf november verkrijgbaar via Apple.com/nl en bij de Apple Store, een aantal netwerkaanbieders en erkende Apple resellers. Ga voor meer informatie naar www.apple.com/ipad.

Het Smart Keyboard is verkrijgbaar in de kleur houtskoolgrijs. Nieuwe Smart Covers voor iPad Pro van polyurethaan worden geleverd in houtskoolgrijs en wit. Nieuwe siliconenhoesjes voor iPad Pro worden geleverd in de kleuren houtskoolgrijs en wit. Accessoires voor iPad Pro, waaronder Apple Pencil, zijn vanaf november verkrijgbaar. Prijzen worden bekendgemaakt wanneer de devices beschikbaar zijn.

Tagged with →  
Share →