Apple heeft vandaag aangekondigd dat iPad Pro vanaf woensdag 11 november online te bestellen is op Apple.com. Later deze week is de bijna 13 inch grote iPad Pro (retina) ook verkrijgbaar bij de Apple Store en via verschillende telecomaanbieders en erkende Apple resellers. Apple Pencil en het nieuwe Apple Smart Keyboard, ook vanaf woensdag te bestellen, maken iPad Pro nog nauwkeuriger en handiger.

 

“De eerste reacties op iPad Pro van appontwikkelaars en onze klanten waren laaiend enthousiast en we zijn daarom heel blij dat iPad Pro vanaf deze week voor onze wereldwijde klanten beschikbaar is,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “iPad Pro is de krachtigste iPad die we ooit hebben gemaakt, waarmee gebruikers dankzij het grandioze 12,9-inch Retina-display, de krachtige 64-bits A9X-chip en de innovatieve Apple Pencil en het nieuwe Smart Keyboard nog creatiever en productiever kunnen zijn. Ik ben benieuwd waarvoor ze iPad Pro allemaal gaan gebruiken.”

 

De nieuwe, grotere iPad Pro heeft een schitterend 12,9-inch Retina-display met 5,6 miljoen pixels (meer dan alle andere iOS-devices) en een nieuwe 64-bits A9X-chip die ongeëvenaarde prestaties levert en kan concurreren met de meeste draagbare computers. iPad Pro is dun en licht en de batterij gaat net als bij andere iPads de hele dag (10 uur*) mee. Met Apple Pencil voor iPad Pro kun je opmerkelijk vloeiend en natuurlijk tekenen en schetsen en kun je uiterst nauwkeurige illustraties of gedetailleerde 3D-ontwerpen maken. Met de ingebouwde Lightning-connector kan Apple Pencil gemakkelijk worden aangesloten en snel worden opgeladen. Ook het nieuwe Smart Keyboard van Apple zorgt ervoor dat je iPad Pro nog makkelijker gebruikt. Dit toetsenbord van volledig formaat is dun en stevig, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Het Smart Keyboard wordt aangesloten op de innovatieve Smart Connector-poort van iPad Pro. Je hebt dus geen aparte batterij, aan/uit-knop of Bluetooth-koppeling nodig.

 

iPad Pro heeft al geleid tot de ontwikkeling van de volgende generatie van geavanceerde apps op het gebied van productiviteit, ontwerp, illustratie, techniek, gezondheidszorg, onderwijs, gaming en entertainment.

 

“iPad Pro maakt nieuwe vormen van mobiele creativiteit mogelijk en zal de manier waarop creatieve professionals werken volledig veranderen,” aldus Scott Belsky, vice president Products van Adobe. “Dankzij het grotere scherm en de razendsnelle processor van iPad Pro kunnen creatieve professionals optimaal profiteren van de mobiele Creative Cloud-apps van Adobe. De mogelijkheid om een afbeelding van 50 megapixels in Photoshop Fix op iPad Pro te bewerken en deze vervolgens naar Photoshop CC op een desktopcomputer te sturen voor verdere bewerking, is bijvoorbeeld een enorme stap voorwaarts voor miljoenen klanten van Adobe en Apple.”

 

“Overal ter wereld gebruiken ontwerpers Paper in hun workflow. Ze gebruiken Paper voor het ontwerpen van de meest uiteenlopende dingen, variërend van stroomdiagrammen en storyboards tot draadmodellen en architectonische schetsen. iPad Pro is het ultieme platform voor Paper, dankzij een geavanceerd 12,9-inch Retina-display en een A9X-chip waarvan de prestaties niet onderdoen voor de meeste draagbare computers,” aldus Georg Petschnigg, CEO en medeoprichter van FiftyThree. “iPad Pro geeft gebruikers van Paper een nog groter en dynamischer canvas waarop ze nieuwe ideeën meteen kunnen vastleggen in de vorm van notities, foto’s, schetsen of diagrammen.”

 

“Procreate 3 is ontworpen voor iPad Pro om artiesten een nog completere ervaring te bieden,” aldus James Cuda van Savage Interactive. “Op het prachtige 12,9-inch Retina-display van iPad Pro kun je reusachtige schetsen en tekeningen maken: tot een ongelooflijke resolutie van 16K. Dankzij dit hoge scherpteniveau kunnen grote afdrukken en zeer gedetailleerde illustraties worden gemaakt. Procreate 3 is ook speciaal ontwikkeld voor Apple Pencil. De ongelooflijke nauwkeurigheid, drukgevoeligheid, hoekdetectie en handpalmnegering maken van Apple Pencil het ideale hulpmiddel.

 

“Apple Pencil en iPad Pro zijn de pen en het papier van de toekomst,” aldus Evi Meyer, CEO van de 3D-tekenapp UMake. “Deze gebruiksvriendelijke en krachtige tools bieden ontwerpers een nieuwe manier van schetsen en een manier om hun tweedimensionale werk naar 3D om te zetten. UMake, iPad Pro en Apple Pencil geven professionele ontwerpers de mogelijkheid om creatief én innovatief te zijn.

Tagged with →  
Share →