Apple heeft de gehele iMac-serie vernieuwd. De 21,5-inch iMac heeft nu voor het eerst een schitterend Retina 4K-display en elke 27-inch iMac heeft nu een Retina 5K-display. De nieuwe Retina-displays hebben een breder kleurenspectrum en een ronduit spectaculaire beeldkwaliteit. Foto’s en video’s zien er nu nog levensechter uit. De vernieuwde iMacs hebben ook een snellere systeemprocessor en grafische processor, twee Thunderbolt 2-poorten en nieuwe opslagmogelijkheden, waaronder een aantrekkelijk geprijsde Fusion Drive.

Apple heeft ook nieuwe draadloze accessoires geïntroduceerd, met het compleet nieuwe Magic Keyboard, de Magic Mouse 2 en het Magic Trackpad 2. Door het vernieuwde ontwerp werken de Magic-accessoires nu nog prettiger. Bovendien zijn ze nu voorzien van oplaadbare batterijen. Met het nieuwe Magic Trackpad 2 is de revolutionaire Force Touch-functionaliteit van Apple nu ook op de desktop beschikbaar. Zo krijgt bedieningsgemak een compleet nieuwe dimensie op de iMac.

 iMacRetina-2Up-PR-PRINT

“Vanaf het allereerste begin is iMac de ultieme desktop, met de nieuwste technologie, prachtige displays en een ultramodern design,” aldus Philip Schiller, senior vice president Worldwide Marketing van Apple. “De nieuwe iMacs zijn de beste die we ooit hebben gemaakt. Met prachtige nieuwe Retina-displays, snellere systeemprocessors en graphics en compleet nieuwe Magic-accessoires overtreft de nieuwe iMac zichzelf in alle opzichten.”

Met een Retina-display wordt tekst scherper dan ooit weergegeven, zijn video’s meer dan levensecht en kun je je foto’s in nog meer detail bekijken. De 21,5-inch iMac is nu verkrijgbaar met het compleet nieuwe Retina 4K-display. Dit display heeft een resolutie van 4096 x 2304 en bevat maar liefst 9,4 miljoen pixels: meer dan 4,5 keer zo veel als een gewoon 21,5-inch iMac-display. Elke 27-inch iMac heeft nu een Retina 5K-display, het all-in-one-display met de hoogste resolutie ter wereld, met maar liefst 14,7 miljoen pixels. Dat is 7 keer het aantal pixels van een HD-display. Nu zowel de 21,5-inch iMac als elke 27-inch iMac met Retina-display wordt geleverd, is de iMac met Retina-display voordeliger dan ooit.

De nieuwe Retina-displays hebben een breder kleurenspectrum, voor nog mooiere, levensechte kleuren. Op standaard-sRGB-displays kunnen veel werkelijke kleuren niet worden weergegeven. De nieuwe Retina 5K- en 4K-displays hebben een breder P3-kleurenspectrum met een kleurruimte die 25 procent groter is. En doordat er meer kleuren kunnen worden weergegeven, zien afbeeldingen er scherper, detailrijker en levensechter uit.

De nieuwe 27-inch iMac met Retina 5K-display is sneller dan ooit dankzij Intel Core-processors van de zesde generatie en de nieuwste grafische processors van AMD met maar liefst 3,7 teraflop aan rekenkracht. De nieuwe 21,5-inch iMac met Retina 4K-display is voorzien van een Intel Core-processor van de vijfde generatie en een verbeterde Intel Iris Pro grafische processor. Alle iMacs zijn nu standaard voorzien van twee Thunderbolt 2-poorten met een overdrachtssnelheid van 20 Gbps voor externe schijven en geavanceerde randapparatuur. En dankzij de 802.11ac wifi-technologie die gebruikmaakt van drie datastromen is op iMac een draadloze snelheid mogelijk van maar liefst 1,3 Gbps.*

Fusion Drive combineert de grote opslagcapaciteit van een harde schijf met de snelheid van flash, met als resultaat een kortere opstarttijd en programma’s en documenten die sneller op het scherm staan. Fusion Drive werkt nauw samen met OS X en verplaatst automatisch de meest gebruikte bestanden en apps naar de flashopslag. De geavanceerde Fusion Drive is nu leverbaar in een aantrekkelijk geprijsde configuratie met een harde schijf van 1 TB en 24 GB snelle flashopslag. Voor wie meer nodig heeft, is Fusion Drive ook verkrijgbaar in 2 TB en 3 TB met 128 GB flashopslag. En als het nog sneller moet, is 100% flashopslag verkrijgbaar als optie, met een capaciteit tot 1 TB en een snelheid die nu maar liefst 2,5 keer hoger ligt.

Het compleet nieuwe Magic Keyboard, de Magic Mouse 2 en het Magic Trackpad 2 werken prettiger en beter, en zijn nu ook milieuvriendelijker. Alle drie de accessoires zijn ontworpen rondom een ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij. Ze voelen hierdoor steviger aan en wegwerpbatterijen zijn niet meer nodig. Het nieuwe Magic Keyboard is een toetsenbord van volledig formaat in een nieuw ontwerp dat 13 procent minder ruimte inneemt. Het Magic Keyboard heeft een nieuw schaarmechanisme en een lager profiel. Het voelt heel stabiel aan en typen gaat nauwkeuriger en prettiger. De nieuwe Magic Mouse 2 is lichter en sterker, en glijdt nu ook gemakkelijker dankzij de vernieuwde onderkant. Het nieuwe Magic Trackpad 2 heeft een 29 procent groter oppervlak en maakt Force Touch nu ook beschikbaar voor de desktop. Force Touch is een compleet nieuwe manier om de Mac te besturen. Force-klikken maakt het gemakkelijk om een woord op te zoeken, een voorvertoning van bestanden te bekijken of een kaart weer te geven bij een adres. De nieuwe Magic-accessoires worden direct aan de Mac gekoppeld zodra de Lightning-naar-USB-oplaadkabel wordt aangesloten. Ze kunnen circa een maand of langer worden gebruikt als de batterij volledig is opgeladen.

Op elke nieuwe Mac is OS X El Capitan geïnstalleerd, de nieuwste versie van OS X die zorgt dat de Mac nog sneller en prettiger werkt. El Capitan borduurt voort op de revolutionaire functies en het fraaie design van OS X Yosemite, met verbeteringen in het vensterbeheer, ingebouwde apps en het zoekprogramma Spotlight. De dagelijkse activiteiten – zoals het openen van en het schakelen tussen apps, het bekijken van pdf-bestanden en het gebruik van e-mail – gaan nu nog sneller en soepeler. El Capitan is speciaal ontworpen voor het Retina-display. In het nieuwe systeemlettertype San Francisco is tekst nu extra goed leesbaar op een Retina display.

iMovie, GarageBand en de iWork-apps worden gratis geleverd bij elke nieuwe iMac. Met iMovie, dat nu ook 4K-video ondersteunt, maak je indrukwekkende video’s. En GarageBand is ideaal om nieuwe liedjes te maken of piano of gitaar te leren spelen. Met de iWork-apps Pages, Numbers en Keynote kun je moeiteloos indrukwekkende documenten, spreadsheets en presentaties maken, bewerken en uitwisselen. In Pages, Numbers en Keynote voor iCloud kun je een document maken op je iPhone of iPad, het op je Mac bewerken en samenwerken met vrienden – ook als die op een pc werken.

Tagged with →  
Share →