Apple kondigt vandaag iPhone 6s en iPhone 6s Plus aan, de meest geavanceerde iPhones ooit, waarin een krachtige nieuwe dimensie is toegevoegd aan de revolutionaire Multi-Touch-interface van de iPhone. De nieuwe iPhones zijn uitgerust met 3D Touch, een drukgevoelige technologie die intuïtieve nieuwe mogelijkheden biedt voor toegang tot voorzieningen en interactie met materialen. iPhone 6s en iPhone 6s Plus hebben Retina HD-displays gemaakt van het sterkste glas dat ooit voor een smartphone is gebruikt, en zijn vervaardigd van aluminium uit de 7000-serie – dezelfde legering die in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt – in prachtige metallic kleuren, waaronder nu ook roségoud.

iPhone 6s en iPhone 6s Plus introduceren bovendien Live Photos, een revolutionaire benadering van fotografie waarmee beelden tot leven komen door een moment in beweging vast te leggen. Live Photos, 3D Touch en andere innovaties in de nieuwe iPhones worden aangestuurd met de door Apple ontworpen A9-chip, de meest geavanceerde chip ooit in een smartphone, voor krachtige prestaties en een lange levensduur van de batterij.

“Eigenlijk verandert alles met iPhone 6s en iPhone 6s Plus: met 3D Touch kunnen gebruikers op compleet nieuwe en leuke manieren communiceren met hun iPhone, en met het innovatieve Live Photos komen foto’s tot leven”, aldus Philip Schiller, Senior Vice President voor Worldwide Marketing bij Apple. “Dit zijn de meest geavanceerde iPhones ooit, met aluminium uit de 7000-serie, via ionenwisseling gehard glas, de nieuwe 64-bits A9-chip, 12-megapixel iSight- en 5-megapixel FaceTime HD-camera’s, snellere Touch ID, LTE en wifi. Onze klanten zullen er helemaal weg van zijn.”

3D Touch
In iPhone 6s en iPhone 6s Plus worden nieuwe manieren geïntroduceerd om te navigeren en iPhone te gebruiken via drukgevoeligheid die nieuwe bewegingen mogelijk maakt – Peek and Pop – waarmee je zonder van plaats te veranderen snel in materiaal kunt duiken. Door lichte druk uit te oefenen kun je direct een weergave van een foto, e-mail, webpagina of ander materiaal bekijken. Met iets meer druk ga je naar de materialen zelf. Dankzij Quick Actions geeft 3D Touch snel toegang tot de dingen die je het meest doet. Zo kun je met een eenvoudige drukbeweging op het beginscherm een bericht versturen of een selfie maken.

Camera-innovaties
Met de populairste camera ter wereld kunnen onvergetelijke momenten op nieuwe manieren worden vastgelegd en herbeleefd. Op iPhone 6s en iPhone 6s Plus vind je nu Live Photos, waarmee alledaagse foto’s worden getransformeerd tot indrukwekkende momenten in beweging. Live Photos zijn schitterende 12-megapixel foto’s die met een enkele druk van je vinger het moment vlak vóór en vlak na de foto laten zien. Zo wordt een herinnering meer dan een momentopname.

HD-video wordt verbeterd met ondersteuning voor 4K – de resolutie van 3840 x 2160 levert in totaal 8 miljoen pixels op – en met de uitbreiding van de optische beeldstabilisatie voor video op iPhone 6s Plus, waarmee ook bij weinig licht de prachtigste video’s kunnen worden gemaakt. Na het opnemen van 4K-video kun je het materiaal bewerken op je Mac, pc of iPad, en met de nieuwste versie van iMovie op je iPhone kun je zelfs twee gelijktijdige streams editen.

Overige verbeteringen aan de camera:
• een gloednieuwe, ultramoderne 12-megapixel sensor met geavanceerde pixeltechnologie en een door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor, voor waarheidsgetrouwere kleuren en scherpere, gedetailleerdere foto’s, en
• een nieuwe 5-megapixel FaceTime HD-camera en Retina Flash, dat het beeldscherm direct drie keer helderder maakt met True Tone-belichting, voor mooie heldere selfies bij weinig licht.

Geavanceerde technologie
Dankzij de A9-chip van Apple kunnen al deze innovaties worden aangestuurd. Deze 64-bits chip van de derde generatie zorgt ten opzichte van de A8-chip voor 70 procent snellere CPU-prestaties en 90 procent snellere GPU-prestaties – en dus voor betere energiezuinigheid en een batterij die lang meegaat. De A9-chip en iOS 9 zijn samen ontwikkeld, om een optimale prestatie te waarborgen daar waar het moet: in de praktijk. De nieuwe M9-bewegingscoprocessor van Apple is geïntegreerd in de A9-chip, waardoor nog meer voorzieningen tegelijkertijd kunnen draaien en toch minder energie verbruiken. “Hé Siri” kan nu ook worden gebruikt als de iPhone niet is aangesloten op de voeding.

Dankzij geavanceerde draadloze technologieën als snellere wifi en LTE Advanced kunnen iPhone 6s- en iPhone 6s Plus-gebruikers nu nog sneller internetten, downloaden en streamen.¹ De nieuwe iPhones ondersteunen bovendien tot 23 LTE-banden – meer dan andere smartphones – waardoor roamen nu in nog meer landen mogelijk wordt.

iOS 9, het meest geavanceerde mobiele besturingssysteem ter wereld, maakt de iPhone nog slimmer dankzij proactieve assistentie, een krachtige zoekfunctie en verbeterde voorzieningen voor Siri, zonder dat de privacy van de gebruiker in het geding komt. Ingebouwde apps zijn nog krachtiger geworden. Denk aan de vernieuwde Notities-app, gedetailleerde ov-informatie in Kaarten en een vernieuwde News-app voor de allerbeste nieuwservaring op een mobiel device.² De basis van iOS is nog verder verbeterd: software-updates vragen minder ruimte bij het installeren, en de devices zijn dankzij geavanceerde beveiligingsvoorzieningen nog beter beschermd.

Prijzen en verkrijgbaarheid
• iPhone 6s en iPhone 6s Plus zijn verkrijgbaar in goud, zilver, spacegrijs en nu ook in roségoud.
• Beide modellen zijn vanaf vrijdag 25 september verkrijgbaar in Australië, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hongkong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de VS. Bestellen kan vanaf zaterdag 12 september.
• Daarnaast zijn er door Apple ontworpen accessoires verkrijgbaar, zoals leren en silicone hoesje in diverse kleuren en Lightning Docks in bijpassende metallic kleuren.

¹ Data-abonnement vereist. LTE Advanced en LTE zijn in een beperkt aantal landen en bij een beperkt aantal aanbieders beschikbaar. Snelheid afhankelijk van omstandigheden op locatie en aanbieder. Neem voor meer informatie over LTE-ondersteuning contact op met je netwerkaanbieder en kijk op www.apple.com/iphone/LTE.
² Reisinformatie in Kaarten is beschikbaar voor bepaalde steden, waaronder Baltimore, Berlijn, Chicago, Londen, Mexico City, New York City, Philadelphia, San Francisco (Bay Area), Toronto en Washington D.C., en in meer dan 300 steden in China, waaronder Beijing, Chengdu en Sjanghai. De verkrijgbaarheid van de News-app verschilt per land.

Tagged with →  
Share →