iPhone X, vol met innovatieve features, zoals een Super Retina-display, TrueDepth-camerasysteem, Face ID en A11 Bionic-chip met neural engine

 
Apple heeft de iPhone X aangekondigd, de toekomst van de smartphone met een volledig glazen ontwerp en een prachtig 5,8-inch Super Retina-display, A11 Bionic-chip, mogelijkheden voor draadloos opladen en een verbeterde camera aan de achterkant, met dubbele optische beeldstabilisatie. iPhone X biedt klanten een innovatieve, veilige manier om te ontgrendelen, verifiëren en betalen via Face ID, mogelijk gemaakt door de nieuwe TrueDepth-camera aan de voorzijde. iPhone X kan vanaf vrijdag 27 oktober vooruit worden besteld in meer dan 55 landen en regios, en is vanaf vrijdag 3 november verkrijgbaar in de winkel.
 
Het is al meer dan tien jaar onze bedoeling geweest een iPhone te maken die uitsluitend uit een beeldscherm bestaat. De iPhone X belichaamt die visie, zegt Jony Ive, Chief Design Officer van Apple. Met de introductie van iPhone, tien jaar geleden, hebben we de wereld van de mobiele telefoon op zijn kop gezet met Multi-Touch. iPhone X markeert een nieuw tijdperk voor iPhone een tijdperk waarin het device op de achtergrond raakt en plaatsmaakt voor de ervaring.
 
iPhone X is de toekomst van de smartphone. Hij zit boordevol ongelofelijke nieuwe technologieën, zoals de innovatieve TrueDepth-camera, het prachtige Super Retina-display en de supersnelle A11 Bionic-chip met neural engine, zegt Philip Schiller, Senior Vice President Worldwide Marketing bij Apple. iPhone X wordt nog gemakkelijker in het gebruik van het ontgrendelen van de iPhone met Face ID tot het spelen van meeslepende AR-games en het delen van Animoji in Berichten dit is het begin van de volgende tien jaar voor iPhone.
 
iPhone X komt met een revolutionair ontwerp met een indrukwekkend schermvullend display dat de vormen van het device tot in detail volgt; helemaal tot aan de fraai afgeronde hoeken. De volledig glazen voor- en achterzijde, in zilver of spacegrijs, zijn van het sterkste glas dat ooit in een smartphone is gebruikt. Een rand van glanzend chirurgisch staal ligt naadloos rond de iPhone X ter versterking. Dankzij een zevenlaags kleurenprocedé zijn specifieke kleurschakeringen en doorzichtigheid van de glazen afwerking mogelijk. Een reflecterende optische laag versterkt de diepe kleuren, waardoor het ontwerp niet alleen sterk maar ook stijlvol is, en bovendien water- en stofbestendig.1
 
Het prachtige 5,8-inch Super Retina-display2 is het eerste OLED-scherm dat de iPhone waardig is, met schitterende kleuren, echte zwarttinten, een contrastverhouding van 1000.000:1 en een brede kleurweergave. Geen enkele smartphone doet het zo goed als het op systeembreed kleurbeheer aankomt. Het HDR-display ondersteunt Dolby Vision en HDR10. Dankzij deze combinatie worden fotos en videos nog fraaier weergegeven. Door toevoeging van True Tone wordt de witbalans van het display automatisch aangepast aan het omgevingslicht, waardoor het beeld er nog natuurlijker uitziet.
 
iOS 11 is opnieuw ontworpen voor optimaal gebruik van het Super Retina-display. De thuisknop is vervangen door snelle, vloeiende gebaren, zodat de gebruiker zijn iPhone X natuurlijk en intuïtief kan bedienen. Een swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm is genoeg om terug te keren naar het beginscherm.
 
Face ID is een revolutie op het gebied van verificatie op iPhone X. Het maakt gebruik van een geavanceerd TrueDepth-camerasysteem, dat bestaat uit een rasterprojector, IR-camera en IR-belichter, en wordt aangedreven door de A11 Bionic-chip om een gezicht exact in kaart te brengen en te herkennen. Deze geavanceerde dieptegevoelige technologieën werken samen om de iPhone op een veilige manier te ontgrendelen, Apple Pay in te schakelen, toegang te geven tot beveiligde apps en nog veel meer nieuwe features.
 
Face ID projecteert meer dan 30.000 onzichtbare IR-punten. Het IR-beeld en rasterpatroon worden door neurale netwerken gestuurd om een wiskundig model van het gezicht te maken. De gegevens worden vervolgens naar de Secure Enclave gestuurd om te bepalen of er een overeenkomst is. Dankzij zelflerende methoden past het systeem zich aan fysieke veranderingen aan. Alle bewaarde gezichtsinformatie wordt goed beveiligd door de Secure Enclave, en alle verwerking vindt in verband met de privacy van de gebruiker op het device zelf plaats niet in de cloud. Face ID ontgrendelt iPhone X alleen als de gebruiker naar het device kijkt, en de neurale netwerken zijn uitgebreid getest om fraude met fotos of maskers te voorkomen.
 
De nieuwe 7-megapixel TrueDepth-camera aan de voorzijde maakt Face ID mogelijk en beschikt over een brede kleurweergave, automatische beeldstabilisatie en exacte belichtingsregeling. Ook is er nu de Portretmodus voor de camera aan de voorzijde, voor prachtige selfies met een scherptediepte-effect.
 
iPhone X beschikt ook over een nieuw ontworpen dubbele 12-megapixel camera aan de achterzijde, met dubbele optische beeldstabilisatie. De groothoekcamera heeft een diafragma van ƒ/1.8 en de telelenscamera heeft een verbeterd diafragma van ƒ/2.4, voor nog mooiere fotos en videos. Een nieuw kleurenfilter, diepere pixels en een verbeterde door Apple ontworpen beeldsignaalprocessor zorgen voor geavanceerde pixelverwerking, een brede kleurweergave, snellere autofocus bij weinig licht en betere HDR-fotos. Een nieuwe True Tone Flash met 4 leds biedt tweemaal zoveel lichtuniformiteit en bevat Slow Sync voor een gelijkmatiger verlichte achter- en voorgrond.
 
De cameras op iPhone X zijn speciaal ontworpen voor de ultieme AR-ervaring. Elke camera is individueel gekalibreerd, met nieuwe gyroscopen en versnellingsmeters voor een nauwkeurige bewegingsdetectie. A11 Bionic volgt de omgeving, herkent scènes en biedt ongekende graphics bij 60 bps, terwijl de beeldsignaalprocessor in realtime een inschatting van het licht maakt. Met ARKit kunnen iOS-ontwikkelaars gebruikmaken van de TrueDepth-camera aan de voorzijde en de cameras aan de achterzijde om games en apps te ontwikkelen die ongekend meeslepende en vloeiende ervaringen bieden die veel verder gaan dan het scherm zelf.
 
De nieuwe camera biedt ook video-opnamen van de hoogste kwaliteit ooit in een smartphone, met betere videostabilisatie, 4K-video tot 60 bps en 1080p slowmotionvideo tot 240 bps. De door Apple ontworpen videocodering levert beeld- en bewegingsanalyses in realtime voor video van optimale kwaliteit.
 
De Portretmodus met portretbelichting op de cameras voor en achter levert spectaculaire studiobelichtingseffecten op iPhone en geeft klanten de mogelijkheid indrukwekkende portretten te maken met een geringe scherptediepte in vijf verschillende belichtingsstijlen.3
 
Met iOS 11 biedt iPhone X ondersteuning voor HEIF en HEVC voor tot wel tweemaal de compressie, en opslag van tweemaal het aantal fotos en videos.
 
De TrueDepth-camera aan de voorzijde brengt emojis op een leuke nieuwe manier tot leven met Animoji. De TrueDepth-camera werkt met A11 Bionic en registreert en analyseert meer dan vijftig verschillende bewegingen van de gezichtsspieren, en animeert die tot meer dan tien verschillende Animoji, waaronder een panda, een eenhoorn en een robot. De optie is beschikbaar als iMessage-app die vooraf geïnstalleerd is op iPhone X. Klanten kunnen met hun stem Animoji-berichten opnemen en verzenden met bijvoorbeeld een glimlach of een frons.
 
A11 Bionic, de krachtigste en slimste chip ooit in een smartphone, heeft een ontwerp met een 6-core CPU met twee prestatiecores die 25 procent sneller zijn dan de A10 Fusion en vier efficiencycores die 70 procent sneller zijn, met baanbrekende prestaties en energiezuinigheid. Een nieuwe prestatiecontroller van de tweede generatie kan de zes cores gelijktijdig benutten, wat tot 70 procent hogere prestaties leidt en waarmee klanten meer mogelijkheden krijgen om te multitasken twee uur langer dan op iPhone 7. A11 Bionic is bovendien geïntegreerd met een door Apple ontworpen GPU met een ontwerp met drie cores, die tot 30 procent snellere graphics levert dan de vorige generatie. Al dit vermogen levert allerlei nieuwe mogelijkheden voor zelflerende systemen, AR-apps en meeslepende 3D-games.
 
De nieuwe A11 neural engine heeft een dual-core-ontwerp voor supersnelle verwerking en kan tot 600 miljard bewerkingen per seconde leveren voor realtime-verwerking. De A11 neural engine is ontworpen voor specifieke algoritmen voor zelflerende systemen en is de drijvende kracht achter Face ID, Animoji en andere features.
 
Het ontwerp met de glazen achterzijde maakt draadloos opladen van wereldklasse mogelijk. Draadloos opladen werkt met het bestaande Qi-ecosysteem, waaronder twee draadloze oplaadmatten van Belkin en mophie, die verkrijgbaar zijn via apple.com/nl en de Apple Store.
 
Apple heeft een sneak preview van AirPower gegeven, een door Apple ontworpen accessoire voor draadloos opladen dat gepland staat voor 2018. AirPower heeft een ruim oplaadgebied waarmee iPhone 8-, iPhone 8 Plus- of iPhone X-klanten tot drie devices tegelijk kunnen opladen, waaronder Apple Watch Series 3 en de nieuwe optionele draadloze oplaadcase voor AirPods.
Share →