Radiostations op maat, gebaseerd op de muziek die je in iTunes beluistert: Apple heeft iTunes Radio aangekondigd, een gratis voorziening voor internetradio met meer dan 200 stations en een uitgebreide catalogus van muziek uit de iTunes Store, gecombineerd met functies die alleen iTunes kan bieden. Als je op je iPhone, iPad, iPod touch, Mac, pc of Apple TV afstemt op iTunes Radio, heb je de keuze uit stations die zijn geïnspireerd door muziek die je al beluistert, stations van Apple en genrestations die voor jou zijn gepersonaliseerd. iTunes Radio past zich dynamisch aan jouw muzieksmaak aan, afhankelijk van de muziek die je beluistert en downloadt. Des te vaker je iTunes Radio en iTunes gebruikt, des te beter kan worden ingeschat wat je leuk vindt, zodat de aangeboden muziek steeds meer op je smaak kan worden afgestemd. En hoor je iets wat je aanstaat, dan kun je dat met één klik markeren of kopen. Verder kun je in iTunes Radio exclusief luisteren naar nieuwe nummers van topartiesten en gebruikmaken van Siri.

“iTunes Radio is een geweldige manier om te luisteren naar radiostations die speciaal voor jou zijn gemaakt”, aldus Eddy Cue, senior vice president Internet Software and Services van Apple. “Je hoort alleen je favoriete muziek en muziek die daarop aansluit. Bovendien is één klikje voldoende om een nummer meteen in de iTunes Store te kopen.”

iTunes Radio biedt muziekliefhebbers de mogelijkheid om elke week kennis te maken met duizenden nieuwe nummers. Daarnaast krijgen ze als eerste muziek van nieuwe en gevestigde artiesten te horen, nog voordat die ergens anders gedraaid wordt. Of het nu een exclusieve single van aanstormend talent is of een voorpremière van een compleet album, in iTunes Radio hoor je het allemaal. iTunes Radio wordt ook het kanaal van speciale events, zoals livestreams van het iTunes Festival in Londen en andere exclusieve iTunes-sessies.

Vanaf dit najaar kun je via iTunes Radio genieten van gepersonaliseerde radio, uitgaande van je luistergeschiedenis en je aankopen in iTunes. Daarnaast kun je een eigen station laten genereren, gebaseerd op een nummer dat je op iTunes Radio hoort of dat je uit je muziekbibliotheek aan het beluisteren bent. Het is heel eenvoudig om stations aan te maken die op jouw smaak zijn afgestemd of om ze daarop aan te passen. Je hoeft maar te zoeken op een artiest, nummer of genre en iTunes Radio maakt er een station van. 
Siri kan je helpen om nog meer luisterplezier te hebben. Vraag bijvoorbeeld “Who plays that song?” of “Play more like this” en Siri bedient je op je wenken. Of zeg iets als “Play Jazz Radio” of vraag naar een van je bestaande favoriete stations en genres. Je scherpt je stations verder aan door Siri te vertellen wat je wel en niet leuk vindt. Een nummer pauzeren, stopzetten of overslaan kan Siri ook voor je doen. Als je een mooi nummer hoort, vraag je Siri om dit op je verlanglijstje te zetten, zodat je het later kunt downloaden. 


iTunes Radio is adware die voor iedereen gratis is. iTunes Match-gebruikers kunnen iTunes Radio zonder reclames beluisteren. Met iTunes Match kun je al je muziek –zelfs nummers die je van cd’s importeert– in iCloud bewaren. In dat geval kan iTunes Radio uit je hele muziekverzameling putten om je stations nog verder te personaliseren. iTunes Match kost € 24,99 per jaar.

Tagged with →  
Share →